Bakan Soylu: Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2022 12:10 GÜNCELLEME 16.06.2022 14:06 SİYASET
Bakan Soylu: Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var
Bakan Soylu: Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ege Denizi’ndeki Geri İtmeler ve Boğulan İnsan Hakları Özel Raporu'nun kamuoyuna duyurulması programında konuştu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Kimini plastik kelepçelerle bağladılar, denizin ortasına bıraktılar, kiminin üzerine benzin döktüler. Bunlardan birini biz yapmış olsaydık, bizi çarmıha gererlerdi. 3 kuruş parayla beraber her şeyi çözebileceğini, Türkiye'yi bir Göçmen deposu haline getirebileceğini.

Bu geri itmeleri niçin gerçekleştiriyor. Biz onlarla bir mutabakat yaptık. Dedik ki sizin tarafınıza geçerlerse Türkiye'ye gönderebilirsiniz. Ancak kayıt tutacaksınız, tutmadılar. İlticaya başvuranları varsa gönderemezsiniz, siz değerlendireceksiniz. 3746 kişiyi tespit edebildiler 2016, 2017,2018'de, 2019, 2020'de

"TÜRKİYE'DE 3 MİLYON 700 BİN SURİYELİ VAR"

Ne zaman insanlık dışı davranışlar başladı. Yunanistan'daki muhatabımıza dedim ki sizin gönderdiklerinizi almayız. 1.5 yıldır kimseyi almıyoruz toplam sayısı 1500 civarında. Oraya başvuranların kayıtlarını almıyorlar. Çözümü insanları iterek, öldürerek bulmuşlar. Batı neden susuyor. Eğer oradan geçerlerse Batıya gelme imkanları olabilir diye.

Şu anda Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var. 321 bin uluslararası korumaya başvuran var. 4 milyon 100 bin civarında uluslararası korumaya başvurmuş, Türkiye'ye gelmiş insan var. Senin 1500'ün gelse ne olur, gelmese ne olur.

'BİZ İNSANLIK, HAK, HUKUK TARAFINDAYIZ'

Türkiye 2011 yılının başından beri bir göç politikasıyla sorumluluğu, insani değerleri bilen bu çabalarını devam ettirmektedir. İngiltere'ye 28 bin kaçak göçmen geldi sandallarla. Onlarca gündür her gün defalarca açıklamalar yapıyorlar. Dün gönderecekleri kişileri de AİHM engelledi.

362 bin insanı biz insanlığa uygun şekilde gönderdik. Yunanistan bunu yapabilir. Avrupa, Yunanistan'ı bunu yapmaya devam edebilir.

Biz bu kavgada insanlık, hak, hukuk tarafındayız.

 

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli istemiyorum
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl sonra olurlar 13 milyon 700.partide kursalar meclise girecek oy çıkarırlar
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeter diyoruz.! insanlik ebedi olmaz´demokrasilerin bile bir siniri var yalanmi.? Gitsinler Türkiyeye Duaci olsunlar.Benden onlara gecen bir kuru$umu bile helal etmiyorum.Onlarin yüzünden her$ey pahalilandi gecimlerimiz zorlaniyor artik bir haftalik izin yapmam bile imkansiz ama onlar yapiyor bir kuru$ devletten yardim alamiyorum.
    Cevapla
  • cano yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada birkaç ufak ülkenin ve ülkemizde ise birçok ilimizin nüfusundan fazla.
    Cevapla
  • İşçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyen in kuzeyi boydan boya güvenli bölge haline getirilmeli oradaki petrol yataklarından bizdeki suriyelilerekarşılık petrol alınmalı Esattan tazminat alınmalı, yaptığımız bütün masraf ları verilen şehitlerimizin kat kat tazminatı alınmalı içimizdeki Suriyelilerin bir an önce ülkesine yerleştirmek lazım gelir Saygılar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR