Ali Babacan'dan 6'lı masaya adaylık için 4 isim! Bomba iddia kulisleri salladı

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için tartışmalar devam ederken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 3 Temmuz'daki altılı masa toplantısında 4 isimden oluşan aday listesini sunacağı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2022 18:32 GÜNCELLEME 17.06.2022 12:08 SİYASET
Ali Babacan'dan 6'lı masaya adaylık için 4 isim! Bomba iddia kulisleri salladı
Ali Babacan'dan 6'lı masaya adaylık için 4 isim! Bomba iddia kulisleri salladı

Muhalefet partilerinin bir araya gelerek oluşturduğu 6'lı masada Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları devam ederken, Ali Babacan'ın Temmuz ayında masaya sunacağı aday listesi kulislerde dolanmaya başladı.

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, “Babacan, listeyi hazırladı…”  başlıklı yazısında altılı masaya ilişkin iddialarda bulundu.

Ahmet Takan, “Ortak aday olmazsa ben aday olacağım” diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 3 Temmuz’da diğer liderlere sürpriz yapmaya hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.

4 İSİM ÖN PLANDA

“Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, İlhan Kesici, Haşim Kılıç”
Babacan’a çok yakın bir genel başkan yardımcısı ile konuştuğunu aktaran Takan, şu ifadeleri kullandı:

Ali Babacan’a çok yakın bir genel başkan yardımcısı ile konuştum, ağzından şu cümle döküldü; “Ali Babacan, 3 Temmuz’da ortak Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için masada nabız tutacak”.

CHP'DEN KILIÇDAROĞLU ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu. Elbette altılı masa bunun kararını verecek ve oluşturacak. Başkalarının bizi çekmek istediği yere girmeyelim." dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 397 TÜMÜ
  • Heykel yapalim 1 yıl önce Şikayet Et
    Parlamenter sisteme buyrun dönün kaç aydır bir aday çıkaramadıniz.sistem tıkandı başkanlık sistemi ile devam siz kenarda oynayın secmeninizle birlikte.kervan yürür
    Cevapla
  • Alper Tunga 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bunların Cumhurbaşkanı adayı pinokyo olsun
    Cevapla
  • KONYA...KONYA 1 yıl önce Şikayet Et
    7 dili masadan bir şey olmaz...olur kaos ,pahalılık,inkar,film,düzen,dümen,dalevere,yalan,tiyatro,terör ile mücadele edilirgibi görünme,işten çıkarma vb.... bunların hepsi bunların döneminde olur sonra DEF OLUR GİDERLER..
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın vurucu Erdoğan düşmanlığı Türkiyenin geldiği noktayı görmenize engel oluyor. Bence
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Iktidari da goruyoz. Saydiklarin az bile kalir..haa tuzun kurudur belki .. gel gor kemerde delik için yer kalmadi.
    Cevapla
  • faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    c.başkanı adayı amerikadan daha atanmadı . bunlar abd den atanmış parti başkanı kuklalar .hiçbir güçleri yok .atanacak adamı desteklemekten başka .
    Cevapla
  • Teyyare 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz bir araya gelelim ulke meselelerini gorüselim sozu ne kadar dogru. Kendi ic meselelerimizi goruselim demek daha dogru olmaz mi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR