Bakan Soylu: Suriyelilerin dönmesi için çalışma başlattık

Suriye’nin Telabyad kentinde Suriyelilerin dönüşü için konutların yapılacağı güvenli bölgede incelemelerde bulunan Bakan Soylu, "Suriyelilerin gönüllü ve güvenli bir şekilde geri dönmelerini teminen böyle bir çalışmayı başlattık" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2022 14:37 GÜNCELLEME 18.06.2022 15:14 SİYASET
 Bakan Soylu: Suriyelilerin dönmesi için çalışma başlattık
Bakan Soylu: Suriyelilerin dönmesi için çalışma başlattık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Barış Pınarı Harekatı'yla terörden temizlenen Akçakale’nin karşısında bulunan Suriye’nin Telabyad kentine ziyarette bulundu. Bakan Soylu, Suriyelilerin dönüşü için Türkiye'nin kontrolündeki güvenli bölgede konutların yapılacağı alanda inceleme yaptı.

Bakan Soylu, “Şu anda Kuzey Suriye dediğimiz Telabyad’dayız. Burası TSK’nın ortaya koyduğu başarılı bir harekatla, Cumhurbaşkanımızın Suriye’nin kuzeyindeki bu bölgelerin güvenli bölge olması talimatıyla şu anda bulunduğumuz alanda burada yaşayanların daha güvenilir bir şekilde hayatlarını devam ettirdiği Telabyad’dayız. Hem Fırat Kalkanı bölgesi Cerablus ve El Bab, yine Telabyad ve Resulayn’da bu bölgelerde İdlib’deki briket evlerden sonra 240 bin konutluk 13 ayrı bölgede bir proje çalışması gerçekleştiriliyor. Bulunduğumuz bölge proje çalışması tamamlanan 3 bölgeden bir tanesidir. Burası yaklaşık bin 200 dönümlük bir arazidir. Sanayisi olan 10 bin konutluk 1. etabı bu bölge yaklaşık 64 bin kişinin burada oturması planlanıyor. Bu bölgede birkaç etap daha gerçekleştirilmiş olacak. Biz de bu çalışmaları yerinde değerlendirmek için buradayız. Yaptığımız harekat bölgelerinde Türkiye’de bulunan Suriyelilerin gönüllü, onurlu ve güvenli bir şekilde geri dönmelerini teminen böyle bir çalışmayı başlattık. Bizim belirlediğimiz bölgelerde Cerablus’ta insani kuruluşlarımız bin konuttan başlayarak bir adımı attılar. Buradan çok yakın zamanda güzel yol alabileceğimizi ifade etmek isterim. Buradaki evler 60-80-100 metrekare olacak. Ailenin büyüklüğüne göre gerçekleşecek. Buraya dönen Suriyeliler bu evlere sahip olmak için belirli bir süre oturma şartı olacak. Buraların tamamı dış kaynaklar ve sivil toplum kuruluşları sayesinde gerçekleştirilecektir” diye konuştu.
 

KAYNAK : İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Kiracı 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler dönerse evler boşalır, ev kiraları düşer.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi İnşallah Yeter iyice bıktım bunlardan
    Cevapla
  • Tuna Agir 1 yıl önce Şikayet Et
    Senın bıktık dedıgınız ınsanlar Türk yü birinci sınıf türk vatandaşıydı bölününce Türkiye ora yabancı oldu
    Cevapla
  • Reisçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ümmeti Türkiyede topyalayım. Afganlı, Pakistanlı, Suriyeli, Iraklı kardeşlerimiz, şimdiden hoşgeldiniz. Reisimizin dediği gibi Peygamberimiz de zamanında hicret etti.
    Cevapla
  • Davudo 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman oyum ak partiye her daim reisin yanındayız Allah cc uzun ömürler versin buraya yorum yazanlar devleti eleştirenler hiç biri akp li değil 6+1masadakiler çıkın erkek gibi söyleyin yok bem akp lim falan filan münafik olmayın mertçe söyleyin biz akp düşmanıyız insaların içine pis tohumları ekmeyin fitne çıkarmayın suriye ve ıraktan beter olursunuz aklınızı başınıza alın Allah cc devletimeize polisimize ordumuza zeval vermesin dua edelim
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    bide aklımın almadığı,iş ,yani çalışma günü ve saatleri parklarda,sokaklarda bi sürü mülteci genç grup,gezip tozuyorlar. peki iş günü ve saati boşta gezen bu insanlar neyle geçiniyor,aklıma takılan bu.64 yaşında emekli maaşı alan ben bile fırsat buldukça bazen su,yara bandı gibi şeyler satıyorum geçinebilmek için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR