Akşener'in mülteci çelişkisi: Oğlu ders veriyor, kendisi 'göndereceğiz' diyor

"Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz" vaadinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oğlunun, bir dernek bünyesinde, 'Suriyelilere, Türkiye'de kendi işlerini kurma' konusunda dersler verdiği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2022 03:24 GÜNCELLEME 19.06.2022 03:28 SİYASET
Akşener'in mülteci çelişkisi: Oğlu ders veriyor, kendisi 'göndereceğiz' diyor
Akşener'in mülteci çelişkisi: Oğlu ders veriyor, kendisi 'göndereceğiz' diyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de sığınmacı statüsünde bulunan Suriyelileri, iktidara gelmeleri durumunda ülkelerine geri gönderileceği vaadinde bulunmuş, "Ülkemizde bulunan 'Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyeli Sığınmacıları', Suriye Devleti ile iş birliği içinde, Uluslararası Kuruluşlar, Avrupa Birliği ve Bölge Ülkelerinin desteğini de alarak, hukuka ve insan haklarına uygun şekilde, gecikmeden, ülkelerine geri göndereceğiz." demişti.

AKŞENER'İN 'SURİYELİ' ÇELİŞKİSİ

Türkiye'deki mülteciler üzerinden siyaset devşiren ve her fırsatta, "Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz" diyen Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in Habitat Derneği bünyesinde, 'Suriyelilere, Türkiye'de kendi işlerini kurma' konusunda dersler verdiği ortaya çıktı.

KENDİ AĞZIYLA SÖYLEMİŞTİ: OĞLUM SURİYELİLERE START-UP ANLATTI

Akşener, 2 Temmuz 2021 tarihinde katıldığı, Habertürk canlı yayınında, oğlunun faaliyetlerine ilişkin şunları söylemişti:

"Mesela benim oğlum, Habitat (Derneği) bünyesinde, sosyal sorumluluk projesi olarak; Kayseri'de, Mersin'de ve İzmir'de Suriyeli gençlere start-up deniliyor ya 'girişimcilik' anlattı."

GEÇTİĞİMİZ AY 'DEVLETTEN YETKİ' İSTEMİŞTİ

Akşener, 11 Mayıs 2022 tarihinde yaptığı partisinin grup toplantısı konuşmasında ise, Suriyelilerin geri göndermek için devletten görev istemiş, "İYİ Parti Genel Başkanı olarak beni devlet olarak görevlendir, ben gideyim Suriye’ye, Esed ve onun çevresiyle görüşeyim. Ülkemizde Suriye’den gelen göçmenleri Esed’le el sıkışıp ülkelerine gönderelim" demişti.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 102 TÜMÜ
  • KONYA...KONYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral hanım Seni başbakan seçmeyeceğiz zaten yok öyle bir makam...
    Cevapla
  • TURGUT GÜVEN 1 yıl önce Şikayet Et
    Arka planda başka işler .. " Ekrem Abi her şey çok güzel olacak"
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral size oy moy yok heryeriniz oynuyor sizi hiç bir vaadinizi yerine getirmezsiniz ülkücü olarak utanıyorum sizde yazık verdiğimiz emeklere ve size
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna ülkemi teslim edilir ama. Ha
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Veyl olsun ki vatanından olmuş garipler üzerinden siyaset yapanlara. Bu şekilde siyaset yapmak dürüstlükle bağdaşmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR