Erdoğan açık açık söyledi: Bu bizi asla ırgalamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi sonrası gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide 6'lı masanın adayıyla ilgili gelen soruya cevap verirken, CHP ve İP'in, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan anlaşmayı karalamasına da tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2022 12:28 GÜNCELLEME 01.07.2022 12:28 SİYASET
Erdoğan açık açık söyledi: Bu bizi asla ırgalamaz
Erdoğan açık açık söyledi: Bu bizi asla ırgalamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'da gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesi sonrası aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu medya mensuplarıyla soru-cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirdi.

Suriye'nin kuzeyine planlanan harekatla ilgili 'Bir gece ansızın gelebiliriz' mesajını yineleyen Erdoğan, 6'lı masanın adayıyla ilgili gelen bir soruya 'Bizi ırgalamaz' cevabını verdi. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği için Türkiye ile imzalanan anlaşmayı muhalefetin siyasi malzeme haline getirerek karalama kampanyasına girişmesine de çok sert tepki gösterdi. Başkan Erdoğan, Pınar Gültekin cinayeti sonrası mahkemenin verdiği karar ve idam cezası dahil olmak üzere, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Türk Ocakları gecesine davet edilmesi olayı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 

  • Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine olası harekat hakkında "Hiç telaşa gerek yok. Aceleye gerek yok. Biz zaten şu anda o bölgede çalışıyoruz." diye konuştu.
  • Kılıçdaroğlu ve Akşener'in İsveç ve Finlandiya ile imzalanan muhtırayı karalamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar NATO’ya girmiş değil. Böyle bir şey de yok." sözleriyle cevap verdi.
  • 6'lı masanın adayının kim olacağı yönündeki soruya cevap veren Erdoğan, "Onların ne yaptığı ne ettiği bizi pek ırgalamıyor." dedi.
  • Pınar Gültekin olayına "Bunlar hakikaten böyle yenilir yutulur şeyler değil." diyen Erdoğan, gündeme gelen idam konusuna ise, "Bakanlığımızın yaptığı çalışmada parlamento böyle bir karar alması halinde ben böyle bir kararı onaylarım." sözleriyle cevap verdi.

 

SURİYE'NİN KUZEYİNE HAREKAT MESAJI

SORU:  Suriye’ye yönelik yeni harekatın, hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz başlayacağını açıklamıştınız. Rusya’nın yeni çekinceleri mi söz konusu?  Olası harekata yönelik bir ay önce başlayan açıklamaların ardından bir farklılık, bir denklem değişikliği söz konusu mu? Hazırlıkların tamamlanmasından kastınız askeri mi, diplomatik mi? 

CEVAP: Bu konuyla ilgili olarak benim her zaman bir ifadem var; bir gece ansızın gelebiliriz. Hiç telaşa gerek yok. Aceleye gerek yok. Biz zaten şu anda o bölgede çalışıyoruz. Malum, bir taraftan Irak’ın kuzeyindeki çalışmalarımız, bir taraftan yine aynı şekilde Suriye’nin kuzeyinde, Afrin’de vesaire çalışmalarımız var. Bu arada tabi üzüntümüz büyük, şehitlerimiz de oluyor ama onlara 1’e 10 bedelini ödetiyoruz. Şu anda bu harekât yürüyor. Ama tabii şu ana kadar anlaşılanın veya anladığınızın ötesinde beklentiler var. Onun da farkındayım. Biraz sabırlı olursak, biz şu anda peyderpey yürüttüğümüz operasyonların fevkinde olanı da inşallah en güçlü şekilde vakti saati geldiğinde gerçekleştiririz.

'BİDEN'A SÖYLEDİM'

SORU: Ankara’dan ayrılmadan önce Esenboğa’da yaptığınız basın toplantısında 5. maddeyi hatırlattınız ve dediniz ki “Binlerce tır silah geliyor ve güneyimizde teröristlere veriliyor. Başkan Biden ile yaptığım telefon görüşmesinde bunu kendisine söyledim ama Madrid’deki görüşmemizde de bunları tekrar yine söyleyeceğim.” Biden’la yaptığınız görüşmede bu konu gündeme geldi mi? 

CEVAP: Elbette söyledim. Trump döneminden aldım; dedim ki binlerce tır silah, araç, gereç, mühimmat buraya getirildi. Biz şimdi burada terörü müzakere edeceğiz. Ama Türkiye’yi hedef alan teröristlere silah, mühimmat, araç, gereç bu şekilde verilirken biz NATO’da ortaklar olarak nasıl dayanışma içinde olacağız?

"ONLARIN AÇIKLAMALARI BANA TESİR ETMEZ"

SORU: Devamında şunu sormak istiyorum aslında; daha önceki zamanlarda Washington yönetimini YPG’ye verilen silahlarla ilgili olarak diyorlardı ki “YPG DEAŞ’a karşı bizim taktik manada desteklediğimiz bir örgüt.” Şimdi Türkiye olarak tüm bunları karşı tarafa iletiyoruz. Bu yeni durumu nasıl izah ediyorlar? Yani stratejik ortağına parasıyla vermediği silahları taktik ortağına hibe etmesini Washington yönetimi nasıl açıklıyor?

CEVAP: Onların izahından çok biz ne anlıyoruz o önemli. Şahsen Türkiye Cumhuriyeti’nin Reis-i Cumhur’u olarak bana onların getirdiği açıklamalar hiçbir zaman tesir etmez. Niye? Çünkü bizim gördüklerimiz var. Onlar hiçbir zaman kalkıp da “Evet, bunlar terör örgütüdür” derler mi? Demeyecekler. Bunların gerçek manada PYD/YPG, DEAŞ, DHKP-C’ye karşı herhangi bir mücadele vermesi veya onlarla savaşması söz konusu olabilir mi? 

MUHALEFETİN NATO'DAKİ KAZANIMI KARALAMA KAMPANYASINA TEPKİ

SORU: NATO’da tarihi bir sonuca da şahitlik ettik. Sayın Bahçeli bunu milli bir başarı olarak tanımladı. Buradaki başarı ve kazanım bu kadar ortadayken, muhalefet liderleri ne dediler diye baktığımızda, Kemal Kılıçdaroğlu “asla giremezler dedin, gittin imzayı bastın geldin” diyor. Akşener de “ülkemizin çıkarlarıyla bağdaşmayan bir taviz” olarak nitelemiş. Muhalefetin bu tutumunu, bakış açısını nasıl değerlendirirsiniz?

CEVAP: Adı üzerinde muhalefet. Biz bu ülkelerle ilgili “Bunlar terörle mücadele konusunda terörizme meydan verdiği sürece, teröristlere kapıları açık tuttuğu sürece bizden destek alamazlar” dedik. Şu anda da aynı noktadayız. Değişen bir şey yok. Eğer NATO toplantısında terör gösterileri ekrana yansıtıldıysa bunun bir anlayışı var. Eğer liderlere kitapları, görüntüleri, belgeleri dağıttıysak bunun bir anlayışı var. “Buna bir bakın. Burada ne var ne yok bunları görün” dedik. Tabi iş bitmedi. Ne Kılıçdaroğlu ne Meral Akşener, bunlar siyaseti hala öğrenmiş değiller. Yani NATO’ya nasıl girilir veya girilmez bunlardan haberleri yok. Önce bunu öğrenmeleri lazım. Televizyonlarda bir tanesi Dışişleri Bakanlarının imza attığı muhtırayla ilgili, Genel Sekreterin de imza attığından bahsediyor. Genel Sekreterin imzası yok. Önce bu işi bir öğren. Burada sadece Türkiye, İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarının imzaları var. Şurası da önemli; bu imzalarla davet süreci başladı. Bunlar NATO’ya girmiş değil. Böyle bir şey de yok. Kaldı ki Türkiye’nin bu işe evet demesi Tayyip Erdoğan’la da bitmiyor. Nerede bitiyor? Parlamentoda bitiyor. Parlamentonun onay yetkisi var. Bu öyle bir anlaşma. Yani NATO’ya girmesi için bizim bir defa parlamentomuzdan onay alması lazım. Bunları da bilmeleri lazım. 

6'LI MASA TEPKİSİ: ÜSTÜ ŞİŞHANE ALTI KAVAL

SORU: İç siyasetle ilgili bir soru sormak istiyorum. 6’lı masanın adayı belli değil. Bir taraftan da 6’lı masanın büyük ortağı CHP’nin HDP ile ilişkisinin son dönemde arttığını görüyoruz. 6’lı masanın bilhassa da CHP’nin HDP ile olan ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

CEVAP: Daha önce de söyledim; biz şu anda sadece kendimize bakıyoruz. Onların ne yaptığı ne ettiği bizi pek ırgalamıyor. Ama görünen gerçek o ki bu işin üstü şişhane altı kaval. Onun için biz ne yapacağız ne edeceğiz ona bakalım. Bunların 6’sı, artı 1’le de 7’si ne gibi adımlar atacaklar, nasıl bir aday belirleyecekler? Biz şu anda adayımızı belirlemişiz, Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz. Rabbim sonunu hayretsin. 2023 inşallah ülkemiz için hayırlara vesile olur. 

'MİLLETİ KANDIRMAK İÇİN ATMAYACAKLARI TAKLA KALMADI'

SORU:  Geçtiğimiz günlerde garip bir olay oldu. Türk Ocakları bir sempozyum düzenledi ve orada Sayın Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu İslam dünyasının sorunlarını tartıştı. Kemal Kılıçdaroğlu orada referans olarak “din afyondur” diyen Karl Marx’tan satırlar okudu. Bunlar Türkiye’de ne yapmak istiyorlar?

CEVAP: Devlet Bey de bu konuda zaten konuşmasında gayet güzel, sertse sert, taşı gediğine koymaksa en güzel şekliyle ifade etti. Bu da CHP’nin yeni bir takiyesi işte. Bay Kemal ve CHP zihniyeti milletin hangi sorununu çözmüş de sıra İslam dünyasının meselelerine gelmiş? Oysa Türkiye’de İslam’a sorun olan, dini değerlere karşı duran bizzat kendileri… Bunların milleti kandırmak için atmayacakları takla kalmadı. Ancak milletimiz feraset sahibi. Bunlara gereken dersi sandıkta yine verecektir.

PINAR GÜLTEKİN BEYANI: MECLİS'E GELİRSE ONAYLARIM

SORU: Geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye’yi derinden etkileyen Pınar Gültekin cinayeti davasında ceza indirim kararı çıktı. Bu indirim kararına ilişkin değerlendirmeniz nasıl olur? Bir de bu tür suçlarla ilgili idam konusu da gündeme geldi. Kadın cinayetlerine yönelik idam cezası olur mu? 

CEVAP: Bu konu ile ilgili olarak Devlet Bey’in de zaten bir açıklaması olmuştu. İdam konusu ülkemizin yeniden gündemine gelebilir ve bu tartışmaya açılabilir. Tabi Pınar Hanım’ın ölümü rastgele bir ölüm de değil. Tamamen burada bir vahşet söz konusu. Bu vahşet bu millete yakışmaz. Böyle bir şeye katlanmamız da mümkün değil. Bunun için de gerekli müzakereleri, tartışmaları Adalet Bakanım ile de yaptık, bunları konuştuk. Gerekirse bu tekrar gündeme getirilerek tartışma konusu haline gelmeli. Bu tartışmadan ne çıkar bunu görmeliyiz. Ardından da çıkan neticeye göre bir adım atılabilir. Çünkü Pınar Hanım’ın durumunun benzeri birçok vahşetler var. Bunlar hakikaten böyle yenilir yutulur şeyler değil. Onun için burada da bu işin müzakeresi tartışmaları hepsi yapılır. Tabii bu bir anayasa değişikliği gerektiren de bir konu. Daha önce de söylemiştim, burada Adalet Bakanlığımızın yaptığı çalışmada parlamento böyle bir karar alması halinde ben böyle bir kararı onaylarım. 

Erdoğan'dan dünya liderlerine Yunanistan resti: Kusura bakmayın!Erdoğan'dan dünya liderlerine Yunanistan resti: Kusura bakmayın!

'Dezenformasyon yasası' neden ertelendi? Başkan Erdoğan açıkladı"Dezenformasyon yasası" neden ertelendi? Başkan Erdoğan açıkladı

Son Dakika: Erdoğan'dan Ustaosmanoğlu'nun cenazesi hakkındaki eleştirilere manidar cevapSon Dakika: Erdoğan'dan Ustaosmanoğlu'nun cenazesi hakkındaki eleştirilere manidar cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Sözümüz varCumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Sözümüz var

 

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'LE YAPILAN ANLAŞMANIN MADDELERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlığında yapılan 4'lü zirve sonrasında, bu ülkeler arasında memorandum imzalandı. Terör örgütü PKK/YPG'ye desteği nedeniyle İsveç ve Finlandiya'ya tepki gösteren Türkiye, 4'lü görüşmeden istediğini aldı. İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütler şunlar:

  • PKK ve uzantılarıyla mücadelede Türkiye'yle tam işbirliği.
  • Terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye'yle dayanışma sergilenmesi.
  • PYD/YPG ve FETÖ'ye destek sağlamama taahhüdü.
  • Savunma sanayii alanında ambargo kısıtlamalara gidilmemesi, işbirliğinin artırılması.
  • İsveç ve Finlandiya’nın terörizmle mücadele ve savunma sanayii konularındaki ulusal mevzuatlarını ve uygulamalarını tadil etme taahhüdü.
  • Terörizm ve örgütlü suçlarla mücadele alanında istihbarat paylaşımına ilişkin yapılandırılmış işbirliği mekanizması tesisi.
  • Terör suçlularının iadesi konusunda somut adımlar atılması ve ikili düzeyde ahdi düzenlemeler yapılması.
  • PKK ve uzantılarının ve paravan örgütlerinin para toplama ve eleman devşirme faaliyetlerinin yasaklanması ve bunların soruşturulması.
  • Türkiye’ye yönelik terör propagandasının engellenmesi.
  • Finlandiya ve İsveç’in PESKO (AB Daimi Yapılandırılmış İşbirliği Süreci) dahil AB güvenlik mekanizmalarına en geniş şekilde katılımının desteklenmesi.
  • Bu adımların uygulanmasını denetlemek üzere Adalet, İstihbarat ve Güvenlik kurumlarının katılımıyla Daimi Ortak Mekanizma kurulması.
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sltılı masanın ayakları çok lakin yere basmıyor orkestranın şefi belli değil Abd mi ab mi Ağlak kardinalmi seçim günü geldi Adayları yok gözükmüyor Yıpranmasınmış sen seçilmeden yıpranacak adayı dolaptan çıkartma Hava sıcak erir.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM,e şükürler olsunki bize böyle bir lider lütfetmiş.Diğer gezi zekalıların eline kalırsak sonumuz suriyeden beter olur.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ayağına taş değdirmesin Reis... Allah yar ve yardımcın olsun
    Cevapla
  • Nadim hatipoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    aziz mübarek cuma günlerinin mübarek zilhicce ayının bu mübarek kurban bayramının arifesi yüzü hürmetine kesilecek kurbanların ve yapılacak duaların içerisine MÜSLÜMAN TÜRK MİLLEİNİN VE ERDOĞAN VE CUMHUR ittifakının doğruluktan ve imandan MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNE hizmetten ayırmasın hizmetlerini daim eylesin iç ve dış düşmanların şerrinde korusun amin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Âminnn kardeş.
    Cevapla
  • gösterge 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi daha evvelden rusya ve ukrayna arasından yürüttüğümüz başarılı diplomasi ve arabuluculuk nedeni ile cumhur ittifakının oyları artmıştı. şimdi bu nato zirvesinde elde edilen başarıyı küçük, sıradan ve basit gösterip cumhur ittifakının oylarının artmasını istemiyor zillet ittifakı. o yüzden bu başarıyı hafife alıp karalama derdindeler. abd ve tüm avrupa , fetö yü de pkk yıda pyd yide ypg yide terörist olarak kabul etmek zorunda kalmıştır. bu önemli başarıyı önemsiz göstermelerine izin veremeyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR