Tansu Çiller'den iddialara yalanlama! Ekonomi açıklaması

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller, kinci kez medyaya servis edilen 'Çiller, ekonomi dümeninin başına geçmiş!' iddialarını bir kez daha yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2022 21:26 GÜNCELLEME 17.07.2022 21:26 SİYASET
Tansu Çiller'den iddialara yalanlama! Ekonomi açıklaması
Tansu Çiller'den iddialara yalanlama! Ekonomi açıklaması

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller'in avukatı Dilek Özaşık, ikinci kez servis edilen "Çiller, ekonomi dümeninin başına geçmiş!" başlıklı iddiaların gerçek dışı olduğunu bir kez daha kamuoyu ile paylaşma gereği duyduklarını bildirdi.

İDDİALAR YENİDEN SERVİS EDİLDİ

Özaşık, yaptığı basın açıklamasında, 3 Haziran'da bazı medya organlarında yer alan ve kendilerince daha önce gerçek dışı olduğu açıklaması yapılmış olan "Çiller, ekonomi dümeninin başına geçmiş." başlıklı asılsız iddiaların bugün sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda kaynak gösterildiğini ve internetteki bazı yayın organlarında yeniden servis edildiğini ifade etti.



'TÜMÜYLE GERÇEK DIŞI'

Bu nedenle konuyla ilgili ikinci kez açıklama yaptıklarını vurgulayan Özaşık, şunları kaydetti:

Bir medya organında 3 Haziran Cuma günü yayımlanan ve diğer bazı yayın organları tarafından alıntılanan 'Çiller, ekonomi dümeninin başına geçmiş!' başlıklı yazıda, müvekkilim Tansu Çiller'in şahsıyla ilgili olarak yer alan 'Ekonomi dümeninin arkasında olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati tarafından sık sık ziyaret edildiği, Ankara'da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara katıldığı' yönündeki iddiaların tamamının, tümüyle gerçek dışı olduğu bilgisi tarafımızdan aynı tarihte yapılan açıklama ile kamuoyunun bilgisine sunulmuştu.

Söz konusu asılsız iddiaların, tam 1,5 ay sonra 17 Temmuz 2022 Pazar günü sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda kullanıldığının ve internetteki bazı yayın organlarında yeniden servise konulduğunun görülmesi üzerine bu iddiaların gerçek dışı olduğu hususunun kamuoyu ile ikinci kez paylaşılması gerekli görülmüştür.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT sorunu çözülecek onlar adına sevindim ama bu çözüm var olan emeklilerimizin hakkından kesildiyse tüm emeklilerimiz üzülür em düşük emekli maaşı 3 bin 500 oldu asgari ücretin altında neden emeklilerimize bu kadar az oysa en çok ezilenler onlar onlar sonbaharında kışı yaşıyorlar
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’nin gelirimden emeklilerimize pay istiyoruz yetim dullara iş istiyoruz çalışamıcak durumda olanlara ölene kadar oturtabilecekleri ev istiyoruz Türkiye’de en çok ekonomik kriz mağduru emeklilerimiz onlardan ilaç farkı alınmamalı ulaşım ücreti alınmamalı hastanelerde randevu alınmamalı öncelik yaşlılarımıza olmalı su küçüğün söz büyüğün derdi eskiler Türk halkı büyüğünü sayar küçüğünü sever korur Biz müslüman Türkleriz
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çoğunu bu hükümet yaptı zaten.taşın altına birazda vatandaş koymalı herşeyi devletten bekliyoruz
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Çiller şimşek kim iyiyse ekonominin başına geçmeli bakan nebatide gayret gösteriyor ama yeterli olmuyor ekonomik kriz masası kurulmalı
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardakta yunanı defetti doğuda PKK yı daretti ,Bosna savaşında baretini giydi oraya gitti,Çiller basbakanken ,Akşener onun yanında içişleri bakanıydı duymayana duyrulur .bu hükümette güzel işler yapar 6 li masadakilererden en önde gelir,o günlerde Erbakan hoca ile güzel işler yapacaklardı basın yayın gazete patronları hükümetin önünü kesti 28 Şubat hortladï ve bitti
    Cevapla
  • Motif 1 yıl önce Şikayet Et
    Tansu hanım pkk gomduya odonem yeter encok ödenemez leş alındı pkk dan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR