Ali Babacan 6'lı masanın ilk kuruluş sebebini açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Altılı masanın ilk kuruluş sebebi parlamenter sistem. Biz parlamenter sistem çalışmalarımızı 2020 yılının sonunda bitirdik" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2022 16:09 GÜNCELLEME 21.07.2022 17:32 SİYASET
Ali Babacan 6'lı masanın ilk kuruluş sebebini açıkladı
Ali Babacan 6'lı masanın ilk kuruluş sebebini açıkladı

Karadeniz gezisini sürdüren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gümüşhane’de bir otelde düzenlenen toplantıda parti yönetimi ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Seçimi ilk turda kazanmayı hedefledikleri belirten Babacan, "Altılı masanın ilk kuruluş sebebi parlamenter sistem. Biz parlamenter sistem çalışmalarımızı 2020 yılının sonunda bitirdik. Daha sonra diğer partilerinde çalışmalarını bitirmesini bekledik. Onlar da bitirince altılı masa kuruldu. 6 partiden 6 genel başkan yardımcısı bir araya geldi. 4 aylık sıkı bir çalışma sonucunda partiler uzlaştı ve 6 partinin mutabık kaldığı bir parlamenter sistem çalışmasını kamuoyu ile paylaştık. Bu masanın şu an için bir başka önemli hedefi de ortak cumhurbaşkanı adayı. Gayret ediyoruz bunun için ve doğru olanında bu olduğunu düşünüyoruz. Gayretimiz bu seçimin ilk turda açık ara kazanılmasıdır. Bunun tek yolu da altı partinin ortak bir aday göstermesidir" diye konuştu.

'A PLANIMIZ SEÇİMİ ALIP TÜRKİYE’NİN RESTORASYONUNA BAŞLAMAKTIR'

Altılı masada adaylık konusunda uzlaşma sağlanamaması durumuna da değinen Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir durumda olması gereken her partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmasıdır. Parlamenter sistemde de her partinin genel başkanı doğal bir başbakan adayıdır. Bir uzlaşma olmadığı zaman mevcut sistem ile seçime giderken DEVA Partisi ortak bir aday konusunda uzlaşmanın içerisinde yer alamazsa DEVA Partisi'nin genel başkanı doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Bizim A planımız; seçimi alıp bir an önce Türkiye’nin restorasyonuna başlamaktır. Şu anda yeniden ülkenin ayağa kalkabilmesi için gayret etmekten başka amacımız yoktur. Potansiyeli büyük bir partiyiz." 

KAYNAK : DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • sönmez 1 yıl önce Şikayet Et
    teşkilatları tek tek istifa ediyor bu adam birilerinin memuru elemanı diye düşünüyorum teşkilat ları umrunda degil
    Cevapla
  • VATANSEVER 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK Destekli 6' lı masacılar ülkeyi İYİ Parlayacaksınız..Ancak bu halk size dur diyecek...dur denilecek tarih 18.haz. 2023
    Cevapla
  • hamit 1 yıl önce Şikayet Et
    ilk sebep mafya yı güçlendirip orada yollarını bulmak .ikincis abd nin istediği şekilde türkiyeyi parçalayıp küçültmek daha sömürülebilir hale getirmek . 6 lı masa bir vatan hainleri topluluğudur
    Cevapla
  • Paol 1 yıl önce Şikayet Et
    Dansözden ,dansörden kimseye hayır gelmez. Adam gibi adam sözünün erleriyle devam edilir
    Cevapla
  • Çete karşıtı 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin oy oranın neki. Köyde ki muhtar adayının oyu senden fazla. Pkkhdp ye hangi bakanlıklar verilecek
    Cevapla
  • Servo 2 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben sanmıyorum pkk ya hiç bakanlık verilmez yalan söyleyip durmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR