İBB'nin yeşille imtihanı... Dikey bahçeleri söktü, şimdi de boş duvarları kullanamıyor

CHP'li İBB yönetiminin "tasarruf" bahanesiyle söktüğü dikey bahçe duvarları boş kaldı. Dikey Bahçelerin yerine önce grafiti çalışması yaptı, tepki gelince vazgeçip reklam panoları astı, şimdi ise o reklam panoları da kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2022 14:38 GÜNCELLEME 29.07.2022 15:00 SİYASET
İBB'nin yeşille imtihanı... Dikey bahçeleri söktü, şimdi de boş duvarları kullanamıyor
İBB'nin yeşille imtihanı... Dikey bahçeleri söktü, şimdi de boş duvarları kullanamıyor

İstanbul'un genelinde karayolları kenarında bulunan dikey bahçeler, yaklaşık 1 yıl önce bakım bedelleri yüksek olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) tarafından sökülmeye başlanmıştı.

REMLAM PANOLARI ASTI

Çiçeklerin yerine "Konuşan Duvarlar Projesi" kapsamında grafiti yapılacağını duyuran İBB, ilk çalışmasını da Kadıköy-Üsküdar bağlantı yolunun Fikirtepe mevkiinde yaptı. Gelen tepkiler üzerine grafiti çalışmasına son verilerek sarmaşık bitkiler dikileceği açıklandı.

Aradan geçen sürede birçok dikey bahçe belediye ekipleri tarafından söküldü. Boş kalan bazı duvarlara temmuz başından itibaren devasa reklam panoları asıldı.15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışında, Ankara istikameti Altunizade mevkiinde dikey bahçelerin söküldüğü duvara asılan üç büyük reklam panosu, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine söküldü.

İBB tarafından D-100 kara yolu ve çevre yollarında yer alan çok sayıda dikey bahçe kurumaya terk edilip sökülürken bahçelerin bulunduğu duvarlar ise boş kaldı.

VATANDAŞLAR: BECERİKSİZLİK

Kent sakinleri, dikey bahçelerin kaldırılıp yerlerinin boş bırakılmasına tepki gösterdi. Dikey bahçelerin kaldırılmasının İBB'nin beceriksizliği olduğunu dile getiren bir vatandaş, "4 senedir yapılan bir şey yok" dedi. Başka bir vatandaş ise dikey bahçelerin kaldırılmasının yanlış olduğunu anlatarak, "Aferin, söksün, yapılacak olanları da yapmasın" ifadesini kullandı.

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haziran ayında katılmadığı toplantının mesajını paylaşan, toplantı salonuna çağırılınca mesajını geri silen belediye başkanı kimdir?
    Cevapla
  • atagök 1 yıl önce Şikayet Et
    editörcüğüm bunların yeşille ne imtihanı olacak. yakıp yıkmaktan başka. ağaçları katlettiler kanser diye. o kadar zıvanadan çıkmışlar ki ağpacı matkapla delip o deliklerden zehir akıtılar. bunlar böyle yeşil düşmnaı pkk terösts sevddalısı. . yeşili söküp esenyurtta çocuk parkın a PKYPG sözde bayrağını resşmleyen bu hainler dğil mi. bir başkası kı. yapma be editör. başlık şu olmaları. YEŞİLE DÜŞMNA OLANLARIN TERÖRİSTE DERSREK MİSALİ BETON DÖKÜNTÜLEİRİ
    Cevapla
  • aaaaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP= Boş işler
    Cevapla
  • vatantek 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiden kaln toplum sosyal hizmetleirn tümünü yokkettiler. sırf A AK parti izleirni güya silmek için. böyle düşmnalar millete bunla. ANKAPARK ın başıan gelen de budur. ilerde aha akp beleidyesi çarçur etti israf etti deyip güya döküman elde etitle.r oysa topluk sosyal hizmet yerini talan ettiler. israf olsaydı cHP beleidyesinin heykew züppe szöde sanatçlara LGBT ucube dansçıalra yurtdıuşından getirdikleir sözde dansçıalra ekremin tatilleirne harcadıkalrı para ile boğaz köprü,üs yapılıdı. boş boş ötmeleir beyninmiz kandırmalına aldanmayın. chp nin aylık eğlence israfı ile her ay ANKAPARK yapılırdı. uaynın
    Cevapla
  • aaaaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    az bile yazmışsın kardeşim doğru söze ne denir.
    Cevapla
  • Sami Aydemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzdeki seçimde aday olursa oyum kendisine olacak, geçen seçimde ben yalvardım yapmayın etmeyin marmaray açılmışken neden istanbul a ihanet ediyorsunun diye dinleyen olmadı keyfe keder oy verdi, şimdi kendisi eğer ist den aday olursa bende tüm çevremle kendisini destekleyeceğim, inadına imamoğlu. (Bu arada ben taşındım)
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sami, alttaki misafir ben değilim. Ben olsam marmarayı ulaştırma bakanlığı yaptı belediye ile ne alakası var derdim. Trolleriniz bile bilgisiz.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tasindinmi kasindimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR