TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP'nin 120 vekili geziye çıkıyor!

TBMM, CHP'nin çağrısıyla sağlıkta şiddetle ilgili bugün olağanüstü toplanıyor. Görüşmelerde günlerce sürmesi beklenen toplantıların 2. gününde 120 CHP'li vekilin geziye çıkacağı bilgisi CHP'nin samimiyetsizliğini bir kez daha ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2022 12:18 GÜNCELLEME 01.08.2022 13:03 SİYASET
TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP'nin 120 vekili geziye çıkıyor!
TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP'nin 120 vekili geziye çıkıyor!

CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda genel görüşme açılması talebi üzerine TBMM Genel Kurulu’nu, bugün olağanüstü toplanıyor.

TBMM, CHP'nin çağrısıyla 1 Ağustos'ta toplanacak: AK Parti kararını açıkladıTBMM, CHP'nin çağrısıyla 1 Ağustos'ta toplanacak: AK Parti kararını açıkladı

AK PARTİ "SİYASİ ŞOVU" FARK EDİP KATILMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal CHP'nin sağlıkta şiddet konusundaki kirli algısına dikkat çekip TBMM İçtüzüğü ve teamüllerine işaret ederek , "Olağanüstü toplantı çağrısına baktığımızda CHP'nin, hiçbir parti grubunu bilgilendirmemesi, kendi ittifak ortakları dahil bu konuda bir bilgi vermemesi, öncelikle siyasi parti gruplarına ve şu anda sahada olan, çalışan 600 milletvekilinin iradesine karşı bir saygısızlık ve siyasi nezaketsizlik." ifadesini kullanmıştı.

CHP'Lİ 120 VEKİL GEZİYE ÇIKIYOR

Sözcü'de yer alan habere göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı, 120 vekil yarın Ankara'dan saat 07.40'da kalkacak olan Erzurum uçağına binecek. Aynı gün saat 20.40 uçağıyla da Ankara'ya dönecek.

GÖRÜŞMELERİN GÜNLERCE SÜRMESİ BEKLENİYOR

CHP'nin çağrısıyla sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda genel görüşme açılması talebi üzerine olağanüstü toplanacak olan Meclis'te toplantıların günlerce sürmesi beklenirken CHP'nin geziye çıkması büyük tepki çekti.

UÇAĞA YETİŞEBİLMEK İÇİN MECLİS'TE TOPLANACAKLAR

Erzurum'da milletvekillerini toplayacak olan CHP'nin ulaşımın kolay olması için vekilleri önce Ankara'ya çağırdığı ve sabah 7:40 uçağına yetişebilmek için önceden mecliste toplanacakları bilgisi CHP'nin bu hassas konudaki samimiyetsizliğini rezalet bir boyuta taşıdı.

BİZ YOKKEN SİZ DEVAM EDİN "ÖNERİSİ"

CHP Grubunun olağanüstü toplantıya ilişkin Genel Kurulun çalışmalarına devam etmesini talep ettiği "görüşme önerisi" de yaptığı ortaya çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılan öneride şu ifadeler yer aldı;

Anayasanın 93 üncü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 7nci maddesi gereğince, ekte yer alan genel görüşme önergesini görüşmek Üzere 01 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 14.00'te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin olağanüstü toplantıya çağrılmasını, genel görüşmenin açılmasına karar verilmesi durumunda genel görüşme yapılana ve genel görüşmenin konusuyla bağlantılı Meclis Başkanlığına sunulmuş kanun tekliflerinin görüşmelerine kadar Genel Kurulun çalışmalarına devam etmesini arz ve talep ederiz.

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 275 TÜMÜ
  • Hudaibia 1 yıl önce Şikayet Et
    Ashab-ı keyif
    Cevapla
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cehape nin varlık amaçları devlet millet menfaatine değil ki o yüzden 20 yıldır aynı parti yönetiyor bu ülkeyi
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin alacak şu gezi ayağına Erzurum'da kebapçı derdine Ekrem de Elazığ depremi sonrası ziyaret,inceleme derken adam Erzurum'da kayak pistinde ortaya çıktı.
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav oturun dünya ticaretinde Türk halkının payını nasıl arttırırız bilimsel projelerde kime nasıl öncü oluruz bunu konuşun şu çirkin siyasetten bütün partiler vazgeçsin
    Cevapla
  • serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP pişmanlıktır. CHP bu vatana yapılmış en büyük ihanettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR