İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı: Bilgileri nasıl elde ettiğini açıklamalı

İçişleri Bakanlığı: (Kılıçdaroğlu'nun seçmen bilgisi iddiası) YSK'da olmayan bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamalı, aksi takdirde suç duyurusunda bulunulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2022 20:03 GÜNCELLEME 10.08.2022 21:34 SİYASET
İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı: Bilgileri nasıl elde ettiğini açıklamalı
İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı: Bilgileri nasıl elde ettiğini açıklamalı

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerektiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, bir gazeteye verdiği röportajda "...bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok...." dediği hatırlatıldı.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 33'üncü maddesinde, seçmen kütüğünün oluşturulması ve Yüksek Seçim Kurulunca seçmenlere ait hangi bilgilerin temin edildiğinin yer aldığı hatırlatılarak, anılan kanunun 47'nci maddesinde ise seçmen kütüğünün siyasi partiler ile hangi usullerle paylaşılacağı belirtildiği ve işlemlerin bu mevzuat çerçevesinde yürütüldüğü vurgulandı.

Seçmen kütüklerinin, YSK tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler ile paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, "İlgili kanun ve mevzuat bu kadar açık ve net iken birçok kez seçimlere katılan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu açıklamaları ile YSK'yı ve bilgi güvenliğini, YSK'ya seçmen bilgisini sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nü hedef göstererek zan altında bırakmıştır." ifadelerine yer verildi.

"BİLGİLERİN KAYNAĞINI AÇIKLAYINIZ"

Kılıçdaroğlu'nun, YSK'da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerektiği, aksi takdirde kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü Bakanlıkça suç duyurusunda bulunulacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan çağrıda bulunuyoruz, YSK'nın elinde olmayan ancak sizin elinizde bulunduğunu söylediğiniz bilgiler hangileri ise kurumları hedef göstermek, şaibe oluşturmak ve zan altında bırakmak yerine bu bilgilerin kaynağının neresi olduğunu kamuoyuna açıklayınız. Eğer bahsettiğiniz konu, YSK'nın her yıl siyasi partilere verdiği bilgilerin partilerce tasnifi ise kamuoyunu yanılttığınız ve kurumları töhmet altında bıraktığınız için hemen özür dileyiniz. Yukarıda belirtilen hususların açıklanmaması halinde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinin adli bir vaka olmasının yanı sıra vatandaşlarımızın açıkça 'fişlenmesi' anlamına da geldiğinden Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır."

FETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok' sözleriFETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" sözleri

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: MİLLETİMİZE İZAH ETMELİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu ifadelerini millete açıklaması gerektiğini kaydetti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın, "YSK'dan ham verileri alıyoruz. Bunlar üzerinde çalışıyoruz, düzeltiyoruz" açıklamasının, Kılıçdaroğlu'nun sorunlu ifadesini hukuki bir çerçeveye oturtmak için giriştiği tevil çabası olduğunu vurgulayan Çelik, şu ifadeleri kullandı: 

Kaldı ki Sayın Kılıçdaroğlu, 2009 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak kendi seçmen kaydını takip edemediği için oy dahi kullanamamıştır.

Dolayısıyla Sayın  Kılıçdaroğlu'nun son açıklaması CHP'nin YSK seçmen verilerini kontrol etmesi bakımından sevindirici bir gelişme olarak kayıtlara geçebilir. Ancak “YSK’da olmayan verilere sahibiz” şeklindeki çok sorunlu ifadesini milletimize izah etmelidir.

KILIÇDAROĞLU: ELİMİZDEKİ BİLGİLER YSK'NIN ELİNDE YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine verdiği röportajda ellerindeki seçmen bilgisinin YSK'da bile olmadığını şu sözlerle iddia etmişti:

"Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerini de biliyoruz."

KAYNAK : Haber7, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 216 TÜMÜ
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    benim çocuğumun bilgileri bunların eline nasıl geçti derhal kamu davası açılması lazım.
    Cevapla
  • Hakan 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyor. Yalan değilse açıklasın o zaman. Bekliyoruz.
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Kvkk kanunu derhal uygulama konulmalı bu söz bile kvkk nun ihlalinin itirafıdır
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    benim bunlara zerre lafım yok cibilliyet neyse onu işleyecektir.size noluyor milli görüşün sarsılmaz savunucuları Allahtan korkun şuna destek kafayı yiyecem .kapısında yattığınız ayasofyayı yeniden kapatsın diye m, destek.desteklemiyoruz diyenler googleye hasan damar biz kaybettirdik yazın görün.yeter artık bize düşman gibi dik dik bakıp münafık diyen onca sözüm ona milli görüşçüler bütün vebali günahı boynunuza.istanbulda desteklediniz gördünüz şimdi de bunu destekleyin.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim bu misafirle alakam yok. Ben siyasilere, partilere hakaret etmem. Ben sadece derim ki. Siyasi partiler ve seçim kanunu, askıya asılan listeleri, siyasi partilere gönderilen listeleri herkesin inceleme hakkı var, itiraz hakı var. Listelere bakarsın 1895 doğumlu yeni seçmen görünce bu kim diye itiraz edersin. Olmadı adrese gider bir selam verir varmı gerçekten diye bakarsın. Bu da suç değildir. İftira ve karalama müslümana yakışmaz.
    Cevapla
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    nüfus dairelerindeki memurlar hainlik yapmış olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR