Tezkere çıkışı ne anlama geliyor? Kılıçdaroğlu'nun sakladığı gerçek

Kılıçdaroğlu, bundan sonra tezkerelere "hayır" diyeceklerini açıkladı. Haber7 Yazarı Mehmet Acet, CHP'ye HDP'den gelen "ev ödevini" hatırlattı ve Kılıçdaroğlu'nun "saklamaya çalıştığı gerçeği" yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2022 10:17 GÜNCELLEME 31.08.2022 10:45 SİYASET
Tezkere çıkışı ne anlama geliyor? Kılıçdaroğlu'nun sakladığı gerçek
Tezkere çıkışı ne anlama geliyor? Kılıçdaroğlu'nun sakladığı gerçek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bundan sonra tezkerelere "hayır" diyeceklerini söyledi. Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresine de "hayır" dediğini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu'nun sakladığı, örtmeye çalıştığı gerçeği" yazdı. Acet'in bugünkü yazısı şöyle:

10 ay önce yani, Ekim 2021’de, Meclis’te Suriye ve Irak’ta yürütülen terörle mücadelenin hukuki zeminini temsil eden ‘tezkere’ oylaması yapılırken, CHP’nin aldığı sürpriz karar Ankara’da şok etkisi yapmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kameraların karşısına geçip, tezkere için ‘hayır’ oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bu, CHP tarihinde ilk defa olacak bir şeydi.

Ve kararın ne anlama geldiği de gayet açıktı.

CHP bu yeni kararıyla, Irak ve Suriye’ye terörle mücadele amacıyla asker gönderilmesine bundan böyle karşı oy kullanacaktı.

Bir başka deyişle CHP, bu şekilde “Biz sınır ötesinde yürütülen terörle mücadeleye destek vermeyeceğiz” demiş oluyordu.

SORULAR, SORULAR, SORULAR…

O kararı önemli kılan başka sorular da var.

Bazılarını sıralayalım:

-CHP’nin iktidara gelmesi halinde aynı tutumunu sürdürmesi halinde, PKK/YPG terör örgütüyle mücadele tümden rafa mı kaldırılacak?

-Son 7 yıldır teröre karşı elde edilen kazanımlar boşa mı çıkmış olacak?

-Suriye ve Irak’ta yapılan operasyonlarla kontrol altına alınan bölgelerden çekilecek miyiz?

-Öyle bir durumda, Suriye’nin kuzeyinde fiili bir PKK/YPG oluşumu tanınmış mı olacak?

-Yine öyle bir durumda PKK/YPG’nin Suriye’deki fiili oluşumları, sözde Rojava projesini Türkiye’ye taşıma çabalarına nasıl cevap verilecek?

KILIÇDAROĞLU ‘MİLLİYETÇİLİK ŞOVU’ YAPARAK NEYİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYİ ÇALIŞIYOR?

Kılıçdaroğlu, birkaç gün önce Habertürk yayınında bu konu kendisine soru olarak yöneltildiğinde gerçekten ‘gülünç’ bir savunma yaptı.

Tezkereye, yabancı asker bulundurma şartı nedeniyle ‘hayır’ dediklerini dile getirdi.

Şu sözlerle:

"Yabancı bir ülkenin askerlerinin Türkiye’ye gelmelerine evet diyenler tezkereye evet diyor. ‘Yabancı asker postalını ülkemde istemiyorum’ diyorlarsa tezkereye ‘hayır’ demeleri gerekir. Bundan sonraki tüm tezkerelere hayır diyeceğiz. Benim milliyetçiliğim vatan ve bayraktır.”

Kılıçdaroğlu’nun nadiren başvurduğu bu milliyetçilik şovunu tezkereye hayır demelerinin asıl gerekçesini örtmek için yaptığı o kadar belli oluyor ki…

Bir defa, yabancı asker bulundurulması meselesi ilk defa tezkereye giren bir şey değildi.

CHP’nin daha önce evet dediği tezkere metinlerinde de bu madde vardı.

Kılıçdaroğlu’nun gülünç duruma düşme pahasına takdim etmeye çalıştığı gibi yabancı askerleri ‘işgal güçleri’ gibi bulundurma niyetiyle böyle bir madde o tezkereye girmiş değil tabi.

Türkiye’nin de dahil olduğu uluslararası koalisyonun faaliyetleri, PATRİOT sistemini kullanacak yabancı askerlerin görev alması gibi ihtiyaçlara binaen bu madde tezkere metinlerinde yer alıyor.

İşin gerçeği bundan ibaret.

HDP’DEN EV ÖDEVİ VERİR GİBİ “HAYIR” OYU KULLANIN ÇAĞRISI GELİNCE…

Oysa, Kılıçdaroğlu’nun ve CHP yönetiminin Irak ve Suriye tezkeresine hayır oyu kullanmalarını gerçek sebebi çok başkaydı.

Şimdi bu yazıyı okuyan herkesi, aşağıda aktaracağım açıklamaya odaklanmaya davet ediyorum.

Ekim ayındaki tezkere oylamasına günler kala, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, muhalefete ama özellikle de CHP’ye ev ödevi verir gibi, şu çağrıyı yapmıştı:

“Yeni bir yürüyüş konusunda tezkereler ilk önemli imtihan olacaktır. İnanıyorum ki muhalefet partileri, özellikle ana muhalefet partisi tezkere konusunda geçmişten farklı bir tutumu gündemine alacaktır, almalıdır”

Aynı günlerde HDP milletvekili İmam Taşçıer de Twitter’dan, “CHP tezkereye evet diyecekse hiçbir Kürt AKP’den daha iyidir diye oy vermez, vermemeli” diye paylaşımda bulunmuştu.

Mithat Sancar’ın ‘Özellikle ana muhalefet partisi” diye vurgulayarak yaptığı çağrı birkaç gün içinde karşılığını buldu ve CHP, tezkereye “Hayır” oyu kullanma kararı aldı.

Kararı da Kılıçdaroğlu bizzat kendisi açıkladı.

Gerçek bu iken, CHP liderinin bu gerçeği kamufle etmek için nasıl bir ‘dil savrulması’ yaşadığını da kamuoyunun takdirine bırakalım.

KAYNAK : HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • YKC 1 yıl önce Şikayet Et
    hdpkk dan dersini almış
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ana yavrusunu nasıl korursa. Chp,de pkk ve fetö,yü öyle koruyor, sahipleniyor. CHP genel merkezinin doğurduğu iki evlat gibi
    Cevapla
  • Sonsuz Hafıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Pardon da Türkiye yararına olan neye evet dediniz ki. Dünyaya hayır demeye gelmişsiniz. İstanbul hava limanı hayır,üçüncü köprü hayır,İHA hayır,uçak hayır,S 400 hayır. Evet dediklerin HALKBANK ABD den ceza alsın evet, vatan hainleri göreve iade olsun evet, darbede kahve içilir mi evet...sen işini yap millet ne olduğunu senden daha iyi biliyor. Tezkereye hayır diyecekmis. Çok ta tinnnnnnn
    Cevapla
  • Orhan Korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunve bunun gibi düşünenler vatan haini bunları divanni harpde yargılanması gerekli artık
    Cevapla
  • orhan korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ve bunun gibi düşünenler gerçekten vatan haini bu ve bunun gibiler divan.i harp mahkelerinde yargılanmalı kesinlikle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR