Abdullah Gül ismi yeniden gündemde! Çarpıcı çıkış: CHP bayılır...

2023 seçimleri yaklaşırken Millet İttifakı’nın başkan adayı olarak Abdullah Gül’ün adı tekrar gündemde. Gül'ün adaylığına ilişkin Posta Gazetesi Yazarı Rauf Tamer, köşesinde dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2022 20:15 GÜNCELLEME 05.09.2022 20:15 SİYASET
Abdullah Gül ismi yeniden gündemde! Çarpıcı çıkış: CHP bayılır...
Abdullah Gül ismi yeniden gündemde! Çarpıcı çıkış: CHP bayılır...

Millet İttifakı cephesinde, Abdullah Gül ismi 2023 yılında yapılacak seçim için dillendirilmeye devam ediyor. Gül'ün adaylık ihtimali Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun sözleriyle yeniden gündeme geldi.

KARAMOLLAOĞLU TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında 6'lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olmasına sıcak baktığını ifade etti. Bu sözler üzerine tarışmalar alevlenirken, Gül'ün adaylığına ilişkin Posta Gazetesi Yazarı Rauf Tamer köşesinde dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.



Tamer 'İyi aday' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı;

Döndük dolaştık, sonunda yine Abdullah Gül kardeşime geldik. Millet İttifakı’nın başkan adayı olarak Gül’ün adı tekrar gündemde. Vallaha bana sorarsanız, şimdiye kadar ismi geçenlerin içinde en iyi aday odur. İmamoğlu sallanıyor. Mansur Bey nazlanıyor. Kemal Bey güldürüyor.

Kaldı ki, 2007’de “sözde laik” olduğu gerekçesiyle tartışılan Gül, bugün özde laik olarak gelişimi temsil ediyor. Fena mı? Gelişim dedim. Evet. Gül, olduğu yerde duruyor. Gelişim laikçi’lerdedir.

CHP DIŞARDAN TRANSFERE BAYILIR

Ayrıca... CHP, yabancıyı sever. Kendi içindeki kıymetlere dönüp bakmaz, dışarıdan birilerini transfere bayılır. Ankara’ya Belediye Başkanı mı lazım? Al sana eski bir MHP’li. İstanbul’a Belediye Başkanı mı lazım? Al sana merkez sağdan eski bir arkadaş. İmamzade. Bir ekonomik uzmana mı ihtiyaç var? Al sana ANAP-DYP çizgisinden İlhan Kesici. Konya’ya listebaşı mı? Gelsin bir eski AK Partili. Hem de Sivaslı olsun. Şener’den iyisi mi var? Cumhurbaşkanlığına bir muhafazakar aday mı? Buyursun Ekmeleddin Bey.

6 kişilik masada bile 2 tane eski AK Partili, 1 tane Erbakancı, 1 tane de DP’li var. Yani Abdullah Gül’ün adaylığını kimse yadırgamaz. Hem ne güzel olur, Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül kardeşim’in yarışması... İbret-i alem için. Dünyada bir başka örneği var mı acaba?

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 249 TÜMÜ
  • Hikmet Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    Gül adayi olda %25 alırsin
    Cevapla
  • TPRK 1 yıl önce Şikayet Et
    1453 bu nasıl bi cümleydi be kardeşim. Okurken soluksoluğ kaldım. Helalll
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dayı ve kk 75 inde varlar, emekli olsunlar artık
    Cevapla
  • Şerafettin zeyrek 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi adıma söylüyorum Oy vereni sevsinler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah gül sen değil senin gibi 10 tane de olsa kazanamazsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR