Kılıçdaroğlu: CHP milliyetçi mi diyorlar, evet milliyetçi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP'ye yönelik "milliyetçi değil" eleştirilerine cevap verdi, "CHP'nin altı okundan biri milliyetçiliktir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2022 13:49 GÜNCELLEME 06.09.2022 15:10 SİYASET
Kılıçdaroğlu: CHP milliyetçi mi diyorlar, evet milliyetçi
Kılıçdaroğlu: CHP milliyetçi mi diyorlar, evet milliyetçi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu ülkede başbakanlar idam edildi, gençlerimiz idam edildi. İnsanlar sağcı-solcu oldukları için birbirlerini öldürdü. Şimdi yeni bir kamplaşma süreci başlatılmak isteniyor. Sakın ola ki kamplaşmayın.

Bu ülkeyi kuranlar 'köylü milletin efendisidir' dedi. Yani alın teri dökenler bu milletin efendisidir. 

Buradan size sitemim var. Verilen sözü tutmuyorsa o iktidarı değiştireceksiniz. O zaman Giresunlu kardeşlerim biz de şunu düşünürüz: Siyasetçi verilen sözü arkasından tutmuyorsa, benden oy istemeye gelince şunu soracağım: Sen fındık fiyatını ne yaptın, yol için söz vermiştin ne oldu? Bunları ne yaptın, ben de sana oy vermeyeceğim.

Bazen diyorlar CHP milliyetçi mi? CHP'nin altı okundan biri milliyetçidir. Ve biz fındığı yabancı üreticiye peşkeş çekmeyiz. İşte milliyetçilik budur. 

Çiftçilerin ve esnafın aldıkları kredilerin faizlerini iktidar olursak bir hafta içinde tamamen sileceğiz. Pandemi döneminde adam dükkan bile açmadı. Dolayısıyla onu çözeceğiz.

Kırsalda kimse kalmadı. Giresun'da bir daha söz vereyim: Kırsalda çalışan kadınlar ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini emekli olana kadar ödeyeceğiz.

Bunları nasıl yapacaksın, para var mı diye soruyorlar. Para var. Önemli olan parayı nereye harcayacağın. 

Nasıl olursa Giresunlular çantada keklik. Ben bunlara gelirim palavrayı atarım, bunlar da oy verir. Sizden istirhamım, vatanınızı seviyorsanız artık yalana dur demenin zamanı geldi. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağam bizle eğleniy
    Cevapla
  • şenol Altaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bü ülkede başbakanlar idam edildi diyor. menderes i asan sizin partiydi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tersine her dedikleri
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben o zaman milliyetci olamadım gitti demek ki.Eğer Milliyetcilik terörist demirtaş ve kavalanın neden içerde olduğunu sorgulamak sa ,khk lıları affetmekse,abd lerden ab lerden sözde demokrasi dilenmek se,ülkem hakkında almanyalarda vs yerlerde can ve mal güvenliği yok gitmeyin demek se,attığı atacağı adımın icazetini ingiltere,fransa,abd elçilerin den almaksa,dış politikayı başka devletlerin çıkarına göre düzenleme vaadinde bulunmak sa,terörle mücadele için yapılan sınır ötesi operasyon tezkeresine hayır demek se,yapılan yatırımları durdurmak la tehdit etmek se siz den iyi milliyetci yok o zaman.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR