CHP-İYİ Parti davasında yeni perde: Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz; İYİ Parti ve parti yöneticilerini kastederek “ihale aldıkları” iddiasında bulunan gazeteci Barış Yarkadaş hakkında “iftira” suçundan soruşturma açılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2022 19:06 GÜNCELLEME 07.09.2022 20:38 SİYASET
CHP-İYİ Parti davasında yeni perde: Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusu
CHP-İYİ Parti davasında yeni perde: Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa Poyraz'ın avukatı Eray Gülcü tarafından sunulan dilekçede, Yarkadaş'ın 5 Eylül'de katıldığı bir televizyon programında Poyraz'ın yöneticisi olduğu İYİ Parti ile ilgili sarf ettiği sözlere yer verildi.

CHP-İYİ Parti kavgası sürüyor! CHP'li Yarkadaş'a sert tepkiCHP-İYİ Parti kavgası sürüyor! CHP'li Yarkadaş'a sert tepki

Dilekçede, "Barış Yarkadaş açıklamaları ile büyükşehir belediyelerinden, il ve ilçe belediyelerinden İYİ Parti yöneticilerinin 'yakın çevrelerinin' ihale aldıklarını, bunları tek tek bildiğini, 'Bana söyletmesinler, konuşturmasınlar' vurgusu ile de tüm detaylara vakıf olduğunu, belediyelerde ihalelerin dağıtıldığını, İYİ Parti yöneticilerinin eşlerinin, dostlarının ve akrabalarının dağıtılan ihaleleri aldıklarını ifade etmiştir." denildi.

İYİ Parti'de Kurucular Kurulu Üyeliği, Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevini yürüten, aynı zamanda hukukçu olan Poyraz ile ailesinin zan altında kaldığı aktarılan dilekçede, "Büyükşehir belediye başkanlarını, il ve ilçe belediye başkanlarını, belediyelerin idari kadrolarını, müvekkilim de dahil olmak üzere İYİ Parti'nin yönetim kadrolarını, milletvekillerini, akrabalarını, eşlerini, dostlarını zan altına alarak kamuoyunda küçük düşüren beyanların titizlikle araştırılmasını, hakikatin ortaya çıkarılmasını talep etmek zarureti hasıl olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Dilekçede, Yarkadaş'ın beyanı doğrultusunda, bunları yetkili makamlara bildirmemesi nedeniyle "suçu bildirmeme", bunlarla ilgili bilgisi ve belgesi yoksa "iftira" suçundan cezalandırılması talep edildi.

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 156 TÜMÜ
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zamanki gibi kayıkçı kavgası..yarkadas bu olanları yenimi öğrendi.kendini fonlayanlar Cumhurbaşkanı adaylığında geriye düştü ondan dolayı ihale konusu a girdi
    Cevapla
  • Ali Osman Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    gerçekleri duymak zorunuzamı gitti
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    barış bey doğru söylemiştir çünkü mecliste bulunanlar ev alim yat alim kat alim makam yükseltim peşindeler bunlardan ne olurki bu ülkeye zavallı insanlar ne din bilirler ne tarih bilirler ne dünyayı bilirler be ülkelerinin konumunu bilirler bir ideolijisi olmayan beyin fukarası bir meclisimiz var yani barış bey bu konuda yerden göğe kadar haklı amaçları bu kadar insanlıklarıda bu kadar çok yazık.
    Cevapla
  • Toprak Deliorman 1 yıl önce Şikayet Et
    şer cephesi batıl tarafta kalanlar...
    Cevapla
  • Kilisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdpkk lıların oylarıyla koltuklarınızda oturup ve Bu iddia sahibine tek kelime etmeyenler şimdi boş yere ahkam kesiyor. Bu zillet İttifakının Milletimizin hayrına olacak hiçbir ideali ve programı yoktur. Tek ortak yönleri Tayyip Erdoğan düşmanlığı dır. Merhum M. Akif Ersoy'un dediği gibi Yeter ki İktidar Düşsün de İsterse Devlet de düşsün..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR