Gazeteci Mahmut Övür: Daha çok şey görebiliriz, İYİ Parti "susan devi" uyandırdı

Adaylık tartışması, HDP'ye bakanlık sözü ve son olarak davalık olan ihale kavgası... Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Millet İttifakı'ndaki kaosu değerlendirdi, İYİ Parti'nin "susan devi uyandırdığına" işaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2022 11:22 GÜNCELLEME 10.09.2022 11:23 SİYASET
Gazeteci Mahmut Övür: Daha çok şey görebiliriz, İYİ Parti "susan devi" uyandırdı
Gazeteci Mahmut Övür: Daha çok şey görebiliriz, İYİ Parti "susan devi" uyandırdı
  • CHP'li Gürsel Tekin, "HDP'ye bakanlık verilebileceğini" söyledi. Altılı masadan tepkiler geldi. 
  • Yarkadaş'ın ihale iddiaları sonrası İYİ Parti suç duyurusunda bulundu, Yarkadaş yeni açıklama yaptı.
  • Abdullah Gül'ün adı adaylık için yeniden anılmaya başladı, Akşener'in istemediğini açıkça belli ettiği Kılıçdaroğlu ise adaylığı bırakmaya niyetli değil.

Adaylık tartışması halihazırda devam eden Millet İttifakı, HDP'ye bakanlık sözü ve davalık olan ihale kavgası nedeniyle çatırdıyor. 

CHP'li Yarkadaş belgeleriyle deşifre etti! İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihaleCHP'li Yarkadaş belgeleriyle deşifre etti! İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihale

Davutoğlu'ndan itiraf gibi açıklama! Kılıçdaroğlu ve Akşener'e seslendiDavutoğlu'ndan itiraf gibi açıklama! Kılıçdaroğlu ve Akşener'e seslendi

Yarkadaş: Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemiyorYarkadaş: Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemiyor

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, altılı masada başlayan kavgayı değerlendirdi. 

"Kavga yeni başlıyor. Önümüzdeki günlerde çok farklı şeyler görebiliriz" diyen Övür, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu fırsata dönüştürmek isteyenler de var. Ekrem İmamoğlu ve çevresi gibi... Ama en hızlı davranan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve yardımcıları oldu... Onlar işin nereye varacağından çok 'Nasıl yararlanacağız?' hesabı yaptılar.


Hemen Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemek için harekete geçtiler ve 'susan devi' uyandırdılar."

BARIŞ YARKADAŞ İLK DOSYAYI AÇTI

Bir süre dosya savaşlarının süreceğini ve İstanbul ile Ankara başta olmak üzere İYİ Parti'nin kurduğu ilişkilerin tek tek ortaya döküleceğini vurgulayan Övür, Barış Yarkadaş'ın açtığı ilk dosya hakkında kullandığı şu ifadeleri hatırlattı: 

"Bir milletvekili, partisinin ittifak ortağı olduğu bir belediyeden ihale almamalı... İyi Parti'de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon liralık ihale alıyor."

İstanbul, Ankara ve Antalya dışında İzmir Belediyesi'nde çok etkili pozisyonlarda İYİ Partililer olduğunu vurgulayan Övür, "Bu durumdan CHP'liler uzun zamandır rahatsızdı ama kimse sesini çıkaramıyordu. Tıpkı Tekin'in dediği gibi, 'Süreç sağlıklı gitsin diye susuyoruz ama koyun değiliz.' Demek ki susmasalar ortalık savaş alanına dönecek" değerlendirmesinde bulundu. 

"CHP'LİLERLE İLİŞKİSİ SÜRÜYORSA ÇARŞI ÇOK KARIŞACAK"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Ankara'da içinde muhalefet partilerinin de olduğu bir "çete"den söz ettiğini hatırlatan Övür şu ifadeleri kullandı: 

"Kimleri kastettiğini açıklamadı ama Mansur Yavaş'a övgüler düzerek bir mesaj verdiği de açıktı. İpin ucu kime uzanır bilemem ama Ankara'da nereye gitseniz, Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı yapmak için en çok çaba harcayan isim olarak karşınıza İYİ Parti ABB Grup Başkanvekili Adnan Beker çıkıyor. Hatta Meral Akşener'in yüzünü Yavaş'a dönmesini sağlayan ismin de o olduğu söyleniyor. Bu ismi 90'ların siyaset kulislerinden hatırlıyorum; 'Kömürcü Adnan' olarak bilinirdi. Çok sayıda da CHP'li dostu var. Hâlâ o ilişkileri sürüyorsa çarşı çok karışacak demektir."

"ÜLKEYİ YÖNETEMEYECEKLERİ GREÇEĞİNİ ÇARPICI BİÇİMDE ORTAYA KOYDU"

6'lı masada hiçbir partinin tek başına iddia sahibi olmadıklarının ve birbirlerine mahkum olduklarının, bunun yanında hepsinin birbirlerine tuzak kurma hesabında olduğunun altını çizen Mahmut Övür, yazısını şöyle noktaladı:

"Bu tablo aslında şaşırtıcı değil. Eski Türkiye'den hatta birçok AB ülkesinden biliyoruz, birkaç partili koalisyonların ömrü uzun sürmüyor ve eninde sonunda kavga çıkıyor. Bugün 6'lı masada yaşanan kavga, masanın dağılmasına yol açmasa bile olası bir iktidarda ülkeyi yönetemeyecekleri gerçeğini çarpıcı biçimde ortaya koyması açısından ders niteliğinde. Teorik olarak ne kadar anlatsanız da bu kadar etkili olamazdı.

Daha şimdiden birbirlerini ihale yolsuzluğu ve kadrolaşmayla suçlayanların yarın ülke yönetiminde kavga etmemeleri mümkün mü?

Bu kavga birilerini üzse de olacakları gösterdiği için milyonları sevindirmiştir."


Haber7 vatandaşa sordu: HDP'ye bakanlık verilmeli mi?

KAYNAK : SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 109 TÜMÜ
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP ye bakanlik vernek demek o kadar şehidin kanının dokulmesine ortak olmak demek vatanın bölünmesine onay vermek demek.vatan sever CHP li ler ve diğer partili seçmenlere bunu iyi düşünün deerim
    Cevapla
  • Konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu'ndan HDP ye bakanlık açıklamasına dair ses çıktımı...???
    Cevapla
  • Tarafsıs 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarafsıs cumhur başkanı bulamıyorlar Bence dışarıdan dayatmayla önerilinen ismi sececekler
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhuriyeti. = recep Tayyip. ERDOĞAN DURMAK YOK YOLA DEVAM İNŞALLAH
    Cevapla
  • Ali eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut Efendi hayal dunyasindasin
    Cevapla
  • Tıraş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen uyumaya devam eeebikursin ali efendi. Birkaç belediye alınca kibre kapıldınız. 2 sene sürmedi, ne olduğunuz ortaya çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR