Kılıçdaroğlu'ndan kurmayları ve vekillerine "altılı masa" talimatı: Konuşmayın

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti yöneticilerine ve milletvekillerine, "Altılı masanın karar verdiği ve vereceği konularda, altı genel başkanın görüşmeleriyle ilgili değerlendirmede bulunulmaması" talimatı verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2022 15:10 GÜNCELLEME 16.09.2022 15:23 SİYASET
Kılıçdaroğlu'ndan kurmayları ve vekillerine "altılı masa" talimatı: Konuşmayın
Kılıçdaroğlu'ndan kurmayları ve vekillerine "altılı masa" talimatı: Konuşmayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmaması, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bakanlık verilip verilmeyeceği tartışmaları siyaset ve ülke gündeminin ana konusu olmaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu dışında kimlerin cumhurbaşkanı adayı olabileceği ve altılı masada çatlak olup olmadığı tartışılmaya devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU: AÇIKLAMA YAPMAYIN

Medyascope'un CHP’li kaynaklara dayandırdığı habere göre Kemal Kılıçdaroğlu bu gelişmeler üzerine CHP Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerini uyardı. Kılıçdaroğlu’nun altılı masa liderlerinin görüştüğü ve görüşeceği konularda açıklama yapılmamasını istediği öğrenildi.

Ümit Özdağ: Seçimi Kılıçdaroğlu kazanırsa iç savaş çıkarÜmit Özdağ: Seçimi Kılıçdaroğlu kazanırsa iç savaş çıkar

Kılıçdaroğlu: CHP kim adalet istiyorsa hep onun yanında oldu!Kılıçdaroğlu: CHP kim adalet istiyorsa hep onun yanında oldu!

Gaffar Yakınca: Kılıçdaroğlu CHP’si, adeta Atatürk CHP’sinin antitezi gibiGaffar Yakınca: Kılıçdaroğlu CHP’si, adeta Atatürk CHP’sinin antitezi gibi

KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN İSİM: KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAZSA MASA DAĞILIR

Öte yandan, CHP'de Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, 6'lı masanın adayıyla ilgili dikkati çeken açıklamalar yaptı.

CHP'nin adayının "kesin olarak" Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Kuşoğlu, Hürriyet'ten Hande Fırat'a şunları söyledi: 

"Aday, 6'lı masanın en büyük partisinden olmalı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının masada reddedilmesi Türkiye için ne anlama gelir, iyi değerlendirilmeli. Çalışkan, dürüst, birikimli. Buna rağmen olmazsa Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek. Bu durumda karşı çıkarlarsa masa dağılır. Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir. en büyük partinin isteği olmazsa bozulur."

KAYNAK : HÜRRİYET, MEDYASCOPE
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 125 TÜMÜ
  • Pamukkale 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya kemal emmi vallahi seni takan yok daha doğrusu seni parti lideri gibi gören yok
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    Masanın altındaki fetö ve hdp de sobelendi ip teki gerilme bundan .maral de ip deki vekillerin kaçmasından korkuyor ip te ipler gerildi ipin ucunu meral kaçırdı iple kediler yumak oynar yakında . ip in ipiyle kuyuya inilmez. dipsiz koyu sonu belli değil. hepside pişmiş kelle gibi sırıtıyorlar bari kelle paça yiyinde iyice sırıtın bu 6 lı masa seçimi kaybedence herbiri hepimiz de kazandık kaybeden yok diyecekler matematik oyunları yapacaklar sepetteki 6 yumurtanın 6 sı kırılırsa nolur kemal bey
    Cevapla
  • NAİL ERDOĞAN 1 yıl önce Şikayet Et
    8 li masa yı hazırlayın 8 köşeli olsun hdp ve fetöyüde ekleyin 8 kişi köşe kapmaca oynayın. küfür milleti tekdir hepiniz erdoğan vatan millet din düşmanısınız ben şuna üzülüyorum mhp den ayrılıp iyi partiye geçenler niçin kendilerini akşener e sattılar koltuk mu tatlı geç olmadan yuvaya dönün sizin bu şer partilerin içinde ne işiniz var vatan millet sevdası her şeyden üstündür siz buradan kaybediyorsunuz bu millet artık kül yutmaz akıllı olun .dünya iyi ile kötünün mücadelesi üzerine kurulmuştur ve iyiler kazanacak sonunda kötüler için cehennem hazır.
    Cevapla
  • Bağı şık 1 yıl önce Şikayet Et
    Konuşurken üflerlerse yıkılacak diye herhalde
    Cevapla
  • Bülent demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sus diyor susuyorlar. Demokrasi oluyor :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR