CHP'li Atıcı: Tabii ki HDP'ye bakanlık vermek zorundasınız

CHP'de Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, "Eğer siz HDP ile ittifak ya da koalisyon yaparsanız, tabii ki bakanlık vermek zorundasınız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2022 08:47 GÜNCELLEME 22.09.2022 08:50 SİYASET
CHP'li Atıcı: Tabii ki HDP'ye bakanlık vermek zorundasınız
CHP'li Atıcı: Tabii ki HDP'ye bakanlık vermek zorundasınız

CHP'de Parti İçi Eğitim Sorumlusu olarak görev yapan Aytuğ Atıcı, TVNET'te katıldığı programda konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in tartışma yaratan "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasını değerlendiren Atıcı, "Tam AK Parti'nin istediği bir söyleşi olmuş, tam AK Parti'nin istediği cümleyi sarf etmiş" dedi.

"TABİİ Kİ BAKANLIK VERMEK ZORUNDASINIZ"

Aslında sarf edilen cümlede bir şey olmadığını söyleyen Atıcı, "Olayın bir teorik boyutu var, bir de pratikte uygulama boyutu var. Teorik boyutuna göre HDP; yasal ve meşru bir siyasi partidir. Eğer siz HDP ile ittifak ya da koalisyon yaparsanız, tabii ki bakanlık vermek zorundasınız. Eğer ittifak ve koalisyon yoksa niye bakanlık veresiniz? Teorik olarak anayasaya göre parlamentoda grubu bulunan siyasi partilere bakanlık verilir. Hatta grubu yoksa bile, milletvekili değilse bile bakanlık verilebilir" ifadelerini kullandı.

"BAKANLIK YAPAN HDP'LİLER KÖTÜ İNSANLAR DEĞİL"

"Anayasada ne yazdığını hepimiz biliyoruz. üzerinde yaygara kopartılacak bir durum değil bu" diyen Atıcı, "HDP'ye bakanlık verilebilir cevabı bu kadar yaygara koparıyor ise, AK Parti'nin HDP'ye verdiği 2 bakanlık var. 2015'te 7 Haziran-1 Kasım arası. Anayasa diyor ki; 'Hükümet kurulamadığında seçim hükümeti kurulur' anayasaya göre bir zorunluluk" açıklamasında bulundu.

Bu bakanlıkları verenin AK Parti değil anayasa olduğu anımsatılan Atıcı, "Anayasaya göre herkese bakanlık verilebilir. Yeter ki TC vatandaşı olsun, suç işlememiş olsun. Teorik olarak verilebilir. AK Parti vermiş mi? Vermiş. AK Parti anayasaya göre mecburen vermiş" diye konuştu.

Bakanlıkta görev alan HDP'lilerin kötü insanlar olmadığını söyleyen Atıcı, "Burada ben HDP'lilere bakanlık veren bir zihniyetin, 'Vay sen CHP olarak nasıl HDP'ye bakanlık vermeyi düşünebilirsin' bile demesini yadırgıyorum ve tezat buluyorum" ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Temel Şimşek 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık yavaş yavaş bu gidiş hattı iyicene cıvığından çıktı chp milletvekilleri şu an aktif olanlar olmayanlar resmen hdpkk nın sözcülüğünü yapmaktadırlar bırakın bakanlık vermeyi öyle ileri gittilerki pkk uzantısı hdpkk lı sözde yöneticilere artık nerde ve nasıl hanki şartlar altında kendi devletlerini kurabileceklerini açıklama noktasına geldiler bu işi iyicene sulaştırdılar artık terörist propaganda yapmak isteyen chp çatısı altında toplanmışlar o çatı altından artık ver yansın ediyorlar istedikleri hükümeti yıkıyorlar yamıyorlar yapıyorlar Vallahi chp artık kapatılmalıdır bu kadarına pest yani yunanistan ı bile açık şekilde destekliyorlar normal değil.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu uyuyan millete istek şarkıııılarrr.....Tren gelir hoşgelirrrrrr.... Şarkıcı karısı Binnazzzz....Nerde yedin Dolarları söyle söyleee...
    Cevapla
  • avşar 1 yıl önce Şikayet Et
    evet olayın bir teorik bir de pratik boyutu var. bir de vatan boyutu var. hdp ye hiç bulaşmaz muhatap almazsan bakanlık vermek zorunda kalmazsın. ama derdin vatan olmaz ERdoğan gitisn de diye yaklaşırsan bakanlık da ister özerklik de ister. sen de tıpış tıpış verirsin. hdp olmadan bir hiç siniz bunu siz de biliyorsunuz.
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık yetmez İÇİŞLERİ ADALET VE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIKLARINI VERİN.Verdik dediğinize değsin.tövbe tövbeyavvv.
    Cevapla
  • vatandaş hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    al sana bir pkk li daha. dimek chpkk boşuna denmiyormuşşşşşşşşşşş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR