AK Parti'de "torba yasa" mesaisi

AK Parti, icra takibi başlatılan 2 bin liranın altındaki borçların tasfiye edilmesini de öngören ekonomik düzenlemeleri içeren yasa teklifini 1 Ekim'den sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2022 19:27 GÜNCELLEME 22.09.2022 19:27 SİYASET
AK Parti'de "torba yasa" mesaisi
AK Parti'de "torba yasa" mesaisi

TBMM'de, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katıldığı toplantıda, yeni torba teklif için mesai yapıldı. 60 ile 80 madde arasında olması beklenen torba yasa teklifinde vergi ve icra kanunlarında değişiklik öngörülüyor.

Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2 bin liranın altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası, tasfiye edilecek. Bu düzenlemeden yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak. Varlık yönetimi şirketlerine devredilmiş icralık borçların da devlet tarafından karşılanmasının kapsama dahil edilmesi planlanıyor. Düzenleme içinde; şirketlerin, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği vermesi öngörülüyor. Şirketlere, çalışanlarına doğalgaz desteği vermesi halinde vergi ve sigorta pirimi muafiyetleri sağlanması da gündemde.

Bu düzenlemenin ise torba teklifin içine koyulması planlıyor. Aynı destek, personeline yol ve yemek yardımlarını nakdi olarak veren şirketler için de geçerli olacak.  

KAYNAK : DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Haluk 1 yıl önce Şikayet Et
    İmar affıda çıkarsa sevinirim
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    NAFAKA Düzenlemesi de çıksın Reis lütfen...
    Cevapla
  • Seçkin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu torba yasada veya daha sonraki torba yasada eyt çıkarsa Allah için Allah rızası için eytli olanlar çalışmasın iş verenlere büyük cezalar kesilsin Allah çalışana verir yatana değil eytli çalışacak ise şirket kurup en az 3 istihdam sağlamak zorunda olsun
    Cevapla
  • Cengaver 1 yıl önce Şikayet Et
    Meclis açılınca, 1. Çözüm sırası Eyt'ye verilmelidir. Çünkü Eyt'liler işsizler.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    en önemlisi süresiz nafakaya son verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR