Son anket sonuçları açıklandı: 6'lı masada son durum ne? İhsan Aktaş anlattı

Son anket sonuçlarına dair bilgi veren GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, 6'lı masadaki CHP ve İYİ Parti'nin gerçek oy oranını da açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 14:44 GÜNCELLEME 28.09.2022 14:44 SİYASET
Son anket sonuçları açıklandı: 6'lı masada son durum ne? İhsan Aktaş anlattı
Son anket sonuçları açıklandı: 6'lı masada son durum ne? İhsan Aktaş anlattı

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, 2023 seçimlerine doğru son anket sonuçlarını paylaşarak, dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Aktaş, "Siyasi atmosfer böyle devam ederse yaklaşık 2 ay sonra araştırmalardaki oy oranları seçimlerdeki oy oranlarına eşitlenecek" dedi. 

İŞTE CHP VE İYİ PARTİ'NİN OY ORANLARI

"4-5 ay önce Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı belirginleştikten sonra önce İYİ Parti bir suskunluk yaşadı. Bunun ardında bir meydan okumayla ortaya çıktı. Kendi cürümlerine bakıp 1. parti olmak istediler ama AK Parti'yi geçemeyeceklerini bildikleri için ortaya bir iddia ile geldiler. Ana muhalefet partisi olacak potansiyele sahip olduklarını belirttiler" açıklamasını yapan Aktaş, "Bir takım araştırma firmalarına sonuç açıklattırıp CHP'de rahatsızlık oluşturdular. CHP aslında bunlardan önce rahatsız oldular, fakat bu işi bu yöntemlerle kendileri de yaptıkları için duruldular. Bütün araştırma firmaları İYİ Parti yüzde 20, CHP yüzde 30 diyorlar ancak böyle bir şey yok. CHP yüzde 23'lerde İYİ Parti'de yüzde 12 civarında seyrediyor. Bunlar böyle bir anket savaşı yaptılar." dedi. 

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: 2 AY SONRAKİ OYLAR KRİTİK

GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, katıldığı canlı yayında, "4 ay öncesine kadar toplumunu Millet İttifakı'ndan beklentisi vardı. Biraz oylarda kıpırdama vardı ancak oyların hepsi AK Parti'ye geri dönmeye başladı. Hem İYİ Parti'nin hem CHP'nin oy kayıpları var. AK Parti'nin oylarında yükseliş muhalefetin oylarında düşüş var. Siyasi atmosfer böyle devam ederse yaklaşık 2 ay sonra araştırmalardaki oy oranları seçimlerdeki oy oranlarına eşitlenecek. Aday belirlenmesinde 1 yıl diplomasi yapan bir grup yarın Türkiye'nin temel meselelerinde yönetirken aynı şeyi mi yapacaklar? İYİ Parti ve HDP arasındaki tartışmalar vatandaşta sorunları olan bir ülkede 'bu zihniyet ülkeyi nasıl yönetir?' kanaatine yönlendirdi. Bundan sonra daha çok hükümetin yaptıkları konuşulacak. Biz bunları araştırmalarda görmeye başladı" sözleriyle seçim sonucuna dair ipuçları paylaştı. 

"CHP, HDP'DEN VAZGEÇMEZ"

İhsan Aktaş, son olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"CHP, İYİ Parti'den vazgeçer ama HDP'den vazgeçmez. CHP'nin böyle bir misyonu var. Bu süreç bu şekilde devam edecek. HDP küçük marjinal sol partileri yanına aldıktan sonra CHP'den ortalama 1 puanlık oy HDP'ye kaydı. Son günlerde AK Parti'nin dışında HDP'de oy artıran bir parti. Yeni kurulan Zafer Partisi de hem CHP'den hem İYİ Parti'den 1'er puan oy aldı. Seçime giderken sinerji muhalefet partilerinde olur, ve oy artırma durumları ortaya çıkar ancak hem Zafer Partisi'ne hem HDP'ye oy vermeye başladılar. AK Parti kararsızlarını geri alınca oy kazanma sürecine girdi. Siyaset bundan sonra daha keyifli tartışmalara sahne olacaktır."

AREDA SURVEY'İN AĞUSTOS AYI ANKET SONUÇLARI

Areda Survey'in 23-27 Ağustos 2022'de 26 ilde toplam 2000 kişiyle yaptığı ankette "Bu Pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna katılımcıların verdiği cevaplar şu şekildeydi:

 

KAYNAK : AHABER
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 120 TÜMÜ
  • Vatanını seven 1 yıl önce Şikayet Et
    Zilletten bu millete hayır gemez
    Cevapla
  • Faik bursa 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet ne duruma düşmüş anlamış değilim pkk gelsin yönetsin havası var Allah reise yardım etsin
    Cevapla
  • Selim 06 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bu muhalefete bukadar oy veriyorlar ya ben bunlara oy verenlere şaşıyorum ya yerel yönetimleri onlara verdiniz nasi bir hizmet gördünüz bırakın artık particiliyi ülkeye hizmet edene bakın bu ülkenin mualefetinden ülkeye hiç bir hayır gelmez bunu o beyninize sokun
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    6+1 kandil çetesidir, iP leri okyanus ötesinde birilerinin elinde, 2023 Reis le devam.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayel ve rüya ürünüüüü. ::))))))
    Cevapla
  • Efecan türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayal aleminde kimin yaşadığı belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR