CHP’li Mersin Büyükşehir’de Basın Daire Başkanı olan Bedrettin Gündeş örgüt üyesi çıktı

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında, aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş'in olduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 14:29 GÜNCELLEME 28.09.2022 15:09 SİYASET
CHP’li Mersin Büyükşehir’de Basın Daire Başkanı olan Bedrettin Gündeş örgüt üyesi çıktı
CHP’li Mersin Büyükşehir’de Basın Daire Başkanı olan Bedrettin Gündeş örgüt üyesi çıktı

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında, aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli 18 kişinin de bulunduğu 30 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş gözaltına alındı.

Operasyonda B.G. ve bazı belediye çalışanlarının da arasında olduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde 4 tabanca, pompalı tüfek, avcı bıçağı, örgütsel materyal ve doküman ele geçirildi.

Polis, adreslerinde bulunamayan 10 şüpheliyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

CHP, SEÇİM BORCUNU BELEDİYE KADROSUYLA ÖDEDİ

HDP destekleriyle seçim kazanan CHP, seçim borcunu ise belediye kadrolarıyla ödemeye başladı.  31 Mart yerel seçimini kazanan CHP’li Vahap Seçer, 1980'li yıllarda terör örgütü THKO'ya üye olmaktan 4 yıl 6 ay hapis yatan HDP'li Gündeş'i Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın başına getirdi.

Şüphelinin PKK terör örgütü ile iltisaklı olduğu iddiasıyla ve örgütün birçok faaliyetinde bulunmak suçlaması yöneltildiği öğrenildi. Bedrettin Gündeş’in geçtiğimiz günlerde astım hastası olan 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırıp dağa teslim eden Metin İnce ile resmi olduğu ortaya çıktı.

Bedrettin Gündeş’in sosyal medyada yaptığı paylaşımlar, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile ilişkisini açıkça ortaya koyuyor.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • EvladıFatihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dediğim gibi Mersin, Adana Chp ya da Hdpkk belediyelerine hatta hal komplekslerine giden bir polis tuttuğunu yakalasa hapse atsa sonradan işlem başlatsa haksız çıkmaz. Yüzde doksan na milli dolu bir tane vatansever yörük evladı yoktur buralarda on yıllardır
    Cevapla
  • xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kefereler gün yüzü göstermeyin
    Cevapla
  • Rıfat 1 yıl önce Şikayet Et
    chp açık açık terör partisi olmuş .
    Cevapla
  • ILGAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk nın yeni hamisi chp olmuş gibi hdp yı geçmişler
    Cevapla
  • Tarsuslu 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp'nin mersin belediyesini kazanmasında sadece hdp etken değil İP''li Kocamaz'ında payı var. Mersinli Kocamazcılar maalesef Milliyetçiliklerine halel getirdiler. Şu anda bile aynı kafayı yaşıyolar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR