Bakan Akar açıkladı: TSK, 140 kilometre derinliğe girdi!

Milli Savunma Bakanı Akar: Türk Silahlı Kuvvetleri, 27 Eylül'de 140 kilometre girdi, Irak'ın kuzeyindeki Asos'ta 16 terörist mağarasını, sığınağını, sözde komuta yerini vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 15:57 GÜNCELLEME 29.09.2022 16:56 SİYASET
Bakan Akar açıkladı: TSK, 140 kilometre derinliğe girdi!
Bakan Akar açıkladı: TSK, 140 kilometre derinliğe girdi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak’ta “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programında konuştu. 

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları:

Mehmetçiğin nefesi teröristin ensesinde. TSK başta Kıbrıs'ta olmak üzere Azerbaycan Türkü'nü Libya'daki kardeşlerimizin de haklı davasında yanında olmaya devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz devam edecek. PKK hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir, DEAŞ da Müslümanların temsilcisi değildir. Suriyeli, Iraklı vatandaşlar kardeşlerimiz bizim meselemiz teröristler. Pençe Harekatları devam ediyor, büyük bir azimle, büyük bir kararlılıkla. Teröristler nerede hedefimiz orası.

TSK'DAN YENİ HAREKAT

Türk Silahlı Kuvvetleri, 27 Eylül'de 140 kilometre girdi, Irak'ın kuzeyindeki Asos'ta 16 terörist mağarasını, sığınağını, sözde komuta yerini vurdu.

Türkler ve Kürtler kardeştir, biz biriz ve beraberiz. Tek yumruğuz tek gücüz. Bunun için sadece bugün değil geçmişte de fitne teşebbüsleri oldu. Bugüne kadar direndik, direnmeye devam edeceğiz. Bütün şehitliklerde Kürt, Arap, Türk yan yana yatıyor. Canımızı beraber ortaya koyduk. Fitneye fesata su taşımayalım. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

25 milyondan fazla takıl Ukrayna limanlarından çıktı. Rehine krizi vardı, sayın cumhurbaşkanımız diplomasi ile çözdü.

YUNANİSTAN'IN PROVOKASYONLAR

Yunanistan'ın provokatif eylemleri Türkiye'ye karşı son derece saldırgan tavır sergiliyorlar. Biz görüşmeler yoluyla çözüm peşindeyiz. Maalesef Yunanistan kötü komşu niteliğinde, işleri karıştırmak istiyorlar. Aklı selim sahibi Yunanlıların bunlardan vazgeçmesini istiyoruz. Ege'deki zenginliklerin barışçıl şekilde paylaşılmasını istiyoruz. 

 

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • yilgin 1 yıl önce Şikayet Et
    madem bu kadar girebiliyoruz kandilide temizleyin çıkın kokten kurtulalim
    Cevapla
  • Muho 1 yıl önce Şikayet Et
    Emin olun Osmanlı'nın yıkılışında, kurtuluş savaşında ve sonraki tüm mücadelelerde içimizden ihanete uğradık ve bunlardan bazıları da gayet Türk 'tü. Önemli olan vatan millet Allah peygamber sevgisidir.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ın içlerine kadar ilerleyen bir demiryolu hattı inşa edilmelidir , Hat SİHA lar ile korunmalıdır . Zırhlı mekanize birliklerimizin , Irak'ın içlerine doğru penetrasyon yapma kabiliyetini yükseltecektir .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yerlerde güç unsuru olarak var olunmalıdır . Arnavutluk , Libya , Somalide askeri üslerimiz , Okyanuslarda denizaltılarımız , Uzayda uydularımız vb Stratejik coğrafi yerlerde Türk askeri gücümüz olduğu için , her daim , her yerde muvaffak oluruz .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte askeri taktiksel penetrasyon budur ; Görünmeden çabuk ve atak ilerle , bölgenin derinliklerine ulaş , operasyonu yap ve üssüne geri dön ve gücünü emniyete al ; Hani Ege'de bir gece ansızın gidebiliriz deniyor ; böyle bir işe başlandı mı , 8 koldan zamana yayılan ve ani hamleler yapılmalır . Politik ve Konjoktürel , Ekonomik , Siber , Psikolojik , Elektronik vb tüm harp metodları birbiriyle eşgüdüm içerisinde faaliyet göstermelidir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR