Adaylık krizi sonrası Kılıçdaroğlu ve Akşener ilk kez bir araya geldi!

6'lı masa ortaklarından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaşanan adaylık atışmalarının ardından ilk kez bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 16:22 GÜNCELLEME 29.09.2022 20:21 SİYASET
Adaylık krizi sonrası Kılıçdaroğlu ve Akşener ilk kez bir araya geldi!
Adaylık krizi sonrası Kılıçdaroğlu ve Akşener ilk kez bir araya geldi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta İzmir'de partisinin TBMM Grubu tarafından düzenlenen 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada "Bazılarınızın sesi çıkmıyor, benimle olduğunuzu hissetmek istiyorum" ifadelerini kullanarak adaylık konusunda 6'lı masa ortaklarına destek çağrısında bulunmuştu.

EKREM İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ'TAN 'YANINIZDAYIZ' MESAJI

CHP liderinin bu çağrısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Yanınızdayız" diyerek cevap verdi.

İYİ PARTİ'DEN ANINDA TEPKİ GELDİ

Ancak Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Fatih Demirkol jet hızında bir tepki göstererek "Son noktayı Meral Akşener koyar" şeklinde açıklama yaptı.

AKŞENER, KILIÇDAROĞLU'NU BİZZAT VETO ETTİ

Daha sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberTürk canlı yayınında Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine karşılık "Bir dayatma da söz konusu olamaz. Kemal Bey'in İzmir'deki sözleri bize değil partisineydi. Kendisi kesin aday değil. Gerekirse biz de masaya aday getiririz" ifadelerini kullandı. Akşener, CHP'ye artık bir borçlarının olmadığını da söyleyerek "Asıl onlar bize borçlu" şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, programdaki konuşmasında son olarak Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın adaylığını destekleyeceklerini söyleyip bir kez daha Kılıçdaroğlu'na kapıyı kapattı.

KRİZ SONRASI İLK GÖRÜŞME

Yaşanan bu krizin ardından iki lider bugün ilk kez bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu gündeme oturan tartışmalar sonrası İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener'i ziyaret etti.

Görüşmede önümüzdeki günlerde yapılacak altılı masa görüşmelerinde ele alınacak konular değerlendirildi.

GÖRÜŞME YAKLAŞIK 1,5 SAAT SÜRDÜ

Kılıçdaroğlu'na, CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek eşlik etti. Kılıçdaroğlu'nu, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın ile İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Mustafa Cihan Paçacı karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in görüşmesi, basına kapalı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Akşener, toplantı sonrası Kılıçdaroğlu'nu genel merkez kapısından uğurladı. Görüşmenin içeriğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki günlerde de DEVA Partisi lideri Ali Babacan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelmişti.

KAYNAK : HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 120 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle daha çok masa etrafında dönersiniz. Sonuç hüsran. Halk yemez bu oyunları baştakiler kendi kendilerini ve aralarını bulamazlar 85 milyonu nasıl idare edersiniz
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bu altılı masadan bir cacık çıkmaz
    Cevapla
  • ZERDALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kirlenmiş eller bir kere bilinmez karanlık, Aydın olsun yürekler Hak yolu aydınlık, Dağlardan gelseniz boşa,Vurun kafalarınızı taşa, Recep Tayyip Erdoğan Yine gelecek başa......... Allah cc izni ile inşallah...........RTE&DB
    Cevapla
  • ALİ BABA TRBZN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Arenada Azgın Boğanın sırtına binmiş 7 Acemi Matador.Bir tanesi bile duramayacak hepsi yere serilecek Göreceksiniz.
    Cevapla
  • ALİ BABA TRBZN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu masa birleşirse ortaya ihanet çıkar. Vatanını seven bu masayı devirir.Bırakın şu Erdoğan düşmanlığını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR