Kılıçdaroğlu ABD'ye neden gideceğini açıkladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen ABD ziyaretinde, yurt dışına giden gençlerle buluşacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca, altılı masanın adayını 2 günde belirleyebileceğini savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 10:41 GÜNCELLEME 03.10.2022 13:51 SİYASET
Kılıçdaroğlu ABD'ye neden gideceğini açıkladı
Kılıçdaroğlu ABD'ye neden gideceğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

ALTILI MASA BULUŞMALARI

Görüşmeleri daha sık yapacağız. Gerekirse 15, 20 günde bir gerçekleştireceğiz. İkinci ev sahipliğini yine CHP'den sonra DEVA yapacak.

İTTİFAK BAŞARILI OLACAK MI?

Seçimi kazanacağız. Ciddi bir farkla alacağız. Parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız. 

Ahmet Hakan yazdı: İktidar ve muhalefet açısından siyasi tabloAhmet Hakan yazdı: İktidar ve muhalefet açısından siyasi tablo

6’lı masa bir kez daha bir araya geldi! Toplantı sonrası aday açıklaması6’lı masa bir kez daha bir araya geldi! Toplantı sonrası aday açıklaması

İYİ Partili isimlerden Kılıçdaroğlu tepkisi: Akşener böyle bir şey derse utanırım...İYİ Partili isimlerden Kılıçdaroğlu tepkisi: Akşener böyle bir şey derse utanırım...

DÜNKÜ GÖRÜŞMEDE ADAY KONUŞULDU MU?

Şunu eleştirdik kendi aramızda: Niye televizyonlar günün 24 saati aday kim olacak diye konuşuyor. Cumhurbaşkanı adayını belirledik. Ne yapacak aday? İşi tersinden ele almak istiyorlar. Türkiye'nin bu kadar sorunu var. 

Cumhurbaşkanı adayı altı liderin ortaya koyduğu hedeflerin dışına çıkmayacak. Bu olmazsa tekrar başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz gayet açık: Sen bizim adayımızı merak ediyorsan seçim takvimini açıkla, otururuz iki gün içinde adayımızı belirleriz.

Partilerin kendi içine yönelik eleştirileri oldu. Diyelim ki CHP'de bu konuyla ilgili görüş beyan edilecekse altı liderin imzaladığı belge var, bunun dışına çıkılmaması yönünde.

(Erdoğan'ın 'CHP milli güvenlik sorunudur' açıklaması) Devleti yönetemiyor. Rüşvet alanlar büyükelçi olarak atandı. Ben miyim milli güvenlik sorunu onlar mı? 

Yunanistan adaları silahlandırdı. Lozan'a aykırı. "Bir gece ansızın gelebiliriz." Sen onu külahıma anlat. Rahmetli Ecevit, Kıbrıs'a gitmeden böyle demedi. Asker gitti, sabahında açıklama yaptı. 

HAYAT PAHALILIĞINI DÜŞÜRME PROGRAMI NEDİR?

Enflasyonu düşürme programıdır. Enflasyon alt gelir gruplarından üst gelir gruplarına gelir sağlar. 

TERÖRLE MÜCADELE

Terör bir insanlık suçudur. Terörün partisi, kimliği, inancı olmaz. Terör masum insanlara yönelik yapılan saldırılardır. Vicdanı olan herkesin karşı çıkması lazım. 

(Demirtaş'ın açıklaması) Değerli bir açıklama. HDP de yaptı. Kınadılar. Teröre karşı hepimizin ortak durması lazım. 

Bir tezkere getirdiler. Terörle mücadeleye ilişkin yabancı askerleri Türkiye topraklarına davet etme yetkisi de aldılar. Çıktım, Bahçeli'ye şunu sordum: Türkiye Cumhuriyeti topraklarına yabancı asker postallarının gelmesine neden evet dedin? Biz hayır dedik diye teröre destek veriyorsunuz diyerek bizi suçladılar. Onlar milliyetçi mi? 

NEDEN AMERİKA'YA GİDİYOR?

Anti-neoliberal politikalara karşıyım. Altta kalanın canı çıksın. Yukarıdakiler istedikleri kadar zengin olsunlar. Dünya artık küreselleşti ve Türkiye bu tabloyu en acı yaşayan ülkelerden birisi. 

Benim birilerinden icazet alma gibi bir düşüncem asla olamaz. Ülkenin bağımsızlığına saygı duyuyorum. Bay Kemal kimseden icazet almaz. Dünyada düşünce vardır, bilim vardır. Hızla gelişen teknolojiler vardır. Umutsuzluğa kapılıp yurt dışına giden gençlerimiz var, onlarla buluşmaya gideceğim. 

DEZENFORMASYON YASASI

Çıkmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bir insan düşüncesi nedeniyle suçlanır mı? Aklını kullandı diye insanlar hapse atılır mı? Düşünce özgürlüğünün olması lazım. İstiyorlar ki hiç kimse konuşmasın. Kılıçdaroğlu televizyonlara çıkmasın. Gazeteler objektif yayın yapmasın. 

Bütün bunları da yapsalar gerçekler değişmez. Gidişlerini hızlandırırlar. Kendilerini eleştirenlere asla tahammül edemiyorlar. Bir siyasetçi, eleştirinin ne kadar değerli olduğunu fark etmelidir.

"KAZANDIRACAK ADAY DEĞİL, KAZANDIRACAK İTTİFAK" MI DENMELİ?

Kimsenin en ufak endişesi olmasın. Bir aday belirleyeceğiz, hep beraber destekleyeceğiz. O aday Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak.

(Aday kriterleri nedir?) Düzgün bir adam olacak. Devleti bilecek. Ahlaklı olacak. Verdiği sözü yerine getirecek. Liderlerin belirlediği kriterlere uyacak. Lider olduktan sonra altılı masayı yönetmeye devam edecek. Devlet aklı olacak. Devletin adaletle yönetileceğini bilecek. Saydam olması için elinden gelen her türlü çabayı gösterecek. 

Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin burasında Türk bayrağı rozeti olacak. Partili cumhurbaşkanı olursanız vali devletin valisi olmaz. 

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 388 TÜMÜ
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aday olacak olsa Adaylığını bile kağıttan okuyarak açıklayacak kadar boş birisine benziyor mu acaba mı deşeler
    Cevapla
  • Ozcan- 1 yıl önce Şikayet Et
    Aglamaya sikayet etmeye gidiyor
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö ve sam amcasıyla görüşmeye gidiyor. Çünkü bu sadık dostları ile Türkiye' de Sn. Erdoğan ı yıkacak hükumet olacaklar. Uzaydaki tüm gezegenleri bile gezseniz, bu halk sizin gili eşşek heykelcilerine asla ve kata oy verip iktidara getirmez. Boşuna uğraşmayın.
    Cevapla
  • Rıdvan 1 yıl önce Şikayet Et
    Direktif almayan gidiyorsun
    Cevapla
  • Tarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal ssk da bostu Hala bos
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR