Bakan Bozdağ açıkladı: Başörtüsü teklifini pazartesi günü sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anayasa değişikliği' talimatının ardından AK Parti Kurmayları bir toplantı gerçekleştirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Başörtüsüne ilişkin teklifi Pazartesi günü Cumhurbaşkanımıza sunacağız” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2022 14:57 GÜNCELLEME 06.10.2022 16:15 SİYASET
Bakan Bozdağ açıkladı: Başörtüsü teklifini pazartesi günü sunacağız
Bakan Bozdağ açıkladı: Başörtüsü teklifini pazartesi günü sunacağız

AK Parti başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği için çalışmalara başladı. Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığında AK Parti'nin hukukçu kurmayları toplantı yaptı.

TEKLİF PAZARTESİ GÜNÜ SUNULACAK

Toplantının ardından Bakan Bozdağ, "Başörtüsüne ilişkin teklifi Pazartesi günü Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Teklifi kamuoyuna açıklamada önce MHP ile de paylaşacağız. CHP’nin teklifi yanlış, sorunu yeni krize dönüştürüyor" dedi. 

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ HAREKETE GEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü konusunda anayasa değişikliği sinyalini vermesinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, değişiklik teklifi taslağı hazırlıklarına başlayacaklarını duyurmuştu. 

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP’nin ‘başörtüsü’ teklifine yanıt verdi. Erdoğan, “Kanun teklifi diye Meclis’e sundukları metin, sorunu hem tüm boyutlarıyla kucaklamaktan, hem de arzu edilen şekilde çözmekten çok uzaktır. Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Süresiz nafaka mağdurları inim inim inlerken, 5 yıldır çözdük, çözüyoruz, çözeceğiz, ha bugün ha yarın derken şimdi de seçimden sonra deniyordu. hani 100 günlük eylem planında çözülecekti, hani 2. yargı paketinde çözülecekti, hani 5. yargı paketinde çözülecekti. verilen sözler hep unutuldu yerine getirilmedi. adalet bakanı süresiz nafaka haksızlık diyor ama çözmüyor. bu zulme dur deme vakti gelmiştir. yılbaşından önce bu zulüm sona ermelidir.
    Cevapla
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin bütün ekonomik siyasi dış politikalarındaki sorunları çözdük bay Kemal bir taş attı herkez peşine düştü ŞU AN BAŞÖRTÜ SORUNU DİYE BİR ŞEY YOKTU
    Cevapla
  • Muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis kk ya ne gol attı bee. Fileleri yırttı attı. Bunlar siyasette çırak bile olamaz. Hele Reisimizin yanıda görev alan Davutoğlu ve Babacan a ne demeli. Ulan onca yıl bir gr birşey anlamadınız mı Reisten. Nasipsizler .
    Cevapla
  • ...KONYALI... 1 yıl önce Şikayet Et
    K.K kendi kazdığı kuyuya kendisi düştü, 10 yıllardır karşı geldikleri müslüman toplumun kılık kıyafetine, tesettürüne baskıyla, zulümle çektirdikleri acıyı unutmadık. Seçim arefesinde aklı sıra şark kurnazlığı yapmak istemişti ama hadi şimdi ANAYASA değişikliğine destek vermede görelim... Senmisin REİS'le dans etmek isteyen...
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    32 senedir baş örtu sorunu halaçözulmuş değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR