Yozgat'taki tek CHP'li belediyeden 'heykel hizmeti'

Yozgat'tan bulunan 13 belediye arasında tek CHP'li belediye olan Çayıralan'da, yıllar önceki Avrupa'ya göçü temsilen Umuda Yolculuk heykeli dikildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2022 13:52 GÜNCELLEME 06.10.2022 13:54 SİYASET
Yozgat'taki tek CHP'li belediyeden 'heykel hizmeti'
Yozgat'taki tek CHP'li belediyeden 'heykel hizmeti'

Vatandaşa hizmet adı altında heykel dikiminden öteye gidemeyen CHP'li belediyelere bir yenisi daha eklendi.

CHP'nin son heykel hizmetinin adresi ise Yozgat'ın 13 ilçesi arasında CHP'li belediyenin bulunduğu tek ilçe olan Çayıralan.

Çayıralan'da heykel dikmek için seçilen bahane de 60 yıl önce Avrupa'ya verilen işçi göçü.

UMUDA YOLCULUK HEYKELİ

ANKA'nın haberine göre Almanya başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine 1960’lı yıllarda ilk gidenleri yolcu eden, günümüzde ise Avrupa ülkelerinde en fazla işçisi bulunan illerden biri olan Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde, gurbetçileri temsil eden ‘Umuda Yolculuk’ anıtı dikildi.

Hollanda ve İstanbul’dan sonra Yozgat’ın Çayıralan ilçe meydanına dikilen anıt ile yurt dışına göç eden birinci kuşak işçilerin anısı ölümsüzleştirildi.

ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Böylece söz konusu anıt, üçüncü kez yapılmış oldu. Türk işçilerin Avrupa’ya olan kederli göç serüvenlerini ölümsüzleştirmek amacıyla ilk anıt, 2014 yılında Rotterdam’a dikildi.

Hollanda’dan sonra İstanbul Moda Parkı’nda ‘Umuda Yolculuk’ adı ile inşa edildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • muro 1 yıl önce Şikayet Et
    hiçte şaşırmadık sonuçta heykel traşları zengin edip yolsuzlıklarıda örtbas ediyorlar heykelamcalarla
    Cevapla
  • Bombacı mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Umuda yolculukmus ulan kaç kişi gitti oraya Almanya'yı Avrupayı kıskanırlar kaçına dedim bizede yardım edin bizde gidelim diye biride yardım etmedi istemezler gurbetçi tenekeler burayada gelince vatan millet edebiyatı yaparlar
    Cevapla
  • Nebi 1 yıl önce Şikayet Et
    Çayıralan halkının her türlü hizmeti tamam. İhtiyacı heykeldi o yüzden CHP yi seçti. Böyle seçmene böyle hizmet
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar medeni bir yatırım ülke şaha kalktı resmen ben olsam emekli ve memur maaşlarını ödemem her sokak başına heykel dikerim 2 seneye kalmaz amerikanın geçer Ülke...:)
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar önemli,Çayıralan ı şaha kaldırdı bu heykel şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR