Davutoğlu'ndan 6'lı masanın adayıyla ilgili yeni açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2022 16:09 GÜNCELLEME 07.10.2022 16:12 SİYASET
Davutoğlu'ndan 6'lı masanın adayıyla ilgili yeni açıklama
Davutoğlu'ndan 6'lı masanın adayıyla ilgili yeni açıklama

Amasya’ya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın toplantısı düzenledi. '6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak' sorusuna Davutoğlu, “Bir milyarlık soru bu; cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Herkes bunu merak ediyor. Biz 6 parti güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz diye mutabık kaldık. Yeni cumhurbaşkanı 6 siyasi partinin ortak mutabakatı ile bir geçiş süreci yönetecek cumhurbaşkanı olacak. Son Kılıçdaroğlu’nun  ev sahipliğinde yapmış olduğumuz toplantıda da temel sorumuz kim cumhurbaşkanı adayı değil, nasıl yöneteceğiz ülkeyi sorusu, nasıl yöneteceğiz sorusunda da geçiş süreci tespit ediyor olacak. Gelen cumhurbaşkanı hangi esaslara göre çalışacak, nasıl karar alacak ? 6 parti bu sürece nasıl katılacak ? Bunları tespit ettikten sonra cumhurbaşkanı adayını tespit etmek kolaylaşacak” dedi.

'TOPLANTILARDA HİÇBİR İSİM GEÇMEDİ'

Toplantılarda şu ana kadar hiçbir şekilde hiçbir isim geçmediğini söyleyen Davutoğlu, “Herhangi bir isme ‘hayır’ ya da ‘evet’ demedik. 2 ay içerisinde en geç geçiş sürecini noktalayacağız. Sonra da devlet tecrübesine sahip siyasi ahlak konusunda hassas özgürlüklere saygılı bir cumhurbaşkanı adayı kendi aramızda tartışacağız. Ona diyeceğiz ki şu şartlar içerişimde biz seni aday gösteriyoruz, sen de bunu kabul ediyorsan aday ol. Öncelikle temel ilke ve hedeflerimiz yayınladık, şimdi temel vaatlerimiz yayınlayacağız, mekanizmayı kuracağız. Sonrada ya aramızdan birini ya da dışarıdan birini ama bu şartlar içerisinde cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceğiz. Kazanabilecek olan, devlet tecrübesi olan, özgürlüklere, adalete, kul hakkına, siyasi ahlaka riayet edecek olan bir isim üzerinde mutabakata varacağımıza eminim” diye konuştu.

KAYNAK : DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Ail 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz secimi kazandiniz sonra ne yapacaksiniz onun hesabini yapiyorsunuz Siz hainlerin yeri Bu ulke degil eminim chp lilerde size oy vermez zira onlarda American terorunun gelmesini istemez
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    parlamenter sistem geçti artık onu bizden geçiremezsin bu sistem devam edecek bir daha koalisyon istemiyoruz
    Cevapla
  • mahoni 1 yıl önce Şikayet Et
    size adam gibi aday değil adam görünümlü kukla aday arıyorsunuz (siz başkanlıgı kaldıracagız derken TURKİYE diye bir şey kalmıyacak sende kacıp gidecegin yer abd
    Cevapla
  • ÇOTANAK 28 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal yanlışlıkla 2099 da Cumhurbaşkanı olursa seni külliyede Çaycı yapacak hemide kadrolu...
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Vırt zırt.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR