HDP'den aylar sonra sürpriz çıkış! 6'lı masa itirafı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı masanın adayına destek verip vermeyeceği çok merak edilen HDP'den yeni bir açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2022 17:50 GÜNCELLEME 08.10.2022 17:50 SİYASET
HDP'den aylar sonra sürpriz çıkış! 6'lı masa itirafı
HDP'den aylar sonra sürpriz çıkış! 6'lı masa itirafı

Seçimlere artık çok kısa bir süre kala, partilerin nasıl hareket edeceği de merak edilmeye başlandı. Şubat ayında başlayan 6'lı masa toplantılarına katılmamasına rağmen, 6'lı masa ile hareket ettiği öne sürülen HDP, geçtiğimiz aylarda yeni bir ittifakın içerisinde yer aldığını açıkladı. Yeni ittifakla birlikte tarafını az çok belli eden HDP'nin yine de 6'lı masanın adayına destek verip vermeyeceği merak ediliyor. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise aylar sonra 6'lı masa hakkındaki düşüncelerini net sözlerle dile getirdi.

"YAPACAĞIMIZ ŞEY, GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMEK"

Mithat Sancar, "Emek ve Özgürlük İttifakı ile Altılı Masa arasındaki fark nedir" sorusu üzerine, "Yapacağımız tek şey, güçlerimizi birleştirmektir. Bizler, HDP olarak kurduğumuz Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte, bulunduğumuz her yerde halkın sesine kulak vermek adına büyük çaba harcıyoruz. Yolumuzu masa başında ve parti merkezinde belirlemiyoruz. Politikalarımızı halkla istişare ederek, halkı dinleyerek, onlarla sürekli etkileşim içinde kalarak oluşturuyoruz. Bundan sonra da bütün temel konularda aynı politikayı izlemeye devam edeceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı büyüyecektir. Önümüzdeki en önemli hedef, bu ittifakı en geniş kesimlere; ezilenlerin, sömürülenlerin, yok sayılanların, ötekileştirilenlerin tümünü kapsayacak bir genişliğe ulaştırmaktır" dedi.

"ALTILI MASA'YI HALKIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"

Sancar, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim, bu amacımıza ulaşmamız için de çok daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Ama halkımız bilsin ki bir alternatif vardır. Emekten yana, sömürüye karşı, adaletsizliği ortadan kaldıracak, adaleti savunan, bu baskılara karşı duracak, özgürlüğü savunan, yalan iktidarına karşı hakikatin peşini bırakmayacak bir alternatifi mutlaka inşa edeceğiz. Sadece seçimler için değil, seçimlerin sonrasında da yeni bir başlangıç, demokratik ve özgürlükçü, emekten yana bir değişimin dinamik motor gücü haline geleceğiz. Bugün yaptığımız şey, bütün bu adaletsizliklere karşı en geniş kesimlerin mücadele ortaklığını sağlamaktır. Emek ve Özgürlük İttifakı, diğer iki ittifaktan da çok temel noktalarda ayrışmaktadır elbette. Adı üzerinde, emekten yana bir düzen ve özgürlükçü bir yaşam inşa etmek için yola çıkmıştır. Diğer ittifaklar, Cumhur İttifakı'nı söylememe bile gerek yok, biraz önce konuşmamda Cumhur İttifakı'nın ve onun iktidarının yarattığı çöküşü örneklerle anlattım, Altılı Masa'nın şu ana kadarki çalışmaları ile ilgili değerlendirmeleri halkın takdirine bırakıyoruz. Ama temel konularda ikna edici güçlü bir alternatif sunma noktasında yetersiz kaldığını da söylüyoruz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    söyledikleri,konuştukları, ağızlarından çıkan bütün kelimeler şablon ifadeler... bunların icrasında birini gerçekleştirmeyecekleri aşikardır... bunların demokrasi anlayışı onlarla bir olusan müsaade ettikleri kadar birde karşı mahallede isen yağmurlu havada sana su vermezler... bunların tamamı cehennemi zümera...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır işlerin iyi gitmediğinden değil, seçim sistemindeki değiklikle 3.ittifak kurup cumhurun milletvekili sayısını düşüemek amaçları. Şeytandan 40 gün öne doğmuş bunlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de zillet ittifakı ile birlikte olacaklar.
    Cevapla
  • usta 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki işler umdukları gibi gitmiyor
    Cevapla
  • serkan saraç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani YILAN,AKREP.SIRTLAN.ÇALAL,TİLKİ,ÇİYAN,AKBABALR birliği hayırlı olmasın inşallah birbirinizi yersiniz
    Cevapla
  • Muhammed Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emek ve Özgürlük İttifakında değilsiniz hergün müslüman gazeteciler millet ittifakında olduğunuzu söylüyor siz teröristlere mi ?müslümnlara mı inanacağız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR