Cumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldü

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı hem kendi tabanından hem de Millet İttifakı'ndan tepki gördü. Cumhuriyet gazetesi, teklifin "AK Parti'yi böldüğünü" iddia etti. Ancak yapılan açıklamalar gerçeği gösteriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2022 17:15 GÜNCELLEME 13.10.2022 17:15 SİYASET
Cumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldü
Cumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldü

CHP'nin Meclis'e getirdiği "başörtüsüne yasal güvence" teklifiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sadece hükümetten değil, muhalif kesimlerden de tepki geliyor. 

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Cumhuriyet gazetesi, "başörtüsü teklifinin AK Parti'de bölünmeye neden olduğunu" iddia etti. "Perde arkasını yazdığını" öne süren gazete, manşetten duyurduğu haberde şu ifadelere yer verildi: 

"CHP'nin 'başörtüsü serbestisi' çıkışına 'anayasa' değişikliğini işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kurmaylarının hazırladığı teklifi 'yetersiz bulduğu' belirtildi. AKP'de teklif için 'sadece başörtüsü serbestisini içermeli' ve 'aile bütünlüğü de olsun' tartışmaları yapılıyor." 

GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABASI MI?

Görüldüğü üzere haberde AK Parti'de teklif için çalışmaların yapıldığı ve istişarelerin sürdüğü anlatılıyor. Buna rağmen gazetenin iddia ettiği gelişmeleri, "Türban önerisi AKP'yi böldü" şeklinde duyurması dikkati çekti.

Söz konusu haber, CHP ve Millet İttifakı içinde başörtüsü teklifine gelen tepkileri görmezden gelen muhalif medyanın, gündemi değiştirme çabası olarak yorumlandı. 

Zira Kılıçdaroğlu, başörtüsü teklifini açıkladıktan sonra hem altılı masa içinden hem de kendi partisinin eski önemli isimlerinden tepki gördü. O tepkilerden bazılarını hatırlatalım: 

Meral Akşener.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

Kapanmış yaraların üzerinde konuşmayı doğru bulmuyorum. Türkiye’nin çok acil çözüm bekleyen sorunları var.

Meral Akşener'den Kılıçdaroğlu'na başörtüsü tepkisiMeral Akşener'den Kılıçdaroğlu'na başörtüsü tepkisi

Nur Serter.KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜSÜNÜ SİYASET METASI OLARAK MI KULLANIYOR?

"İkna odalarının mucidi" olarak bilinen eski CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter:

Neden şimdi? Ortada bir türban sorunu yokken, yaşanmıyorken, herkes türbanlı olarak istediği her yere girip, istediği her mesleğin en tepe noktasına kadar yükselme fırsatı elde etmişken, toplumda türbanın siyaset aracı kılındığı söyleyen CHP lideri bunu yaparak türbanı yeniden bir siyaset metası olarak kullanmaya teşebbüs etmiş midir, etmemiş midir? Ben bunun değerlendirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Ömer Faruk Eminağaoğlu.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu:

Bu metin yasalaşırsa, konu bir yasa metnine taşınmış olacak. Kadınlar, zorunlu kıyafetleri dışında, türban takabileceklerdir. Hatta içeriği belirsiz bu metne, kamu çalışma yaşamında kadınlar çarşaf bile giyseler kimse bu yasa gereği hayır diyemeyecektir.

Yılmaz Ateş.

Eski CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş:

Kılıçdaroğlu olmayan bir sorunu gündeme getirirken, ‘cesareti, yüreği olan peşimden gelsin' dedi. Böyle bir teklif için ne cesarete ne de yüreğe ihtiyaç var. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    Takiyeci ve yalancılarla Mertler ayrılmış.
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    GÜLEN, KEMAL'E 8 SAAT OKUYUP, ÜFLEMiŞ.
    Cevapla
  • Yarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa degisikligi insallah olur hak ve ozgurlukler baglaminda basortusu konusunda anayasa degisikligiyle insallah garantiye alinir bu hak
    Cevapla
  • Hakikî türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu adamların haberini yapıp prim vermeyin
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu paçavra yazdığı herşey yalan tirajından belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR