AK Partili Karahocagil'den Alevi reformuyla ilgili açıklama

Alevi reformuyla ilgili açıklama yapan AK Partili Karahocagil, artık hiçbir örgüt ya da grup tarafından inançların istismar edilemeyeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2022 15:46 GÜNCELLEME 17.10.2022 15:46 SİYASET
AK Partili Karahocagil'den Alevi reformuyla ilgili açıklama
AK Partili Karahocagil'den Alevi reformuyla ilgili açıklama

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının Alevi inancına sahip vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığını belirterek, artık hiçbir örgüt ya da grup tarafından inançların istismar edilemeyeceğini söyledi.

Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulacak olmasının Alevi inancına sahip vatandaşlar tarafından heyecan ve takdirle karşılanırken bazı kesimleri ise hüzün ve kedere soktuğunu ifade eden Karahocagil, "Uzun yıllar siyaset malzemesi olarak kullandıkları, ekmeğini yedikleri bu sorunun çözüme kavuşturulması işlerine gelmemiş, yaşanan bu durum karşısında afallamış ve ellerinden kayıp gitmesine epey içerlemişlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekli çalışmaları başlattığını anlatan Karahocagil, "Artık hiçbir örgüt ya da grup tarafından inançlar istismar edilemeyecek, algı operasyonları yapılamayacak." dedi.

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR