CHP cemevi kanununa itiraz etti: Laikliğe aykırı

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını öngören kanun teklifinin Anayasa'ya ve laiklik ilkelerine aykırı olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2022 12:25 GÜNCELLEME 24.10.2022 14:11 SİYASET
CHP cemevi kanununa itiraz etti: Laikliğe aykırı
CHP cemevi kanununa itiraz etti: Laikliğe aykırı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı cemevi açılış töreninde cemevlerinin giderlerinin Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulacak yapı ile karşılanacağı, yer tahsisinde ve din adamı istihdamının da devletin himayesinde yapılacağını açıklamıştı.

Bu kapsamda söz konusu torba kanun teklifi TBMM, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün görüşülmeye başlanacak.

CHP'Lİ KABOĞLU: LAİKLİĞE AYKIRI

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Alevi reformuna karşı çıktı. 

Kaboğlu, cemevlerinin masraflarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanmasının laikliğe aykırı olduğunu söyledi. Kaboğlu, "Böylece devletin sanatı ve sanatçıyı koruması görevini de ihlal etmektedir" dedi. 

AK Partili Karahocagil'den Alevi reformuyla ilgili açıklamaAK Partili Karahocagil'den Alevi reformuyla ilgili açıklama

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme reformu marjinal grupları rahatsız ettiBaşkan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme reformu marjinal grupları rahatsız etti

Cem Vakfı yöneticisi Ersin: Erdoğan'ın reformundan memnun olduğum için görevden alındımCem Vakfı yöneticisi Ersin: Erdoğan'ın reformundan memnun olduğum için görevden alındım

Duvar'da yer alan habere göre, CHP'li Kaboğlu, düzenlemenin bu şekilde yapılmasının altında yapılan sebebin Aleviliği din/inanç olarak görülmemesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Düzenlemenin "rüşvet girişimi" olduğunu iddia eden Kaboğlu, "Kanun teklifi, Alevi toplumuna cemevleriyle ilgili ekonomik külfetleri devlete yüklerken, karşılığında cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmediğini Alevi topluluğunun sineye çekmesini isteyen bir tür kanuni rüşvet girişimidir" dedi.

KAYNAK : DUVAR
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Ehli Beyt Alevi Kardeşlerim lütfen uyanık olalım cesaretle münafıklara karşı kararlı olunuz. Hazreti Ali ks ve Mustafa Kemal nutukları atmakla Müslümanlık olunmaz. İslam ve Müslümanlar hakim olsun diye aralıksız cihad eden adamın adı Hazreti Ali ks. Haydar yani Aslan Ali ks. Hazreti Ali ks 5 vakitte Allah'a cc secde eder namaz kılardı. Hiçbir zaman ömründe kadın erkek sema ayin yapmadılar. Birileri değerlerimizi baltalama peşinde.
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    AYM ye gidin AYM ye! Basiretten mahrum olanların takınacağı tavır tam da bu olsa gerek!..
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Çarşı pardon chp herşeye karşı
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kural kumuşlar kendi menfaat be çıkarların doğrultısunda hareket edilmesse layikliğe aykırı diyorlar ağızlarına aldığı laikliğe yamamen aykırı bunlar laiklik benim çıkarım densiz seninmi laiklik demek benim dini özgürlüğümde dağil herşeyimin güvence altına alınması demek sizin islama savaş açmanızmı demek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım sadece karşı olmakla kalmaz herzam ki gibi AYM gitmeyide unutmazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR