Akşener'den 6'lı masaya BTP dayatması... CHP'nin fonladığı kanalda yerden yere vuruldu!

14 Kasım'da İYİ Parti'nin teklifiyle 6’lı masa toplantısında Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) 7. üye olarak alınması da konuşulacak. İYİ Parti'nin 6'lı masada büyük rahatsızlığa sebep olan hamlesi ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2022 14:33 GÜNCELLEME 01.11.2022 14:33 SİYASET
Akşener'den 6'lı masaya BTP dayatması... CHP'nin fonladığı kanalda yerden yere vuruldu!
Akşener'den 6'lı masaya BTP dayatması... CHP'nin fonladığı kanalda yerden yere vuruldu!

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın "Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz" ifadelerinin ardından İYİ Parti, BTP'yi Millet İttifakı'nda görmekten mutluluk duyacaklarını açıklamış geçtiğimiz günlerde Baş ile görüşen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Altılı masa toplantısında Baş’ın yaptığı çağrıyı kendisi adına teklif edeceğim” diye konuşmuştu.

Akşener, BTP Genel Başkanı Baş'ı ziyaret ettiAkşener, BTP Genel Başkanı Baş'ı ziyaret etti

CHP, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) için kararını verdi... İYİ Parti yeşil ışık yakmıştıCHP, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) için kararını verdi... İYİ Parti yeşil ışık yakmıştı

6'LI MASA 14 KASIM'DA TOPLANIYOR

Altılı masanın bir sonraki toplantısı 2 hafta sonda DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak. BTP'yi masaya dahil olma isteğini açıkça ifade eden Meral AKşener öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda da görüştü. 

BTP'NİN SİYASİ DURUŞU! TARİKAT LİDERİ, ATATÜRKÇÜ, ULUSALCI...

1970'li yıllarda siyaset dünyasına adım atan, zihniyet olarak Necmettin Erbakan'ın liderliğindeki Refah Partisi'nden uzak duran Haydar Baş 1994 seçimlerinde Doğru Yol Partisini destekledi. 2001'de Bağımsız Türkiye Partisi'ni kuran Haydar Baş seçim dönemlerinde devamlı inandırıcılıktan uzak "Herkese 5 bin lira maaş" (2015 yılı) gibi vaatleriyle haber oldu. Siyasi duruş olarak milliyetçi ve Atatürkçü bir tavır sergiledi.

Kamouyunda "Tarikat partisi" olarak da hafızalarda yer edinen BTP'nin o dönem lideri Haydar Baş Aşere-i Mübeşşere'yi mürted ilan etti iddialarıyla Ehl-i Sünnet dışı akımların sesi olmakla da eleştirildi.

SÖYLEMLERDE İRAN VURGUSU

Baş, son zamanlarında iyice İran'ın Batı'ya karşı siyasetini överek Türkiye'yi hedef tahtasına oturttu. Öldüğünde ise İran'dan Şii bir heyetin kendisini ziyareti sırasında ona hediye edilen siyah örtünün tabutuna örtülmesi tartışılmıştı.

Haydar Baş'ın 2020'de koronavirüs nedeniyle ölümünün ardından partinin başına oğlu Hüseyin Baş geçti.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU 2018'DE VETO ETMİŞTİ

BTP lideri Baş Millet İttifakı'na katılmak istediğini ancak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından 'Fazla Atatürkçüler' denerek reddedildiklerini açıklamıştı.

DİĞER PARTİLER NASIL BAKIYOR?

CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin haberdar olmadığı hamleye ilişkin Saadet Partisi genişlemeye sıcak bakmadığını, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Gelecek Partisi BTP'nin masaya katılımını gerektirecek bir durum olmadığını açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç BTP teklifi hakkında "CHP de sıcak bakar, gayet de büyük memnuniyet duyarız." ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN AMACI NE?

Kulislerde Akşener'in bu hamlesi masadaki ağırlığını artırmak için yapılan bir hamle olarak yorumlanıyor. Hüseyin Baş'ın katılımı ortak Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde İYİ Parti'nin elinin güçlenmesini sağlayacak.

İYİ PARTİ HÜSEYİN BAŞ'I TRABZON'DAN ADAY YAPACAK İDDİASI

Öte yandan Hüseyin Baş'ın İYİ Parti'den Trabzon milletvekili adayı olacağı da kaydediliyor. 

CHP'NİN FONLADIĞI HALK TV'DE AKŞENER'İN GİRİŞİMİNE SERT SÖZLER

CHP tarafından fonlanan HALK TV'de yorumcu Levent Gültekin ve Murat Sabuncu İYİ Parti'nin "tarikat partisi" ile 6'lı masayı genişletme girişimini sert sözlerle eleştirdi.

"MUHTEMELEN 50 BİN CİVARINDA TARİKAT OYU VARDIR"

Levent Gültekin, Akşener'i masaya tarikat getirmekle suçlayarak, "6'lı masanın zihnini temizlemesi lazım. Benim aklım almıyor. Ben beklentimi sıfıra indiririm. Acaba zarar mı veriyoruz diye muhalefetten uzak duralım diyoruz. Gazeteciyim BTP'nin adını düzgün bilmiyorum. Anketlerde adı bile geçmiyor. Muhtemelen 50 bin civarında tarikat oyu vardır. " dedi.

"TARİKAT LİDERİNE PARTİ LİDERİ MUAMELESİ ÇEKİYORLAR"

İYİ Parti'nin siyasi cambazlığını yerden yere vuran Gültekin "Burası bir tarikat, Haydar Baş hocanın başında olduğu bir tarikat, o ölünce oğlu geçti başa. Tarikat ne? Holdingi olan, partisi olan, aynı zamanda dergahı olan bir tarikatın partisi. Bize Türkiye'yi Orta Doğululaştırmaktan uzaklaştıracağını söyleyen tarikat liderine parti lideri muamelesi çekiyorlar. Babadan oğula geçmiş parti başkanlığı. Gençler çok seviyormuş, binlerce kişi var gençlerin sevdiği onları da alın masaya." dedi.

"6'LI MASADAN BEKLENTİMİ SIFIRA İNDİRDİM"

BTP-İYİ Parti temasının ilk kez 6-7 ay önce başladığı bilgisini aktaran Gültekin "BTP, 6-7 ay önce Akşener'i ziyaret etti. İlk o zaman gündeme geldi, sonra Saadet Partisi'nin engeline takıldı. Muharrem İnce ya da Erkan Baş neden yok mesela o masada? Yüzde 1 oyları var. İYİ Parti arkadaşı Trabzon'dan vekil adayı yapacak. 6'lı masanın zihnini temizlemesi lazım. Benim aklım almıyor. Ben beklentimi sıfıra indirdim. Ben bu anlayışa karşıyım." ifadelerini kullandı. 

"NASIL DA ÖVGÜ DÜZÜYORLAR O TARİKAT MENSUBU ADAMA!"

Gültekin eleştirinin dozunu artırarak sözlerine şöyle devam etti;

Bazı Atatürkçüleri anlamıyorum bu ülkede. Bu kadar akıl yoksunluğu olamaz. Birazcık sloganik olmaktan uzaklaşın, Allah'ınızı severseniz. Tarikatın Atatürkçü olanı makbul mü geliyor sizin nezdinizde. Bu kadar Atatürk'ü anlamamış, bu kadar Cumhuriyet felsefesinden zerre nasibini almamış insanların bu ülkede Atatürkçü olarak geçiniyor olmasından artık utanç duyuyorum. Nasıl da övgü düzüyorlar o tarikat/parti mensubu adama! Tarikat, baştan sona Atatürkçü olsa ne olacak!

"YARIN DA CHP BİRİSİNİ ÇAĞIRSIN O ZAMAN"

Sabuncu ise, "Böyle bir radikal adımı atarken büyüterek öldürmek dedi. Bir siyasi analist söyledi. Değersizleşiyor. Yarın da CHP birisini çağırsın o zaman..." diye konuştu.

 

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamda ahir zaman kimin ne olduğu belli değil.Kim kiminle vah vah .kim kinle,İran abd İsrail ......tarafından fonlananlar,cirit atmakta.memlekette batıcı güruh.ne olduğu belli olmayanlar,yalan ve iftirada çağ atlayanlar .Ama milletimiz Devleti'nin ordusunun arkasında dimdik duracak ferasettedir.
    Cevapla
  • Ahmet deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mı bu ülke yi yönetecek
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    6+1 Şimdide 7+ 1 Olacak.Bütun Çürük yumurtalar bir araya geliyorlar.Halk seçimde toptan hepsini sandığın çöpüne atacak.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    haydar adlı, hüseyin adlı bu kişi, ölmeden önce hangi inanca mensup olduğunu göstermiş. iran ile haşr olsun inşaallah. münafık ve yalancı bu kişinin eninde sonunda iranın oyuncağı, amerikan uşağı olduğu ortaya çıktı. oğluda vatan düşmanları ile yanyana olmak için can atıyor.
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Komedi bunlar adaylarını belirlemeden masa kurdular 6sındada çalışan bir beyinleri yok örnek kamp çadırını kurmak için temellenmiş başlanır yoksa çatıdanmı temelden bunlarınkı çatıdan kurulmuş bir masa yanlış en baştan yapılmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR