Akşener'den 25 sene önceki 'iktidar yıkma' sözlerine açıklama

25 yıl önce katıldığı programın reklam arasında "Refah-Anavatan koalisyonunu ben yıktım" şeklindeki sözlerinin gündeme gelmesi üzerine Meral Akşener'den ilk açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.11.2022 14:27 GÜNCELLEME 02.11.2022 17:44 SİYASET
Akşener'den 25 sene önceki 'iktidar yıkma' sözlerine açıklama
Akşener'den 25 sene önceki 'iktidar yıkma' sözlerine açıklama

Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programına katılan Meral Akşener'in, İçişleri Bakanı olduğu 1997 yılındaki sözleri gündemde. 25 yıl önce Doğan medyasında katıldığı programın reklam arasında sarf ettiği ifadelerin saniye saniye kayda alındığı ve görüntülerinin uzun zaman sonra gündeme geldiği konuşmasında Akşener, "Refah-Anavatan koalisyonunu ben yıktım, kadınlarla yıktım" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmasının ardından çıkışta gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu cevapladı.

REFAH-ANAVATAN'I YIKTIK, YERİNE REFAH-YOL KURULDU

Akşener, "Refah-Anavatan koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş. Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol'u yıkıyorum. Ve o arada da Refah-Yol'un İçişleri Bakanı olarak oradayım. Konuşmaya gittiğimiz konu da Susurluk meselesi. Böyle bir zekasızlığın ortaya konmasına hayretler içindeyim" dedi.


"İYİ Kİ VESİLE OLMUŞUM"

Açıklamasının devamında, iktidar yıkımında rol aldığını itiraf ettiği Refah Partisi'nin, daha sonra Doğru Yol Partisi ile Refah-Yol koalisyonunu kurmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akşener, şunları kaydetti:

"Gerçekten Sayın Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol'un kurulmasını sağlamışım. İyi ki de o Refah-Yol'un kurulmasına vesile olmuşum. Çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar, Türkiye'nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine önemli katkıları olan bir iktidardı. O iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum."

KAYNAK : İHA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 307 TÜMÜ
  • çepni 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyinize güvenecek bu halk sizin. Çevir kazı yanmasın.
    Cevapla
  • C.Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın önce Ermeni asıllı olmadığını ispatlasın. Arkasındaki sözde erkeklere üzülüyorum.Allahim akıl versin.
    Cevapla
  • Nail erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadının arkasındaki vekillere yazıklar olsun.koltuk sevdasından gerçekleri göremiyorlar bu fetönün mhp yi bölme projesiydi başardı mevlam bu kadının şerrinden korusun.
    Cevapla
  • Timur 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok tehlikeli kadınsın Meral Akşener Allah şerrinden muhafaza eylesin
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu kadınla yola çıkan yolda kalır bunu anlamayan varsa buyursun yola çıksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR