AK Parti'den başörtüsü teklifi açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, başörtüsü teklifi hakkında, "Referandumsuz şekilde destek alacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2022 10:20 GÜNCELLEME 17.11.2022 11:21 SİYASET
AK Parti'den başörtüsü teklifi açıklaması!
AK Parti'den başörtüsü teklifi açıklaması!

SON DDAKİKA HABERİ: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsü teklifi hakkında, "Referandumsuz şekilde destek alacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

AK Parti'nin başörtüsüne anayasal güvence getirmeyi amaçlayan anayasa değişikliği teklifinde çalışmalar tamamlandı. Teklifin önümüzdeki haftalarda TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsü anayasa değişikliğine ilişkin soruları yanıtladı.

Yazıcı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

AİLENİN KORUNMASI 

Anayasa teklifinin önümüzdeki hafta Meclis'e gelebilir ama henüz netleşmedi. Referandumsuz şekilde destek alacağını düşünüyoruz. Anayasanın 24. ve 41. maddelerinde değişiklik öngörüyor. Anayasanın 41. maddesinin başlığında ailenin korunması aile birliği ve çocuk hakları aile birliğini yeni ilave ediyoruz ailenin korunması kavramını ilave ediyoruz. Aile birliği ancak kadın ve erkeğin evliliğinden oluşur. Buna karşı olan bir vatandaş olabilir mi?

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçimi gerektirecek hiçbir olgu yok. İlla erken seçim deniyorsa bu da yok. Seçim inşallah 18 Haziran 2023'te yapılır.

BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ

Anayasa değişikliği olduğu için 2 tur üzerinden görüşmeler yapılacak. En az 360 milletvekilinin oyunu alırsa referanduma gidecek, 400 milletvekilinin onay vermesi durumunda referanduma gerek duyulmadan kabul edilmiş olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekim ayında duyurduğu kıyafetle ilgili kanun teklifinin Meclis'e sunulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başörtüsüne anayasal güvence getirecek Anayasa değişikliği teklifi için çalışmalara başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Meclis'e sunduğu 'başörtüsü teklifi'ne karşı, Türkiye'de verdikleri mücadele sayesinde başörtüsü meselesi kalmadığını belirterek, ''Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil anayasa düzeninde sağlayalım'' demişti.

ÜÇ DÖNEM KURALI

Bu konu gündem olup, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun gündemine gelirse kullanım o zaman olur. Seçim konusu, adaylık konusu partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun gündemine gelir. Geldiği zaman da bu konular konuşulur. Henüz böyle bir gündem olmadı. Seçime daha 6-7 ay var. Böyle bir durum yok. 

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ömür boyu başkanlığı baş örtüsüne mi saracaksınız ?
    Cevapla
  • Zeynep 1 yıl önce Şikayet Et
    Referandum olsun ezeriz
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Referandum yapılacaksa ceza yasaları ve özellikle İDAM GELSİN YETER ARTIK
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    bence yasak geri gelsin böylelikler gerçekten tesettüre önem veren dava insanları kalır ve moda için başka her türlü rezillik için örtünmüş gibi yapanlar dağılır , malesef eskiden yasak vardı ama cok daha samimiydi insanlar örtünün hakkını veriyordu şuan ayaklara düştü, bazıları çıplak gezse daha iyi en azından o örtüye laf gelmez
    Cevapla
  • Hakan Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Halkın yüzde 80 i idam cezasının tekrar gelmesini istiyor, idam ile birlikte referandum makul
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR