Altılı masanın Saraçhane'deki mitingine kaç kişinin katıldığı açıklandı

Anadolu Ajansı'nın (AA) emniyet kaynaklarından aktardığı bilgiye göre; altılı masanın Fatih Saraçhane'deki mitingine yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2022 19:47 GÜNCELLEME 16.12.2022 08:15 SİYASET
Altılı masanın Saraçhane'deki mitingine kaç kişinin katıldığı açıklandı
Altılı masanın Saraçhane'deki mitingine kaç kişinin katıldığı açıklandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki altılı masanın liderleri, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 günlük mahkumiyet kararının ardından Saraçhane Meydanı'nda bir araya geldi.

İl emniyet kaynakları, İBB Başkanı İmamoğlu ile parti liderlerinin konuşma yaptığı mitinge, 25 bin civarında katılım olduğunu bildirdi.

CHP'DE İÇ ÇEKİŞME Mİ VAR?

CHP Genel Merkezi, İstanbul Valiliği'ne gönderdiği yazıda, Millet İttifakı mitinginin büyük bir alan olan Yenikapı'da yapılmasını istedi.

Ancak iddiaya göre; CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu bunu görmezden gelerek, mitingi çok daha küçük bir alana sahip olan Saraçhane'de yaptı.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "CHP 'Mağdur piyesi' için sahne olarak önce Yenikapı Meydanı'nı istemiş, Ekrem İmamoğlu 'Baş aktör' hevesiyle Saraçhane'de ısrarcı olmuş. Güya 'Bir olmaya' dair bir mesaj verecekler ama maksat belli; adaylık yarışında öne çıkmak" dedi.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 244 TÜMÜ
  • Ulubatlı Hasan. 1 yıl önce Şikayet Et
    O 25 bin kişide ibbde işe aldığı 50 bin ATM maaşlı imamoğlunun emirerleridir seçmen değil
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    6 li masadan çıkan oy diyelim .25 bin cik
    Cevapla
  • Şah44. 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam akıllı gidip diğer miting alanında tiyatro yapsa meydan boş kalacak gelenlerde meydana göre azlıktan dolayı sırıtaracaktı Saraçhane en mantıklısı dedi ve haklıda çıktı nedeni ise altılı masanın toplaya toplaya ancak emniyetten alınan bilgiye göre 25000 kişi ancak toplanmış. Reis yeni kapıda bir milyon seçmeniyle gövde gösterisi yaptı.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben yeni kapı mitingine gitmiştim bir ara 2 milyon 300 bin kişi var dediler yine inanmadım çünki 1 saatten fazla içeriden çıkamadım kalabalıktan kesin 3 milyon kişi vardı
    Cevapla
  • eli 1 yıl önce Şikayet Et
    surada yorum yazanlara bakiyorumda hepsi hayal aleminde yasiyor
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan daha ne kadar rezil olabilir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR