Eski CHP'li Sevigen'den 6'lı masaya bir 'döviz' bombası daha: 300 bin dolar almış!

Muhalefetin "128 milyar dolar" yalanını dillendirdiği süreçte 6'lı masadan bir liderin yüklü miktarda döviz alımı yaptığını ifade eden eski CHP'li Sevigen, iddiasını sürdürdü: Tek seferde 300 bin dolar aldı, işlemi döviz bürosunda yaptırdı!

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2022 15:40 GÜNCELLEME 27.12.2022 16:54 SİYASET
Eski CHP'li Sevigen'den 6'lı masaya bir 'döviz' bombası daha: 300 bin dolar almış!
Eski CHP'li Sevigen'den 6'lı masaya bir 'döviz' bombası daha: 300 bin dolar almış!
  • Haber7 ◉ ÖZEL

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İyi Parti, SP, DP, GP ve Deva Partisi liderlerden bir tanesinin "128 milyar dolar nerede" argümanının dillendirildiği süreçte çanta dolusu parayla döviz alımı yaptığı iddiasını gündeme taşıyan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, miktarı da açıkladı.

CHP 23. Dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, 1 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştiğini öne sürdüğü döviz alım işlemini şu sözlerle gündeme taşımıştı:

"Önce kendisi telefon ederek 'arkadaş ben sana koruma müdürümle şu kadar para gönderiyorum. Bana döviz al.' O koruma müdürü alıyor parayı götürüyor iş adamına. O iş adamı da eski bir milletvekili. Hem iş adamı, hem milletvekili. O da parayla döviz alıyor genel başkana götürüyor. O genel başkan kim?"

 

Altılı masadan bir lider yüklü döviz alımı yaptı: CHP’li Sevigen'den çok konuşulacak iddiaAltılı masadan bir lider yüklü döviz alımı yaptı: CHP’li Sevigen'den çok konuşulacak iddia


İddialarını sürdüren Mehmet Sevigen, bahse konu liderin tek seferde 300 bin dolarlık alım yaptığını söyledi. Para dolu çantayla yapılan döviz alımının bankadan değil, döviz bürosundan gerçekleştirildiğini bunun da şüphe doğurduğunu vurgulayan Sevigen, 6'lı masadan 2 genel başkan yardımcısının konuyla ilgili kendisini aradığını belirtti.

MİKTAR 300 BİN, ADRES DÖVİZCİ!

Haber7'ye konuşan CHP 23. Dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, şunları söyledi:

"Bahsettiğim döviz alımı tek seferde 300 bin dolar olarak gerçekleştiriliyor. Koruma müdürü para dolu çantayla gidiyor, döviz bürosundan alıyor. Buradaki sıkıntı şu; bu para yasal olsa gidersin bankadan bozdurursun. Dövizcilere gerek yok ki. Bir işadamı aracılığıyla niye dövizcide bozdursun?"

Sevigen, "Altı lider birleşip 128 milyar doları soruyorsunuz, hem de gidip elden para gönderip döviz alımı yapıyorsunuz. Etik değil bu. Ben buna hırsızlık veya yolsuzluk demiyorum. Bankada paranız vardır, siz o parayı TL’ye veya Dolar’a, Euro’ya çevirirsiniz. Ama burada para dövizciye gönderiliyor. Buradaki sıkıntı bu. O para nereden ve nasıl geldi? O parayı nasıl buldu?" sözlerini sarf etti.

ETİK DEĞİL

7 ila 8 milyar TL'lik büyük bir dolar getirisinin söz konusu olduğunu kaydeden Sevigen, yapılan işlemin etik olmadığını belirtti. CHP'li Sevigen, şunları dillendirdi:

"O dönem dolar kuru 6,84 idi. Ve ardından o dönem 20’ler seviyesine geldi. 7-8 milyarlık bir meblağa geliyor para. Asla etik değil bu. Hem 128 milyar dolardan bahsedecekler hem böyle şeyler yapacaklar... Mevlana'nın 'ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol' sözünü unutmamak lazım."

'PANİK' TELEFONLARI

Sevigen, 10 Aralık'ta gündeme getirdiği 6'lı masadan bir liderin döviz alım işlemiyle ilgili genel başkan yardımcılarının kendisine ulaştığını açıkladı. O liderin döviz alım itirafı yapmadığı takdirde ismini kamuoyu ile paylaşacağını kaydeden Mehmet Sevigen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir-iki partinin genel başkan yardımcısı beni aradı. Ben de ‘Sizin alınmanıza gerek yok. Genel başkanlarınız arar ise onlara söylerim. Ama sizi kast etmedim, ‘genel başkan yardımcısı aldı’ demedim çünkü. Bu parayı alan kişi, 6’lı masadaki genel başkanlardan bir tanesi. Eğer çıkıp açıklamazlarsa ben o ismi açıklarım."

Mehmet Sevigen yüklü dolar alan altılı masa üyesi genel başkana itiraf için süre verdiMehmet Sevigen yüklü dolar alan altılı masa üyesi genel başkana itiraf için süre verdi

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 112 TÜMÜ
  • timur 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede siyasetin ve siyasetçinin ne kadar yozlaştığı böylelikle bir kez daha ortaya çıkıyor.... birde devletini eleştirip batıya yaranmaya çalışan Rus oligarkların sonları aklıma geliyor bir an bende ümit edip ümitleniyorum ............
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende yeter artık söyle kardeşim! Üç hafta önce 1 hafta müddet yoksa ben açıklayacağım demiştin hala geveleyip duruyorsun ! Böyle bulmaca gibi oynamanın anlamı ne? Varsa dök elindekileri yoksa kapat çeneni
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yönetemez hicbiryeri
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Çık ismi açıkla ne beklentisi içerisindesin
    Cevapla
  • Kūrşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikadan beni aradılar söylediler de..bende demiyom o zaman....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR