Özerklik skandalından sonra yeni bomba: 'Türk' tanımı kaldırılsın

6'lı masanın üyelerinden olan DEVA Partili Sanem Oktar, Anayasa'dan 'Türk' tanımını kaldırmak istediklerini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde de CHP'den "yerel özerklik" ve Babacan'ın "anadilde eğitim" çıkışı da büyük tepki toplamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2023 18:02 GÜNCELLEME 05.01.2023 10:19 SİYASET
Özerklik skandalından sonra yeni bomba: 'Türk' tanımı kaldırılsın
Özerklik skandalından sonra yeni bomba: 'Türk' tanımı kaldırılsın

Altılı masanın ortaklarından DEVA Partisi'nin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, Anayasa'dan 'Türk' tanımını kaldırmak istediklerini açıkladı. Bir radyo programına katılan Oktar, Anayasa'nın 66. maddesindeki 'Türk anne babadan doğma' ifadelerini ele alarak planladıkları öneriyi açıkladı.

"BİRİNİ DİĞERİNE KARŞI AYRICALIKLI KILAN BİR TERCİH YAPILMAYACAK"
Oktar "Türkiye'de Atatürk milliyetçiliği diye bir tarif var. Siz başka bir tarif mi getiriyorsunuz? Anayasa'dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Doğru. Kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacaktır. Farklılıklar arasında birini diğerine karşı ayrıcalıklı kılan bir tercihte bulunulmayacaktır. Her vatandaşı eşitlik temelinde kapsayan bir anlayış benimsiyoruz.

"TÜRK ANNE BABADAN DOĞMA KURALI YERİNE BUNU ÖNERİYORUZ"
Anayasa'nın 66. maddesindeki değişikliği şöyle öneriyoruz: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla ilgili esaslar din, dil, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir diyoruz. O maddeyi bu şekilde değiştiriyoruz. Mevcut maddede 'Türk anne babadan doğma' gibi kurallar var. Biz onun yerine bunu öneriyoruz."

ALİ BABACAN'DAN KÜRTÇE ANADİL AÇIKLAMASI

Parti lideri Ali Babacan da, geçtiğimiz günlerde vatandaşlık tanımını değiştirmek ve Kürtçeyi anadil olarak anayasaya koymak istediklerini açıklamıştı. Bu ifadeler, 6'lı masada Kürtçe polemiğinin yaşanmasına neden olmuştu.

CHP'DEN ÖZERKLİK MESAJI

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile aralarını sıkı tutmak için hukuk ve siyasi işler başdanışmanı olarak partiye kattığı Nuşirevan Elçi, skandal açıklamalarda bulundu. Rudaw'a konuşan Elçi, CHP'nin projeleri arasında özerklik olduğunu söyledi.

Danışman olarak partiye aldığı Nuşirevan Elçi itiraf etti: CHP'nin özerklik projesi var!Danışman olarak partiye aldığı Nuşirevan Elçi itiraf etti: CHP'nin özerklik projesi var!

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 346 TÜMÜ
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunca insan bunun için şejit oldu ne olacak Amerika mı Yunanistan mı koyar bunlar insan vatan namus din için yaşar vatanına namusuma göz dikenleri ülkeye sokmaya çalın oaryime alırım deyin sonra Türklük birşey demedim diyeceğinizi hefgün diyorsunuz çobanı beğenmiyorsunuz da çobanın yüzde bir aklı yok sizde elinize para mevki vaad edilince gözünüz görmüyor birşey
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kelime Türkiyeyi sinsice yok etmek demek planlarının hedeflerinin ucu gözüküyor zaten belli pkk yı Amerikayı içeri almak Suriye gibi iç savaş çıkarmak demek koltuk uğruna insanları öldürtün sizi Allaha havale ediyoruz
    Cevapla
  • Evet 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli olmasina ne dersiniz?
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu içi kapkara olmuş zihniyeti artık nesilsiz şuursuz kukla bir nesil yetiştirmek olan sorosun kuklaları şunu iyi bilin ki Türk lük sadece ırki bir olay değil. Türk geldik Türk olarak sizin gibi hainlere mücadele eder dini İslam üzere Türk olarak ölürüz.
    Cevapla
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    A be şaşkınlar bin yıldır Türk ismini yaşatan milletiz biz. Siz vatansızlar istediniz diye eyvallah mı edeceğiz. Yedi düvel üstümüze geldi de yokluk, kıtlık yıllarımızda bile Türk adımızı tarihe kazıyıp düşmanları per perişan vatanımızdan kovmuş milletiz. Ya siz kimsiniz? Bir hiç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR