Son 10 yılda Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a ödediği tazminatlar 500 bin TL'yi aştı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan'ı hedef aldığı sözleri nedeniyle 50 bin TL manevi tazminata mahkum edildi. Geçen yıl yeniden görülen "Man Adası" davasında Kılıçdaroğlu hakkında 489 bin liralık tazminat kararı verilmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2023 17:16 GÜNCELLEME 10.01.2023 17:17 SİYASET
Son 10 yılda Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a ödediği tazminatlar 500 bin TL'yi aştı!
Son 10 yılda Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a ödediği tazminatlar 500 bin TL'yi aştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle açtığı davada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 50 bin lira manevi tazminat kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin grup toplantısı ile sosyal medyada kullandığı bazı ifadeler nedeniyle tazminat davası açıldığını belirtti.

Aydın açıklamasında, davayı karara bağlayan Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinin, Kılıçdaroğlu'nu 50 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum ettiği bilgisine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇTIĞI 5 KURUŞLUK DAVAYA RET

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 28 Eylül 2020 ve 3 Ekim 2020'deki konuşmalarında kullandığı ifadeler nedeniyle açtığı 5 kuruşluk manevi tazminat davası da aynı mahkemede görüldü.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Sultan, Erdoğan'ın dava konusu sözlerinin eleştiri niteliğinde olmadığını savunarak, lehlerine manevi tazminata hükmedilmesini talep etti.

Erdoğan'ın avukatı Aydın ise siyasetçilerin eş ve ailelerinin siyasete karıştırılmaması gerektiğini belirterek, müvekkili Erdoğan'ın ifadelerinin davacı Kılıçdaroğlu'na cevap niteliğinde olduğunu kaydetti ve davanın reddini istedi.

Tarafların beyanlarını dinleyen hakim, istinaf yolu açık olmak üzere davanın reddine karar verdiğini bildirdi.

ERDOĞAN'A ÖDEDİĞİ TAZMİNAT TUTARI

21 Kasım 2017'de Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan ve yakınlarına 359 bin liralık manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti. 

Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi 13 Kasım 2018 tarihinde verdiği kararda ise Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, 13 Şubat 2018 tarihli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadan ötürü 130 bin liralık manevi tazminat ödemesine karar vermişti.

22 Haziran 2022'de mahkeme, "Man Adası" iddialarına ilişkin Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılamada, ilk kararında direnerek iki ayrı davada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 489 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.

Kılıçdaroğlu geçen yıl mart ayındaki grup toplantılarında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunmuştu.

O konuşmalar sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bazı ifadeler "onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici" nitelikte bulundu.

Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun iki konuşması için ayrı ayrı 15 bin lira olmak üzere toplam 30 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Avcılarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Yalanları iftiraları mahkemece tescillenmiş sahtekardır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    şöyle bir düşünüyorum da Kılıçdaroğlu'nun aileden bir zenginliği yok kendisi de memurluk yaparak geçimini temin etmiş bir insan geçenlerde partinin ileri gelenlerinden biri şöyle bir şey demişti bir iş adamına 300 milyon para vererek karşılığını dövize çevirmesini istemiş bu yoğurdun bolluğu nereden çok ilginç
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    hadsiz olursan sonucuna katlanırsın ödeyenler sağolsun
    Cevapla
  • ÇOK SEMBOLİK,,, 1 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN Erdoğan ÇOK İNSAFLI DAVRANMIŞ.CEZA TUTARI ÇOK SEMBOLİK,,,ANLAYANLARA TABİİİ....AMA NEREDEEEEE???
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu NİMET NİMET
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR