Şentop, İsveçli mevkidaşıyla görüştü: Gereğini yapın

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen ile telefonda görüştü. Şentop, terör örgütü PKK'nın söz konusu eylemi hakkında Türkiye'nin tepkisini ifade ederek, faillerin tespit edilip gereğinin yapılmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2023 18:41 GÜNCELLEME 13.01.2023 19:03 SİYASET
Şentop, İsveçli mevkidaşıyla görüştü: Gereğini yapın
Şentop, İsveçli mevkidaşıyla görüştü: Gereğini yapın

İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen'in 17 Ocak'ta Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal eden Türkiye Büyük Meclis Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Norlen'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Terör örgütünün söz konusu eylemi hakkında Türkiye'nin tepkisini telefonda ifade eden Şentop, "Yaşanan olay kamuoyunda da büyük bir infiale neden olmuştur. Bu eylemin faillerinin tespit edilerek gerekenin yapılmasını ve bu tür olayların engellenmesine yönelik somut adımların atılmasını acilen bekliyoruz" dedi.

Başkent Stolkholm'deki terör örgütü PKK yandaşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini direğe asarak baş aşağı sallandırmıştı.

KAYNAK : DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • fatih doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    tespit ettiler diyelim... sonra mahkeme ifade özgürlüğü var diyecek serbest bırakacak... kendi ülkemde bile aynısı olurken başka ülke cezamı verir... daha dün Fincancı serbest kaldı babacan ve eşi ve geçmiş olsun dedi... yalansa yalan dee fikri...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR