6'lı masada ilk ihanet! Babacan masanın altına el uzattı...

BAYKAR'ı hedef alan Ali Babacan'ın şimdi de 6'lı masada elini güçlendirmek için masanın altında olduğu söylenen HDP'nin kapatılma ihtimali üzerinden yeni planlar yaptığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2023 13:14 GÜNCELLEME 26.01.2023 09:13 SİYASET
6'lı masada ilk ihanet! Babacan masanın altına el uzattı...
6'lı masada ilk ihanet! Babacan masanın altına el uzattı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler için 14 Mayıs tarihini açıkladı ancak altılı masada adaylık tartışması devam ediyor. Altılı masa yarın 11. kez bir araya gelecek ancak cumhurbaşkanı adayın açıklanması beklenmiyor. Daha önce yaptığı açıklamada BAYKAR'ı hedef alan ve masanın gizli ortağı HDP ile yakın temaslarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, bugünkü köşesinde önemli bir kulis bilgisini paylaştı.

Yavuz Donat'ın 'Derin Kulis' adlı yazısı şu şekilde;

Gazi Caddesi... Hasan Paşa Hanı... Barış Kahvesi... Sanat Sokağı... Ulu Cami Meydanı... Yüksek Kahve... Sülüklü Han... Yanık Çarşı... Esnaf Çay Evi... Bakırcılar Çarşısı... Yenikapı Caddesi...

Siyasetin, seçimin konuşulduğu yerler.

Hangi parti HDP ile temasta?

HDP ile temasları kimler yürütüyor?

Ali Babacan'ın İHA-SİHA takıntısının perde arkası nedir?

HDP henüz kapatılmadı... Ama... HDP'nin mirası üzerine bugün kimler, ne tür hesap peşinde?

Kahvede... Kahvaltı salonunda... Bu soruların cevapları konuşuluyor... İsim isim.

Bugün... Bölgeden... Derin kulis notları.

ALİ BABACAN'I KARŞILAYANLARIN ÇOĞU HDP'Lİ

Diyarbakır HDP örgütü ile DEVA Partisi örgütü, temas halinde... Kapalı kapılar ardında. Ali Babacan, Diyarbakır'a geldi... 2020 sonbaharında... 600 araçlık konvoyla karşılandı. Daha sonra Diyarbakır'a yine geldi... Yine coşkulu karşılama.

Bugün, deniliyor ki:

  • Babacan'ı karşılayanların çoğu... HDP'li.
  • Babacan'ın Diyarbakır annelerini ziyaret edeceği konuşuluyordu... Son anda vazgeçildi.

BABACAN'DAN HDP'YE ATILAN GÜL

Hatırlayalım... HDP'nin bir açıklaması olmuştu... SİHA'lar, bir dönemin Beyaz Toros'larına benzetilmişti. Beyaz Toros ile kastedilen... "Derin devlet... Yargısız infaz... PKK'nın finans kaynaklarını yönetenlere suikast." Ali Babacan'a gelince... Türkiye'nin gururu olan İHA'ya, SİHA'ya taş attı. Bu taş... Bölgede... "Babacan'dan HDP'ye atılan gül" olarak yorumlanıyor. Konuşuluyor ki: HDP kapatılırsa... Adayları seçime ya bağımsız girecekler ya da Babacan'ın DEVA Partisi listelerinden.

Ali Babacan, El Pais'e konuştu: İsveç ve Finlandiya soruna cevapAli Babacan, El Pais'e konuştu: İsveç ve Finlandiya soruna cevap

Akşener ile Babacan arasında basına kapalı 2 saatlik görüşme!Akşener ile Babacan arasında basına kapalı 2 saatlik görüşme!

KAYNAK : Sabah
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 140 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden "oynamayacak gelin yerim dar " derdi. Şimdi her fırsatta "seçimlere hazırız, Erdoğana karşı ceketimizi koysak kazanırr..Geliyorr gelmekte olannn..herşey güzelll olacakkkk" estek köstek kendilerini şişirip mangalda kül bırakmayacak şekilde esip gürleyenlenn Biden'ın 6 silahşörüüüü !!?? Baktılarrr manzara kötüüü..Şimdi de " Tayyip aday olamazzz, olursa bizi ezer geçerrr " stresine girdi...!! Oysaki ne demiş atalarımızzz ? " Taşıma suylaaa değirmenn dönmezzzz""....
    Cevapla
  • Devlet adamı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi her yolu dener ve asla unutmaz.
    Cevapla
  • Muhammed Dalbayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Çare kayyum
    Cevapla
  • Eymen 1 yıl önce Şikayet Et
    Annem karne hediyesi et aldı yalancıları sizi ulen yatcak yeriniz bile yok bu vatanda sizinde bakma
    Cevapla
  • MURAT TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Hain her yerde haindir önce ekmek yediği adam olarak koltuk verildiği önemli makamlara getirildiği onu bile yapamayıp görevden el çektirildiği birisi burada adam sanıp 6 tıncı ortak olması ihanet yapmayacağı anlamına gelmez hain her zaman haindir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR