CHP'den depremzedelere skandal çadır şartı! Depremzede vatandaş Başkan Erdoğan'a anlattı!

Ramazan'ın ilk gününde asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, depremzede bir vatandaş, CHP'nin çadır ve konteyner verme şartı olarak depremzedelerin HDP ya da CHP'ye üye olmalarının istendiği söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2023 20:56 GÜNCELLEME 24.03.2023 12:28 SİYASET
CHP'den depremzedelere skandal çadır şartı! Depremzede vatandaş Başkan Erdoğan'a anlattı!
CHP'den depremzedelere skandal çadır şartı! Depremzede vatandaş Başkan Erdoğan'a anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan'ın ilk gününde asrın felaketini yaşatan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Kahramanmaraş'a giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

Kahramanmaraş'taki depremzede vatandaşlardan biri, bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gelerek, CHP ile arasında geçen şoke eden olayı anlattı. Depremzede, CHP'nin çadır ve konteyner verme şartı olarak HDP ya da CHP'ye üye olmaları şartı koştuğunu söyledi.

CHP'den depremzedelere skandal çadır şartı! Depremzede vatandaş Başkan Erdoğan'a anlattı!

"SİZ BU ADAMA NASIL KONTEYNER VERİRSİNİZ?"

Başkan Erdoğan'ın elini tutarak yaşadıklarını anlatan depremzede vatandaş,

"Ben çadıra geldim. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'ta oradaydı. Dedim ki bize çadır ver. Tamam dedi. Yanındakilere iki çadır derhal götürün, kurun dedi. O kişi de öğrendim büyük biriymiş.  Bekledim, bekledim çadırları kendi çevresine dağıtıyorlar. Vermediler. Dedim ki ne oldu çadırlar? 'Bir dahaki sefere, çadır kalmadı dedi.' Sonrasında çektim gittim. İki gün sonra beni aradı. Dedi ki 'Ben sana istediğin kadar konteyner gönderiyorum. Şu an nerede oturuyorsan bana at gönderiyorum.' dedi. Sonrasında ben anlamadığım için oğluma konum atmasını söyledim. Çocuk gitmiş beklemiş demişler ki, 'Siz bu adama nasıl konteyner verirsiniz? Bu adam bize ters bir adam.' dedi.

"YA HDP'YE YA CHP'YE ÜYE OL"

Bir türlü çadır isteğine karşılık bulamadığını aktaran depremzede vatandaş, "Öğlen oldu, akşam oldu bekledim hala çadır yok. Telefon ettim ne oldu bizim konteyner işi dedim. Bana, 'Sana konteyner vermek için İl Başkanı bile karşı çıkıyor. Siyasiler karşı çıkıyor. Sana konteyner veremeyeceğiz. Gelip ya CHP'ye üye olacaksın ya da HDP'ye üye olacaksın' dediler. Ben canımı veririm, ne vatanımı ne bayrağımı satarım. Sizin gibi vatansızlara ne de üye olurum. O konteynerları da istemiyorum. Siz verecektiniz 2 çadır devletim gönderdi 10 çadır gönderdi. TIR ile gıda, odun, kömür gönderdi. Sizin hiçbir şeyinize ihtiyacım yok. Kapatın bir daha da beni aramayın dedim. " diyerek yaşadığı zor durumu açıkladı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 179 TÜMÜ
  • vatandaş51 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu ak partili bir il başkanı yapsaydı ne gündem olurdu...
    Cevapla
  • Vay bee 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler hariç - Muhalefet Çadır ve Yardım Etme Mecburiyeti yok ... iktidar sorumlu ve Vatandaş ve Millet Bunları yemiyor artık
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin işine gelmeyen konu başka da mevzu o değil! Mevzu chp'nin insanları ayrıştırmasıdır. Hani kazılardan önce akpliler çıkarılmış mış ya(?) Eeee ne de olsa karşısındakini kendisi gibi zanneden işgüzar bir zihniyetin doğrusu ancak bu olabilir değil mi? Söz veriyorsan o sözü tutacaksın. Dansöz gibi kıvırmaya gerek yok.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin çadır ve konteynır farikasımı varmış. Ya kızılaydan yada afad'dan alıp verecek. İktidar belediyelere ve muhtarlara kesinlikle vermesin direk depremzedelere versin. Chp li belediyeler ve muhtarlar oy pazarlığı yapıyorlar.
    Cevapla
  • Altınadam 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zamanki halleri. İstanbul dada ne sözler verdiler ama 10 metro yapıyoruz dedikleri İstanbul da Cibali -Eminonu arasında 500 metrelik tramvay hattı bitirilmedi. 4yil oldu. Bunlar dan hizmet bekleyenler bol bol eşek heykeli açılışını alkışlar.
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    chp zihnıyetını eskıden beri bilirim.kendınden olmayanlara ekmek bile vermezler.aynı kafa devam edıyor.halk görsün anlasın ve oyunu ona göre kullanılır inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR