Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen ABD elçisine tepki: Kafanı çalıştır, muhatabın benim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'e "Senin muhatabın benim" diyerek tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2023 10:29 GÜNCELLEME 03.04.2023 10:29 SİYASET
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen ABD elçisine tepki: Kafanı çalıştır, muhatabın benim
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen ABD elçisine tepki: Kafanı çalıştır, muhatabın benim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Bağcılar'da yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninin ardından Bağcılar Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti.

"BURADAKİ MUHATABIN CUMHURBAŞKANI'DIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'nin, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmesine ilişkin, "Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı'dır" ifadelerini kullandı.

"BİZİM KAPILAR KAPANDI ONA"

"Sen bundan sonra hangi yüzle Cumhurbaşkanı'ndan randevu isteyeceksin?" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim kapılar kapandı ona, bir daha göremezsin. Niye? Haddini bileceksin. Büyükelçi olarak görevini bileceksin. Bir büyükelçi nasıl çalışır, bunu öğreneceksin. Bunu öğrenmediğin takdirde bu kapı öyle yol geçen hanı değil, giremezsin. Onun için de inşallah 14 Mayıs'a iyi hazırlanıyoruz, iyi koşturuyoruz. Rabbimin de lütfuyla özellikle 6 milyonu aşkın gencimiz var. Bu gençlerimizin seçimlerdeki duruşu çok çok önemlidir."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'i kabul etmişti. İki ismin görüşmesinden kareler basına yansımıştı.

BİDEN: ERDOĞAN'I DEVİRMEK İÇİN MUHALEFETİ GÜÇLENDİRELİM

2020'deki ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a rakip olan Joe Biden, bir konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için muhalefete destek verilmesi gerektiğini söylemişti.

Biden, "Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Eğer onları desteklersek, onları daha cesur davranmaya itersek, Erdoğan'ı yenebilirler. Darbeyle değil, seçimle" demişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 260 TÜMÜ
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis kendi parti kurmadan, belediye başkanıyken falan görüşüyordu ama.
    Cevapla
  • EKO 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefete siyasi olarak yardım edelim "Darbe ile değil seçimle" Açıkça bu ülkedeki darbeleri kendilerinin yaptıklarını kabul ediyor Amerika nın başkanı. Biz eskiyi bilmiyoruz, bizi eski günler ile korkutmayın deyip, sadece aksiyon oldun diye değişiklik isteyen Z kuşağı iyi dinlesin ve iyi analiz etsin. Bu işin eskisi yenisi yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    RTE geliyor
    Cevapla
  • Bagkurlu eyt li 1 yıl önce Şikayet Et
    Mayısta emeklisin reis nasibse üzülme’. Bagkurlu olarak bize çok gördügün emekliligi sana verecek biz adaletsiz degiliz.
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    dunyada amerikaya karsi bu sekilde haddini bildirecek baska bir lider bulamazsiniz, yolun acik olsun reis...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika emretti, ABD işbirlikçisi afganları ülkeye aldın. ABD emretti, Esadı indirmeye kalktın. ABD emretti papazını geri verdin. ABD emretti, şeker pancarını öldürüp, nişasta bazlı amerikan şekerine izin verdin. Ağzınız ayrı yaptığınız ayrı. Ben de olsam halkı böyle kandırırdım. Gazla çalışıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR