6’lı masayı bombaladığı o konuşma hala hafızalarda… Akşener’den CHP’ye 5 kiralık vekil!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'lı koalisyon masasının cumhurbaşkanı adayı olmak için ilk hamleyi yaptığı 2 Mart'taki toplantı sonrası masayı devirerek ağır sözler söyleyen Akşener, geri dönüşünün ardından CHP listesine kadar adım attı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2023 18:29 GÜNCELLEME 11.04.2023 09:48 SİYASET
6’lı masayı bombaladığı o konuşma hala hafızalarda… Akşener’den CHP’ye 5 kiralık vekil!
6’lı masayı bombaladığı o konuşma hala hafızalarda… Akşener’den CHP’ye 5 kiralık vekil!
  • HABER7

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener “noter ve kumar masası” diyerek eleştirdiği, 10 dakikalık konuşmasıyla ağır ithamlar yönelttiği 6’lı koalisyon masasına dönmesinin yanı sıra, CHP listesine kiralık milletvekili bile gönderdi. YSK’ya verilen aday listesinde CHP lehine 9 şehirde aday çıkarmayan İyi Parti, 5 önemli kurmayını da milletvekili adayı olarak CHP listesine gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesinde Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den 71 ismi aday gösterilirken, İyi Parti kontenjanından şu 5 isim yer aldı:

  • İyi Parti Sosyal Politikalar Başkanı Berna Sukas, CHP İstanbul 2. Bölge 9. sıradan,

    Berna Sukas

  • İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, CHP İstanbul 1. Bölge 5. sıradan,

  • İyi Parti Kurucusu Onur Aydın, CHP İstanbul 1. Bölge 11. sıradan,

  • İyi Parti Üyesi İrem Yaman, CHP Ankara 2. Bölge 4. sıradan,

    İrem Yaman

  • İyi Parti STK İlişkileri Koordinatörü Orkun Kamber, CHP Ankara 1. Bölge 5. sıradan.

O SÖZLER NE OLDU?

Seçimlere kendi adayları ve kendi logosuyla girmesine rağmen CHP’ye milletvekili gönderen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu son toplantıda masayı devirmişti. Akşener, 2 Mart’ta yaptığı basın açıklamasında “Kumar masasında, noter masasında olmayacağız” demişti. Metni kendisinin yazdığını açıklayan İyi Parti lideri Meral Akşener, “İyi Parti kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz. Sağduyusunu azme çevirecek, kişisel ikbal hesapları için üretilmiş devşirme siyasetin hınk edicisi olmayacaktır.” sözlerini sarf etmişti.

Meral Akşener, açıklamasında özetle şunları söylemişti:

“Karşımıza kim dikilirse dikilsin bizim itirazımız dün de aynıydı bugün de aynı. Her zaman olduğu gibi dimdik duruyoruz.

Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısındayız.

Biz bugünlere kirli pazarlıkları reddederek geldik. Alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik. Siyasetimizin merkezini milletimizi alıp memleketimizi karış karış gezdik. Milletimizin hem dertlerini hem şikayetlerini hem de bizden beklentilerini dinledik. Nasıl ki dinlediğimiz dertleri ve şikayetleri not edip iktidara duyurduysak, muhalefetten olan beklentileri de karşılamak için yorulmadan çalıştık. Biz, İYİ Parti olarak demokrasiye olan inancımız gereği her daim ortak aklın ışığında sorunları ve çözümleri konuşabilmeyi aklın bir gereği olarak gördük.

Milletimizin ve memleketimizin ihtiyaçlarını düşünerek 5 siyasi partiyle çok önemli bir adım attık. Türkiye için ortak dertlerimize ve bu dertlerin çözümüne yönelik önerilerimize dair güçlendirilmiş parlamenter sistem, Anayasa değişikliği gibi birçok önemli konuda mutabakat sağladık.

Dün, nihayet ortak Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Beş siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yönünde görüşlerini belirttiler. Üç yılı aşkın süredir sokaklarda sıklıkla duyduğumuz, milletimizin yoğun teveccüh gösterdiğine şahit olduğumuz, kamuoyu araştırmalarında da kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu iki isim Sayın Mansur Yavaş ile Sayın Ekrem İmamoğlu'ydu. Bunun da yanında aday belirleme sürecinin sağlıklı yönetilmesi için her bir siyasi partinin ayrı ayrı belirleyeceği araştırma şirketlerinin yapacakları çalışmalar ışığında ortak Cumhurbaşkanı adayının objektif bir usulle belirlenmesini önerdik. Ancak maalesef bu görüşlerimiz masadaki paydaşlar tarafından kesin bir biçimde reddedildi. Altılı masanın son toplantısında bir 'anlayışa' varıldı. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar tercih edilmiştir. Yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar tercih edilmiştir. Biz İYİ Parti'yi bunun için kurmadık.

Yeri geldi çıkarlarımızdan feragat ettik. Hakarete uğradık, dişimizi sıktık. Linç edildik, yıkılmadık. Bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden konuştuk, anlattık.

Altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini reddetmiştir. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan noter masasına dönüşmüştür.

Çok kıymetli imzalar attık. Biz, ne olursa olsun imzamızın arkasındayız. Ancak ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. 85 milyonun geleceğini kişilerin tahakkumuna teslim etmeyeceğiz. Milletimizi kazanma ümidini yok etmeyeceğiz.

İYİ Parti 6'lı masadan ayrıldı! Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrıİYİ Parti 6'lı masadan ayrıldı! Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı

Sayın İmamoğlu ve Yavaş'a çağrıda bulunmak istiyorum. Üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor.”

"BEN YAZDIM" DEDİ

İyi Parti lideri Meral Akşener, 6'lı masadaki diğer liderlere ağır sözler sarf ettiği açıklama metnini bizzat kendisinin kaleme aldığını açıkladı.

Masadan ayrılırken yaptığı sert konuşma ile ilgili Akşener, “Evet sertti. Sert olmalıydı. Ben ne düşünüyorsam… O metni kendim yazdım. Ben tarihçiyim neticede, sosyal bilimciyim. 28 yıldır aktif politika yapıyorum. Bir siyasi partinin mutfağını yönettim. Sert olarak algılanabilir; ama aslında net olmasına dikkat ettim. Aşırı netlikler genel olarak sinir bozar. Bu ‘Hayır biz beşimiz böyle düşünüyoruz, senin önerilerin herhangi bir takdire uygun değil’ gibi tutum alınırsa, o zaman net olursunuz. Çünkü siz, kendimden bahsediyorum, kişisel olarak hiçbir şeyin talibi değilim.” demişti.

AKŞENER'SİZ TOPLANDILAR

Meral Akşener'in açıklamasının ardından 6'lı masa, Akşener'i diskalifiye ederek 5'li olarak toplanmıştı.

İyi Parti lideri Akşener 6 Mart tarihli toplantıya ise katılmış, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı merasimde yüzü asık şekilde boy göstermişti.

CHP ve İYİ Parti'de kurmaylar birbirine girdi! Paylaşım yapıp silen silene!CHP ve İYİ Parti'de kurmaylar birbirine girdi! Paylaşım yapıp silen silene!

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 79 TÜMÜ
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Emir Pensilvanya' dan geldi sıkıysa yapmasın bakalım, neler oluyor?
    Cevapla
  • Tanlmslz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç ne olur bilinmez ama bilinen bi gerçek bu millet senin u dönüşünü omurgasız siyasetini unutmayacak.
    Cevapla
  • cinar582 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın için bir şey yazmaya fikir beyan etmeye değmez çünkü kendisinin ne olduğu belli, ke MAL in kadın versiyonu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar başkan yardımcılığını garanti edip partilerini resmen satmışlar... genelde milletvekili olaıcak sıralara yerleştirmişler partililerini ayıp etmişler...
    Cevapla
  • Kartal gözü . 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm değerler fora ...hedef seçim se. Her yol .var dağdaki eşkiya ile beraber iş tutabilen vatan hainidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR