HDP'den Kılıçdaroğlu'na gözdağı: Yapmaya mecbur

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kirli pazarlıklarına dair detaylar HDP tarafından açıklanmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2023 23:35 GÜNCELLEME 12.04.2023 09:30 SİYASET
HDP'den Kılıçdaroğlu'na gözdağı: Yapmaya mecbur
HDP'den Kılıçdaroğlu'na gözdağı: Yapmaya mecbur

Seçimlere az bir süre kalırken HDP ve PKK'nın yanında yedili koalisyonun da aday olarak gösterdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu isminin açıklanmasının ardından HDP'ye ziyarete koştu.

KANDİL'E SELAM

Yapılan görüşme sonrası elindeki "emir listesini" basın toplantısında okuyan Kılıçdaroğlu sonrasında yaptığı açıklamalarda da Kandil'e ve PKK'ya selam çaktı. Kılıçdaroğlu HDP ile bazı konularda işbirliği yapacaklarının altını çizerken Selahattin Demirtaş'a da özgürlük vaadinde bulundu.

HDP KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENİYOR

Bay Kemal'in bu açıklamalarından yüz bulan HDPKK'lılar ise özerklik ve bebek katili Öcalan'a özgürlük konusunda baskıyı artırırken açıklamalar üst üste geldi.

"KANDİL'LE MÜZAKERE VE ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEYE MECBUR"

HDP'li Cengiz Çandar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda yeni bir çözüm ve müzakere süreci ve anayasayı değiştirmek için "mecbur " olduğunu söyledi

Kılıçdaroğlu üzerindeki baskıyı artıran HDP'de Cengiz Çandar yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu Kandil'le müzakere ve anayasayı değiştirmeye mecbur, yeni çözüm süreci değerlendirme ve uygulama konusunda inisiyatif alabilir mi?" sorusuna "Mecbur mecbur. Öyle olacak" ifadesini kullandı.

"HER ŞEYİ YENİ BAŞTAN İNŞA EDECEĞİZ"

HDP & Yeşil Sol Parti listelerinden aday gösterilen Hasan Cemal hedeflerini açıkladı. Cemal "Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Bunun için de elbette Kürt sorununu çözmek var. Elbette hapisteki bütün tutsakların salınması var. Her şeyi yeni baştan inşa etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 153 TÜMÜ
  • umut 1 yıl önce Şikayet Et
    artık uyan türk milleti aç gözünü ve gör gerçekleri bunlar ülkemizde iç savaş çıkartmanın ayak sesleri
    Cevapla
  • ASIL 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar artık alenen pkk ve Bebek katili ile müzakere, Türkiye’yi bölme pazarlığını açıkça yapıyorlarsa, Türk Vatandaşı olarak herkes çok uyanık olması olması lazım.pkk bölünme isteyecek olursa Abd, Avrupa birliği pkk ya destek verecek, ALLAH korusun bunların niyetleri kötü.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede kürt sorunu yok, seçme seçilme hakkı var devlet kurumlarında görev yapan var istediği branşta çalışan var seyahat özgürlüğü var sadece sorunlu ayrılıkçı kendini kürt yerine koyan ermeni soyları var
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be. Pkk açıkça bu adama destek veriyor. Bütün kurtuluş ümitlerini KKnin kazanmasına bağladılar. Yoksa yok olacaklarını biliyorlar. Bu olanlar inşallah milletimizin uyanmasına vesile olur
    Cevapla
  • Şimdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen ne mecburu hdpkk dan daha çok kemal bey bunları arzu ediyor bunun için görevlendirildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR