İstanbul'da teröre darbe! Yeşil sol Parti adayı Ayten Dönmez tutuklandı

İstanbul’da terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen operasyonda, bir dönem örgütün kırsal alan yapılanmasında yer aldığı ileri sürülen Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Ayten Dönmez tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2023 10:31 GÜNCELLEME 27.04.2023 00:22 SİYASET
İstanbul'da teröre darbe! Yeşil sol Parti adayı Ayten Dönmez tutuklandı
İstanbul'da teröre darbe! Yeşil sol Parti adayı Ayten Dönmez tutuklandı

PKK'nın faaliyet yürüttüğü kırsal alanda siyasi ve silahlı eğitim aldığı iddiasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Üsküdar'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Ayten Dönmez, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca ifadesi alınan Dönmez, mesleğinin aşçılık ve 2 çocuk annesi olduğunu belirterek suçlamaları reddetti. Tutuklanması talebiyle İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Dönmez, PKK'nın eğitim alanında çekildiği ileri sürülen fotoğraflara ilişkin fotoğraftakinin kendisi olmadığını, suçlamalarıyla alakasının olmadığını savundu. Hakkında PKK üyeliği suçlamasıyla bir dava olduğunu da belirten Dönmez, serbest bırakılmayı talep etti. Dönmez'in avukatı da müvekkilinin kanser olduğunu, tutuklanmasının hayati tehlikeye neden olacağını belirtti.

Hakimlik, kararında, tüm dosya kapsamından anlaşıldığı üzere şüphelinin üzerine atılı bulunan "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunun vasıf ve mahiyetini, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir, somut delillerin mevcut bulunduğunu ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz olduğunu değerlendirdi.

İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğünün 25 Nisan'da hazırladığı uzmanlık raporu kapsamında yüz karşılaştırma formu düzenlendiği, form uyarınca tetkik konusu üzerinde örgütsel kamuflaj bulunan fotoğraftaki kadın şahıs ile şüphelinin kuvvetle muhtemel aynı kişi olduğu yönünde rapor hazırlandığı, mukayese edilen şahsın örgütün kırsal bölgede eğitim alan üyelerinden olduğunun belirtildiğini dikkate alan hakimlik, şüpheli Dönmez'in tutuklanmasına karar verdi.

KAYNAK : DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 125 TÜMÜ
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    YSK'yı göreve çağırıyoruz.Ülke düşmanlarını adaylıktan elemek gerekiyor.
    Cevapla
  • YOLCU YOLUNDA GEREK 11 ay önce Şikayet Et
    İllegal yollardan ülke dışına çıkıyor ,daha sonra illegal yollardan Türkiye ye dönüyor Çok ilginç ve düşündürücü
    Cevapla
  • Musa 11 ay önce Şikayet Et
    Vekil adayı mi olmuş akıllı. Kendi kendini ele vermiş.
    Cevapla
  • dedeoğlu 11 ay önce Şikayet Et
    Yeşil Sol Parti(YSP), HDP nin yedeği olarak kurulmuş. İsmi yeşil ama içi kıp kızıl kan kokuyor....
    Cevapla
  • samimi 11 ay önce Şikayet Et
    Bu secimden sonra bu teröristlerle ittifak kuranlarin alayi disariya kacmadan ALAYINI tutuklanip türk adaletine hesap vermeliler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR