İsmail Saymaz'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Babalara yakışan evlatların önünü açmak

Seçim yenilgisinin ardından CHP'de kazan kaynıyor. İmamoğlu, "değişim" sinyali verdi, Kılıçdaroğlu liderliği bırakmak istemiyor. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, "Babalara yakışan evlatlarının önünü açmaktır" değerlendirmesi yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2023 10:04 GÜNCELLEME 30.05.2023 10:04 SİYASET
İsmail Saymaz'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Babalara yakışan evlatların önünü açmak
İsmail Saymaz'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Babalara yakışan evlatların önünü açmak

14 Mayıs'ta TBMM, 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan yenilgi, CHP'de yeni tartışmaları başlattı. 

Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'ye de 40'a yakın milletvekilinin verilmesi rahatsızlığa neden oldu. 

28 Mayıs akşamı konuşan CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yenilgiyi kabul etmedi ve genel başkanlığı bırakmayacağının sinyalini verdi. 

CHP'ye yakın medya, Kılıçdaroğlu'nun artık koltuğu bırakması gerektiğini açıkça dile getirmeye başladı. 

Kılıçdaroğlu'nun 'Seçimi kaybederseniz görevi bırakır mısınız?' sorusuna verdiği cevapKılıçdaroğlu'nun "Seçimi kaybederseniz görevi bırakır mısınız?" sorusuna verdiği cevap

Bomba iddia: CHP’nin MYK üyeleri seçim gecesi Kılıçdaroğlu’na istifasını sunduBomba iddia: CHP’nin MYK üyeleri seçim gecesi Kılıçdaroğlu’na istifasını sundu

Özlem Gürses: CHP Genel Merkezi'nde dün gece çok kişi ağladıÖzlem Gürses: CHP Genel Merkezi'nde dün gece çok kişi ağladı

"BABALARA YAKIŞAN EVLATLARININ ÖNÜNÜ AÇMAKTIR"

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisinin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun toplandığını, MYK üyelerinin "Sorumluluğu üstlenip istifa edelim" dediğini, ancak Kılıçdaroğlu'nun "Olmaz" yanıtını verdiğini yazdı.

"Babalara yakışan evlatların önünü açmaktır" başlıklı yazı kaleme alan Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutlamadığını, mağlubiyetten söz etmediğini ve herhangi bir özeleştiri vermeyerek "Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız" dediğini hatırlattı.

KILIÇDAROĞLU'NUN YAPTIĞI DÖRT HATA

Anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun en güçlü cumhurbaşkanı adayı olduğunu hatırlatan Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun dört hatasını şöyle sıraladı: 

"CHP Genel Merkezi'ne göre 'kazanacak aday' varsa o da Kılıçdaroğlu'ydu. Bu birinci hata. 

CHP üç partiyi, cumhurbaşkanı adaylığında kendisine destek vermeleri karşılığında listelerine alarak, AK Parti'ye bir alternatif olmaktan çıkardı. Bu ikinci hata. 

Kılıçdaroğlu ve Altılı Masa, yedi yardımcılı cumhurbaşkanlığı modelini ortaya atarak, Erdoğan'ın yurttaşın kafasında canlandırmak istediği koalisyonlu yıllar propagandasına tabak içinde malzeme verdi. Bu da üç!

Dördüncüsü ise... HDP'nin oy desteği anlatılamadı. Toplum Erdoğan'ın, 'PKK ile pazarlık' ve 'Kandil ile işbirliği' söylemine ikna oldu. PKK'lıların Kılıçdaroğlu'na destek diye yorumlanacak açıklamaları iktidarın ekmeğine yağ sürdü."

"KILIÇDAROĞLU NASIL YENİLDİĞİNİ İZAH ETMELİ"

Kılıçdaroğlu'nun bu seçimi kaybettiğini vurgulayan İsmail Saymaz, "Anladığım şu ki Kılıçdaroğlu, Mart 2024'teki yerel seçime ve imkan olsa 2028 yılındaki genel seçimlere kadar partinin başında kalmak istiyor. Kılıçdaroğlu, 75 yaşında. 2028 yılında 80 yaşını devirecek. Bu yaşta halkın umudu olabilmek mümkün müdür? Kılıçdaroğlu, 'yürüyüşünü' sürdürmekten evvel biraz durmalı ve kazanması kesin olan seçimde Erdoğan'a nasıl ve neden yenildiğini izah etmeli" yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun CHP liderliğini bırakması gerektiğine işaret eden Saymaz, "Babalara yakışan... Erdoğan'ın enkazını kaldırabilecek 'evlatlarının' önünü kendi elleriyle açmaktır" dedi. 

"İMAMOĞLU, CHP LİDERLİĞİ İÇİN YARIŞACAK"

Seçim yenilgisinin sabahında açıklama yapan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "değişim" mesajı vermişti. 

Saymaz, İmamoğlu'nun CHP'nin liderliği için yarışacağını düşündüğünü belirtti. 

Ekrem İmamoğlu fitili yaktı!  Seçim sonrası CHP için 'Değişim' mesajıEkrem İmamoğlu fitili yaktı! Seçim sonrası CHP için 'Değişim' mesajı

CHP'DE KURULTAY TARTIŞMALARI: PARTİ İKİYE BÖLÜNDÜ

CHP'de geçtiğimiz sene yapılması gereken kurultay, seçimden dolayı bir yıl ertelenmişti. Partinin önümüzdeki Temmuz ayında kurultayını toplaması bekleniyordu. 

Seçimde alınan yenilgi, CHP'yi de ikiye böldü. Partinin bir bölümü kurultay ve genel başkanla yönetimin değişimini isterken, diğer bölümü Kılıçdaroğlu'nun süreci başarıyla yönettiği, ancak yönetimde yer alan bazı isimlerin istifa etmesi gerektiğini düşünüyor. 

Parti Meclisi toplandıktan sonra, kurultaya ilişkin gelişmelerin netleşmesi bekleniyor. 

40 İL BAŞKANI İMAMOĞLU'NU DESTEKLİYOR 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, milletvekili listelerinde kendine yer bulamayanlar ile yaklaşık 40 il başkanı, CHP Genel Başkanlığı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor. 

KAYNAK : SÖZCÜ GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 145 TÜMÜ
  • H.C 10 ay önce Şikayet Et
    Kemal ve Eko. CHP nin düştüğü ve düşeceği durumlar içler acısı. Bib birinden basiretsiz ve kısır iki adam. Başka adam gibi adam olmadı olmayacak. Rabbim böyle güdük ediyor sonunu.
    Cevapla
  • Mecit 10 ay önce Şikayet Et
    Hep aynı hikaye bu seferde dünya yalan şampiyonu ve pkk aşığı olan birimi gelecek chp nin başına vah vahki vah....!
    Cevapla
  • Bay-KAL 10 ay önce Şikayet Et
    omurgalı biri gelsin artık şu muhalefetin başına. Bay Baykal iyi bi siyasetçi idi, tavırları net, ülkesini seven, partisini teröre, it e ve kopuğa teslim etmezdi. ama bay ke-mal bay baykalı dezgeye getirdi. iki kasetle CHP başkanlığına kamp kurdu. nomıssız. daha indiremez bu ağayı kimse.
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Vatanımız için muhalefet önemli ama doğru, düzgün, dürüst, vizyon sahibi, yurtdışında ülkesini şikayet etmeyen birinin olması şart bu belediye başkanları ile hayatta olmaz.
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 10 ay önce Şikayet Et
    oğul ve baba oğul babayı kündeye getirmeye çalışıyor. baba fırsatını bulacak paca kazık ile çarpacak yere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR