Türkiye Yüzyılı'nın ilk bakanlarına görevleri bakın nasıl tebliğ edilmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabineye son şeklini 1 Haziran Perşembe günü verdi. Bakan olacağı haberi ilk Hakan Fidan'a verildi. Ardından Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz bilgilendirildi. Diğer isimlere ise, Cuma öğleden itibaren tebliğ edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2023 06:23 GÜNCELLEME 05.06.2023 09:22 SİYASET
Türkiye Yüzyılı'nın ilk bakanlarına görevleri bakın nasıl tebliğ edilmiş
Türkiye Yüzyılı'nın ilk bakanlarına görevleri bakın nasıl tebliğ edilmiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki akşam kamuoyuna duyurulan yeni kabine üyeleri, bakan olacaklarını bu kez son dakikada değil, daha evvelden öğrendiler. Önceki uygulamalarda, bazı bakanlar bakan olduklarını, son dakikada veya kabine açıklandığı anda televizyon ekranlarından duyuyordu.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine konusundaki istişarelerini perşembe günü tamamladı ve listeye son şeklini verdi.

Kabineye girecek isimler de bu aşamadan sonra bilgilendirilmeye başladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kabineye gireceği konusunda diğer tüm bakanlardan önce haberdar edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanan Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek, perşembe günü akşam saatlerinde bilgilendirildi.

Diğer bakanların büyük bölümüne ise cuma günü öğlenden itibaren haber verildi. Cuma akşam saatlerinde bazı bakanlar Külliye'ye davet edilerek, bilgi verildi ve Cumhurbaşkanı açıklayana kadar, bakan olduklarının kimseyle paylaşılmaması istendi. İl dışında bulunan isimler de Ankara'ya davet edildi.

Önceki uygulamalarda bazı isimler, bakan olduklarını kabine açıklanmadan çok kısa bir süre önce öğrenirdi. Geçmiş uygulamalarda, bakan olduklarını televizyon ekranlarından duyan örnekler de olmuştu.

YEMİNLER BU HAFTA İÇİNDE

Yeni atanan bakanların, 7 Haziran Çarşamba günü TBMM'de yemin etmeleri bekleniyor. Milletvekili seçilen eski bakanlar ise, yeni kabine açıklanmadığı için cuma günü yapılan törende yemin etmemişlerdi. Eski bakanlar bu hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nda yemin edecekler.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi / Yücel Kayaoğlu
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Haydi 10 ay önce Şikayet Et
    Mit e soylu yakışır
    Cevapla
  • sadece 10 ay önce Şikayet Et
    en çok Soylu ,Akar ve Vedat bilgine üzüldüm
    Cevapla
  • ahmethan 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın Hakan Fidan Bakan olacaksınız. Biliyorum. Hemde Dışişleri Bakanı :)
    Cevapla
  • Sancar 10 ay önce Şikayet Et
    Mhp ye bakanlık yine yok, Devlet Bey yine istememiş, çözebilen var mı?
    Cevapla
  • Sancar 10 ay önce Şikayet Et
    Bu bakanların çoğu teknokrat ama özhaseki gibi parti tandanslıda var,mhp li olabilirdi,bu reisle alakalı değil,devlet bey ile alakalı,tam destek ama sorumluluk almak istemiyor..Bu bizleri üzüyor taban olarak..
    Cevapla
  • Hasan bey 10 ay önce Şikayet Et
    Millet İttifakı ile karıştırdın herhalde. Kapıya gelene bakanlıkmı verecek? Aslolan devletin bekası
    Cevapla
  • Başkanlık sistemi 10 ay önce Şikayet Et
    Başkanlık sistemi koalisyonlar gibi değil. Koalisyonlarda değişik partilere bakanlık verilir. Başkanlık sisteminde bir parti ya desteklenir ya desteklenmez. ABD de aynı.
    Cevapla
  • Hamza 10 ay önce Şikayet Et
    Devlet adamlığını göstermiş bahçeli. Erdoğanın rahat hareket etmesini sağlamış. Adamın koltuk sevdası yokki
    Cevapla
  • Salim 10 ay önce Şikayet Et
    Uzun zamandır düşünüyordum taşlar yerine oturdu 14. Cumhurbaşkanımız Hakan Fidan olacak anladım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR