Kılıçdaroğlu'nun depremzedelerle ilgili iddiasına yalanlama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, medyada yer alan "depremzedelere 3 aylık faturalar toplu olarak gönderildi" iddiasını paylaştı. İletişim Başkanlığı, iddianın yalan olduğunu, ertelenen faturaların 6 eşit taksitle ödeneceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2023 22:37 GÜNCELLEME 06.06.2023 22:37 SİYASET
Kılıçdaroğlu'nun depremzedelerle ilgili iddiasına yalanlama
Kılıçdaroğlu'nun depremzedelerle ilgili iddiasına yalanlama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelere 3 ay ertelenen faturaların toplu şekilde gönderildiğini, bazı vatandaşlara 7 bin liraya varan faturaların gönderildiğini öne sürdü. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddianın doğru olmadığını açıkladı.  

Depremzedeleri hedef alan CHP'li Tekirdağ Belediyesinde 3 kişi görevden uzaklaştırıldıDepremzedeleri hedef alan CHP'li Tekirdağ Belediyesinde 3 kişi görevden uzaklaştırıldı

Depremzededen CHP'lilere anlamlı cevap! Suyun parasını gönderdiDepremzededen CHP'lilere anlamlı cevap! Suyun parasını gönderdi

DMM'den yapılan açıklama şöyle:

21 Mart 2023 tarihli ve 32139 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6974 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İllerinin tamamı ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki az hasarlı ve hasarsız meskenlerdeki elektrik tüketicilerine yönelik ilgili tedarik şirketleri tarafından gerçekleştirilen tahakkuk ve tahsilat işlemleri, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelenmiştir.

"ERTELENEN FATURALAR 6 EŞİT TAKSİTLE ÖDENECEK"

Bahsi geçen deprem bölgelerinde yaşayan depremzedelerin ertelenen fatura bedellerinin, 2023 yılı Haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca Cumhurbaşkanı kararı ile afet bölgesinde yer alan, depremde yıkılan, ağır veya orta hasarlı konut ve iş yerlerinin geçmişe dönük elektrik ve doğalgaz borçları silinmiştir. Silinen fatura borçlarına yönelik dava ve icra takipleri de kaldırılmıştır.

“Depremzedelerin ertelenen elektrik faturaları, toplu şekilde gönderilerek ödenmesi isteniyor” iddiası doğru değildir.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 97 TÜMÜ
  • yiğit ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen hala hayatta mısın? Acıyorum sana meclisin çaycısı.
    Cevapla
  • Oğuzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal simdimi aklina geldi baybay kemal
    Cevapla
  • Zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekibi Kılıçdaroğlu'nu top gibi oynuyor! Böyle bir adam da Türkiye'yi yönetecek ha! Ama CHP'nin başında kesinlikle kalmalı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    En kirli kazançlardan biri de yalanla elde edilen kazançtır.
    Cevapla
  • Afetzede 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet yalan söylemiş ama bir deprem zedelerin geriye dönük elektrik borçları silinemezmiydi herkes bir birinin evlerine sığındı tandır ocaklarında kaldı millet günlerce elektrikle ısındı kömür yoktu doğalgaz yoktu yani bukadarmı acil lazımdı depremzedelerin elektrik parası çok acı
    Cevapla
  • DeliDumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi tam okuyup anlamamışsın herhalde dikkatli oku
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR