Anayasa Mahkemesinden HDP kararı: Yargıtay'ın talebi reddedildi

Son dakika haberi: Yargıtay, seçim nedeniyel HDP'ye fazladan ödenen 400 milyon 228 bin TL'lik Hazine yardımına bloke konulmasını talep etmişti. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay'ın talebini reddetti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2023 17:49 GÜNCELLEME 19.06.2023 18:00 SİYASET
Anayasa Mahkemesinden HDP kararı: Yargıtay'ın talebi reddedildi
Anayasa Mahkemesinden HDP kararı: Yargıtay'ın talebi reddedildi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi, HDP’ye seçim yılı olması nedeniyle fazladan ödenen 400 milyon 228 bin TL hazine yardımına bloke konulması talebine ilişkin kararını verdi. Yüksek Mahkeme; Yargıtay Başsavcılığı’nın talebine ilişkin oybirliğiyle bu aşamada karar verilmesine gerek olmadığına hükmetti.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AYM'nin kararıyla ilgili, "AYM tek taraflı bakış açısı yürütüyor. Demokrasinin korunmasında en güçlü tedbirler teröre karşı alınmalı. Anayasa Mahkemesinin kararı, zaaf oluşturabilecek bir karardır" açıklamasını yaptı.

YARGITAY'IN BLOKE TALEBİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesine başvurarak, 14 Mayıs'taki seçimlere katılmaması nedeniyle HDP'ye ödenen 400 milyon 228 bin liralık Hazine yardımına bloke konulmasını talep etmişti.

Başsavcılık, HDP'ye seçim yılı dolayısıyla ödenen Hazine yardımına tedbir konulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Partinin 14 Mayıs'taki genel seçimlere katılmadığına işaret eden Başsavcılık, seçim yılı dolayısıyla fazladan ödenen 400 milyon 228 bin liralık Hazine yardımına bu nedenle bloke konulmasını istemişti.

5 OCAK'TA TEDBİREN KONULAN BLOKE, 9 MART'TA KALDIRILMIŞTI

HDP'nin kapatılması istemli davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta tedbiren bloke konulmasına karar verilmişti. Partinin bu kararın kaldırılması talebi, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından ele alınmıştı. Heyet, 9 Mart'ta partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına tedbiren bloke konulması kararını kaldırmıştı.

KAYNAK : Haber7, AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 453 TÜMÜ
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    aym seçime katılmayan partiye yardımda ısrar ediyorsa bu işte bit yeniği var. aym türkiye büyük meclisinden üstün değildir.
    Cevapla
  • Gagkosum 10 ay önce Şikayet Et
    Kimileri bu vatanın değerleri için terorle mucadalede can verirken kimileri de terör partisi için hazineden pay alsın diyor aym bu vatandaşın paralarını hazine yardımı diye hdp veriyorsun böyle adalet vicdanlari sizlatiyor şahsen benim boyle olmaz. Tum partilere hazine yardimi VERILMESIN.
    Cevapla
  • Hrgdd 10 ay önce Şikayet Et
    Derhal olumsuz oy kullananları atin.kim atıyor bunlari
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Teröre destek veriyorlar bu kararıyla
    Cevapla
  • MERTTT 10 ay önce Şikayet Et
    anaysa mahkemesi kendini iktidar partisi yerine koyarak karar veriyor. kimse bir şey yapamıyor. acilen kapatılması gerekiyor. birisi milli savunma sistemlerinin üretiminin durdurulması için ya da içeriğinin açıklanması için dava açsa kazanır. bu da milli güvenlik sorunu oluşturur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR