Hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde o anları 15 Temmuz Derneği Başkanı anlattı

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç 15 Temmuz hain darbe girşiminin 7. yıl dönümünde Haber7'ye açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2023 17:14 GÜNCELLEME 12.07.2023 17:15 SİYASET
Hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde o anları 15 Temmuz Derneği Başkanı anlattı
Hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde o anları 15 Temmuz Derneği Başkanı anlattı

15 Temmuz hain darbe girişiminin üstünden tam 7 yıl geçti. O gece 252 vatandaşımız şehit olurken 2800'e yakın vatandaşımız ise gazi oldu. 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç'ta Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye yaptığı açıklamalarda, "şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile devlet kurumları arasında köprü kurduk dedi.

"DEVLET İLE ŞEHİT AİLELERİMİZ ARASINDA KÖPRÜ OLDU"

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç şunları söyledi:

Adı üzerinde 15 Temmuz Derneği, hain darbe girişiminden sonra kurulan bir dernek. Kurulduğu ilk günle itibariyle şehit ailelerimizin devletin kurumları ile ilişkilerinde, gazilerimizde özellikle sağlık problemlerinde veya diğer ihtiyaç olduğu konularda bir köprü vazifesi kurulması düşünüldü.  Birçok şehit ailemizi ve gazilerimizi ziyaret ederek, İstanbul'da ve Anadolu'da olan insanlarımız buraya gelmek suretiyle kendi ihtiyaçları ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördük.  Derneğimiz olsa da olmasa da bu zaten insani sorumluluk gerektiren bir şeydi. 

"BEN ŞEHİDİM İLE GURUR DUYUYORUM"

Yüzlerce insanımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Dostluklarımız, gönül bağlılıklarımız oldu. Duygularımız aynı idi. Dernekte farklı meslek gruplarından profesyonel arkdaşalrımız var.  Bu profesyonel arkadaşlarımız da buraya gelemeyen aileleri ziyaret etmek suretiyle onların hangi konuda ihtiyaçları var  ise karşılıyorlar. Ben hala ziyaret ettiğim şehit annelerin babalarıyla aynı yürek ve ses tonuyla, "ben şehidim ile gurur duyuyorum" diyor.  Belki yüzlerce yıl yaşasalar aynı ses tonu ve duygu ile ifade edeceklerini ben tahmin ediyorum. 

ŞEHİT ANNELERİ O İBRETLİK HİKAYEYİ ANLATIYOR

İlk zamanlarda tabii dernek faaliyetleri için öncelikli olarak ailelerin geride kalan yakınları ile alakalı kimin barınma kiminin de iş konusu ile alakalı, devletimiz çok kısa sürede bunlarla ilgili devletimiz sıcak, samimi elini uzattı.  O zamana kadar bizde aileler ile ilgilendik.  Üzerimize düşen bir şeyler varsa yasal çerçevede onları yaptık.  Bundan sonrası için, sokağa çıkarak bu ruhu anlamış insanların hepsi şehit olmadı. 252 şehidimiz var. 2800'e yakın gazimiz var.  Şehitlik ve gazilik Allah'ın bir lütfudur ve sevdiği kullarına nasip eder.  Anne babalarına gittikten sonra şunları söylediler, "Benim oğlum yıllardan beri, askerliğini yaptı geldi. Anne ben şehit olacağım" diye söylermiş annesine. Şehidimizin annesi diyor ki, "Oğlum savaş yok bir şey yok. Sen askerliğini yaptın, geldin. Nereden şehit olacaksın? Şehitlik güzel bir şey ama nereden aklına geliyor?" Bu gösteriyor ki şehit olan kardeşlerimizin gönül dünyalarında böyle bir arzu varmış. Böyle bir arzunuz olursa ve bir yol yürürseniz Allah size nasip eder. Hak etmeyen insana küçücük bir imkanı dahi sunmuyorlar. 

 

KAYNAK : Haber7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah hepsinin.
    Cevapla
  • bülent duman 9 ay önce Şikayet Et
    mekanları cennet olsun.gazilerimizede allah sağlık versin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR