Akşener neden grup toplantısı yapmıyor? 3 aydır suskunlar!

​TBMM’nin yeni döneminde bütün partiler grup toplantılarını yaparken, iç kavgalarla uğraşan İyi Parti lideri Akşener 3 aydır grup konuşması yapmadı. Peki neden? HABER7, konuyu İyi Parti’ye sordu…

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2023 17:41 GÜNCELLEME 12.07.2023 17:43 SİYASET
Akşener neden grup toplantısı yapmıyor? 3 aydır suskunlar!
Akşener neden grup toplantısı yapmıyor? 3 aydır suskunlar!
  •       Haber7 - ÖZEL

Seçimi kazanıp cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı inancıyla milletvekili adaylığında bulunmayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim hezimeti sonrası ortalıkta görünmüyor. Uzun süre suskun kalan, Kurultay’da parti içi muhalefete esip gürleyen Meral Akşener tam 3 aydır TBMM’de grup toplantısı yapmıyor.

Son olarak 5 Nisan’da TBMM’de İyi Parti grubunu toplayan Meral Akşener, aradan geçen 98 günde bir daha Meclis’e uğramadı. İyi Parti’nin son grup toplantısında kürsüden mermiler fırlatarak şov yapan Akşener, TBMM’nin yeni döneminde ise hiç grup konuşması yapmadı.

TBMM’de grup oluşturan AK Parti, CHP, MHP, YSP ve SP grup toplantılarını gerçekleştirirken, İyi Parti henüz Meclis çatısı altında bir araya gelmedi.

Seçim sonrası peş peşe istifalarla çalkalanan, 24 Haziran’daki 3. Olağan Kurultay’da parti içerisindeki muhalifleri azarlayıp 6’lı masa ve CHP’yi tekmeleyen Meral Akşener’in neden Meclis’te grup konuşması yapmadığı merak konusu oldu.

  • Bu durum olağan mı?
  • Akşener neden grup toplantısı düzenleyerek İyi Parti milletvekillerine seslenmiyor?
  • Akşener ve İyi Parti’de seçim ve Kurultay sürecinin yorgunluğu mu var?
  • Bu sessizlik daha ne kadar sürecek?

Cevabını bekleyen sorular artarken İyi Parti’deki sessizlik sürüyor. HABER7 ise konuya ilişkin İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’ya “sessizliğin” nedenini sordu.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA: TARİH BELLİ DEĞİL

İyi Parti Medya İlişkileri Başkanı, Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, 3 ay boyunca neden grup toplantısı yapılmadığıyla ilgili sürecin normal seyrinde ilerlediğini savundu.

Genel Başkan Meral Akşener’in “ev taşıma işleriyle” ilgilendiğini söyleyen Kürşad Zorlu, grup toplantılarına başlama zamanına ilişkin net bir tarihin belli olmadığını ifade etti.

Haber7’ye konuşan Zorlu, şunları söyledi:

“Grup toplantılarına çok kısa zamanda başlayacağız. Bu hafta mı olur, sonra mı olur tam net değil. Genel kurul toplantısını, Genel İdare Kurulu toplantısını, divan toplantılarını ve parti içi yeni dizaynı hallettik ve tam o döneme denk geldi. Genel başkanımız da çok önem veriyor grup konuşmalarına. O bakımdan öyle bir gecikme oldu.”

__________

KENDİ GİTTİ MERMİLERİ KALDI

TBMM’de son grup toplantısını 5 Nisan 2023’te gerçekleştiren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, boş mermi kovanlarını etrafa fırlatarak konuşmuştu. Seçim öncesi yapılan ve “siyasi şov” olarak değerlendirilen konuşmada, İstanbul Zeytinburnu’da hırsızları korkutmak isteyen bir bekçinin silahından çıkan kurşunların İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden mermiler üzerinden mağdur edebiyatı yapmıştı.

__________

SP-GP BİLE BİR ARAYA GELİP TOPLANDI

Seçimlerin sona ermesinin ardından TBMM'ye giren İyi Parti dışındaki partiler çeşitli tarihlerde grup toplantılarını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak 21 Haziran’da partililere seslenirken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli 11 Temmuz’da, SP çatısı altında grup kuran Temel Karamollaoğlu ile Ahmet Davutoğlu 12 Temmuz’da, HDP/YSP Sözcüsü İbrahim Akın ise 4 Temmuz’da grup konuşmasını yaptı.

Davutoğlu yine mikrofonu kaptı… Grup toplantısında en çok konuşulan parti o olduDavutoğlu yine mikrofonu kaptı… Grup toplantısında en çok konuşulan parti o oldu

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Ali can 9 ay önce Şikayet Et
    Altılı masada kıvırmaktan yoruldu dinleniyor aplamız, altı ayda ancak kendine gelir
    Cevapla
  • Musa 9 ay önce Şikayet Et
    Foseptiğin vanası bozulmuştur bırak kapalı kalsın
    Cevapla
  • Sıtkı 9 ay önce Şikayet Et
    Bugüne kadar çok siyasi şovlara şahit oldum ama bu kadının o konuşması kadar samimiyetten uzak, insana ıyyy dedirten bir lider şovuna rastlamamıştım. Bu ülke bu kadarını hak etmemişti ama...Neyse.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Tükürünce yağmur yağıyor Yarabbi şükür diyecek kadar alçalan yüssüz nasıl çıkacak milletin önüne. İyi bi senaryo bulması lazım onu arıyo
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 9 ay önce Şikayet Et
    Kime konuşacak ki? Grup mu kaldı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR